Förlossning

Igår så hade min mamma lagat mat och vi var ett par stycken som var där och åt. (Kanon gott mamma!!!)

Bland andra min kusin som också är gravid. Mamma frågade om hon var rädd för förlossningen.

Då tyckte morfar att det var en löjlig fråga - Varför ska man vara rädd för nåt som är så naturligt som en förlossning?

Iom att jag har haft smått panik inför förlossning tidigare och jag känt att jag kanske inte kan skaffa barn för att jag varit rädd att jag skulle drabbas av panik under graviditeten så kände jag att det var ett ganska dumt uttalande.

Med tanke på allt man utstår under en förlossning och att det kan kännas som att man är på väg att dö mm mm så tycker jag att det faktiskt är något som man helt förståligt kan vara rädd för.


Oavsett hur naturligt det än må vara.

 

Jag tror att vi alla är barn av vår tid och att vi lever i den verklighet som vi är vana vid.

 

Jag vill bara poängtera att jag kommit långt från de paniktankar som jag haft förut, kanske rent av inte var redo för barn tidigare. Jag kommer däremot att göra allt jag kan för att förbereda mig (så gott som man kan) vilket förhoppningsvis underlättar förlossningen.

 

Jag vill också dela med mig av nåt som jag tyckte var hysteriskt roligt beskrivet ang forlossning.

Det är en tjej som skrev ” Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)”


"Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?"

Se hela inlägget på www.familjeliv.se/Forum-2-13/m50835896.html


100 dagar...

... missade jag, precis som jag misstänkte.

Ja ja. Enligt familjelivs graviditetsräknare så har jag idag varit gravid i 101 dagar alltså jag missade min 100e dag med en dag.

 

Det kommer däremot fler milstolpar så vi få väl se om jag kommer ihåg dem. T ex när jag kommit halvvägs. Det är nog någon gång i början på maj.

 


"Se upp, graviditet ”smittar” på jobbet..."

Skriver Helena Utter på Aftonbladets Wendela http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6828777.ab

Detta stämmer mer än väl på min arbetsplats. 5 st ska ha barn i juli. Hur går det till? Vd´n undrade om det var dåligt på jobbet runt november.

Det som jag tycker är lite anmärkningsvärt är att det knappast kan ha "smittats" mellan dessa. Det är ju ofta så att man inte berättar det förrän man passerat de första 12 veckorna, i alla fall inte på jobbet. Precis när jag hade plussat började det tisslas och tasslas och det spred sig att en efter en av de fem var gravida. Inte nog med detta utan under samma tid skulle 4 st bli föräldrar på arbetsplatsen, två män och två kvinnor så man kan säga att det var bebis snack i varje hörn.

Och där gick jag med mitt lilla plus i minnet och kunde inte annat än att bita mig i tungan i två månader till.


Frisk morgon

Så blev det minus igen :O. Det var man väl inte riktigt med på. Äh, det är ändå friskt och gott. Dessutom är det blå himmel redan så jag tror att det blir en fin dag.

Grymt skönt att slippa värken i benen. Igår när jag vaknade så var den helt borta. Man kan bli tokig av konstant värk, sån som inte ger med sig vad man än gör.

Nä nu är det dags att börja jobba. Kort vecka, massor att göra. Längtar till påskledigt :)


Att ha mage eller inte.....

Vilken otrolig skillnad det är på morgon och kväll. På morgonen så syns det ingenting. Jag ser ut som jag gjorde i vecka 5 ungefär. Jag känner det självklart och ser att fettet på kärlekshandtagen är mer men för övrigt så ser man ut som vem som helst. Detta håller i sig till någon gång efter lunch då den första putningen kommer. På kvällen är jag helt uppblåst.

Att ha mage eller inte.....



Vecka 15

 


Familjerådgivare

Världen är bra liten. I inlägget jag gjorde häromdagen ang Hemmapappor nämndes familjerådgivaren Eva Sternerg. När jag läste vårat lokalblad ser jag att hon ska vara med i närradion ett par veckor fram och svara på frågor.

Ha ha ha, jag kommer inte vara den första som ringer i alla fall.


Ny bil

Nu är det snart dags för att skaffa ny bil. Vi har en plånbok som vi får rätta oss efter så det blir inga v70’s eller liknande (tyvärr). Vi hade tänkt  oss att vi skulle kunna kunna byta in vår lilla C1 mot en ”familjebil”. Inget märkvärdigt bara så att vi klarar oss med vagn och att bilen är lite säkrare.

 

Det som det verka luta åt är en Renault Scenic. Vi har pratat med några som har en sådan i dagsläget och både barnvagnar och annat går in utan problem.

                                                  


Kalas helg

Andra kalaset för helgen avklarat. Min kusin fyllde 18 i veckan och firade med lite fika för släkten idag. Tur för han att bara släkten var där. Mamma hade tagit fram en massa inspelningar från förr. Det började med första dagen på BB och fortsatte med första stegen till en ogenerad bebis som satt och klämde i sin blöja på köksgolvet. Jag vet i alla fall att jag hade blivit lätt generad om vi på min 18-årsdag satt och kollade på sånt.

Desto roligare för oss. Det var många skratt, kusinen var lite tystare :)

Av oss fick han en samling flaskor.

Sommartiden är här. Vi "förlorade" en timma och det blir mörkare på morgonen. Tydligen är omställningen så omfattande att risken för hjärtinfarkt ökar med 5% första veckan och I USA ökar även risken för trafikolyckor. Det är inte bara negativa påföljder av omställningen ändå.  Vi får ju ljusare kvällar och nåt som inte jag hade en aning om var att det innebär lägre energiförbrukning för samhället. Grymt!

Nu är jag inte gräsänka längre, sambon är hemma :)


Värk i ben

Hmmm

Efter min polett som trillade ner häromdagen, att det jag känt som haltande troligen har med mitt bäcken och graviditeten att göra, så ter det sig olika dag för dag.

I fredags var jag och handlade. Jag hade två tunga matkassar som jag släpade runt på. Efter ett par minuter så kände jag att det högg till bak i ryggslutet på vänster sida. Det lugnande ner sig framåt kvällen och var inte så mycket mer. Igår under dagen så hade jag lite känningar av det. På kvällen blev det mer och det kändes som att det var något som satt i kläm. Det är svårt att beskriva men kanske liknande som växtverk. Det är i alla fall inne i benet/leden på vänster sida.

Idag är detta kvar och ligger längs hela baksidan låret på vänster sida. Det är fortfarande en känsla av att nåt ligger i kläm. Oavsett om jag sitter, står eller ligger så är det där. Det liksom pirrar i foten som när den har "somnat".




v 15 info

I magen:

Huden är så tunn och genomskinlig att blodkärlen under syns. Håret fortsätter att växa och om bebisen kommer att få mörkt hår så börjar hårsäckarna att producera hårpigment. Fostrets öron är nästan på rätt plats men de sitter fortfarande lite lågt.

Fostret börjar lagra kalcium för att ben och märg i skelettet ska fortsätta att utvecklas. Muskler utvecklas och fostret kan knyta nävarna. Fostrets hicka kan kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. 

Graviditetskalender vecka 15

 



                                                                               vikt.JPG            langd.JPG          

vikt 75 gram  & längd 12.5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

Eftersom fostret lagras kalcium under den här perioden kan du bli sugen på mjölk. Ditt hjärta har växt och ökat kapaciteten med 20 procent för att klara av att förse fostret med syre. Kapaciteten kommer gradvis att öka under resten av graviditeten. Den totala kapacitetsökningen kommer att ligga på 30-50 procent i slutet av graviditeten.

Du kan känna humörsvängningar - humöret åker berg- och dalbana. Du kan också bli tankspridd. Många gravida blir svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Se till att du använder lössittande kläder.

Partner:

Det är viktigt att komma ihåg att kvinnans psyke påverkas mer och mer av hormonerna. Hon kan vara jätteglad och uppåt den ena sekunden för att stortjuta i den andra. Det är oftast du som kommer i skottgluggen för hennes humörsvängningar och irritationer. Det är lätt hänt att du börjar tvivla på om det här med barn var en sån bra idé egentligen. Det är helt normala känslor. Försök att vara tålmodig och förstående. Låt det inte gå prestige i diskussioner och tänk på att hennes humör är helt normalt för en gravid kvinna.


Nougat- och chokladtårta

Buffé nr 3 2010, sid 27

Ingredienser
Portioner: Ger ca 14 mindre bitar

250 g mandelmassa

NOUGATTRYFFEL
250 g mörk choklad
250 g nougat
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk rom eller konjak

KÖRSBÄRSGELÉ
2 dl körsbärsmarmelad
2 gelatinblad
ev godisägg och myntablad till garnering

Nougatchokladtårta

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.
2. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak.
3. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.
4. Körsbärsgelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Hetta upp hälften av körsbärsmarmeladen i en liten kastrull. Ta från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma marmeladen. Rör ner resten av marmeladen och häll försiktigt gelén i ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen.
5. Lossa kakan från formen. Dekorera ev med godisägg och mynta.

FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein


Morfar

Morfar fyllde år idag. Barn och barnbarn och de kommande barnbarnsbarnen var alla där. Vad ger man en man som har allt? Jag valde att baka två tårtor istället för att köpa en present.

En Nougat och chokladtårta och en klassisk prinsesstårta. Yummy!!!



Receptet är väldigt enkelt. Jag valde att inte ha i rom eller att lägga en körsbärsgelé men annars följdes receptet till punkt och pricka. Se ovan/kategorin "Recept" för recept på chokladtårtan.

Det var längesedan morfars hus var fylld av så många på en gång. Jag tror vi var ca 20-22 pers. Det var riktigt roligt. 20.30 gjorde vi som många andra. Släckte alla elektriska ljus och tände levande ljus. Earth hour, mysigt.








Känner avsky för det som skett i Bjästa

Det finns inte mycket mer att tillägga. Ryggrad, vad är det?

En fjortonårig flicka utsätts  för något så fruktansvärt som en våldtäkt. Därefter ska hon ta emot mobbing på internet och i sitt samhälle.

Jag har inte ens sett Uppdrag granskning som tog upp fallet ändå kan jag inte undgå att höra om det då det nämns i alla former av media.

I en debatt artikel i dagens GP skriver journalisten att det är chocken att gärningsmannen inte passar in i den stereotypen som vanlgtvis begår den här typen av brott som gör att man inte riktigt tror på att det är sant. En skola som stoppar huvudet i sanden och inte tar upp vad som har hänt och sätter punkt för svaller som får flöda och byggas på med den ena lögnen efter den andra. Nä skäms på alla inblandade som hade möjlighet att göra något men fegt valde att tyst vända ryggen till.

Civilkurage någon?

Uppdrag granskning SVT


"Hemmapappor är farliga för barn"

Mycket roande men skrämmande tv 4 inslag imorse. Roande att se diskussionen men också skrämmande att någon i den positionen kan uttala sig på detta sätt.  Eva Sternberg är familjerådgivare och har sagt att "Hemmapappor är farliga för barn". Imorse satt hon och förklarade vad hon menade och försvarade sitt uttalande.

Jag är feminist rakt in i blodet och med det står jag för jämlikhet mellan könen. Till och med jag som brukar tycka att det är bra när någon starkt går ut med flaggan i topp för "kvinnor kan", tyckte att detta var total diskriminering av män. Kanske snarare skitsnack om att pappor inte kan. Jag ser att var person gör det han eller hon är bäst på / mest lämpad för eller tycker är roligt.

Eva Sterberg menade att män inte har utvecklat samma förmåga att kunna se när ett barn kommer att vända sig etc vilket leder till fler skador då män inte är gjorda för att ta hand om spädbarn. Jag undrar dock hur är det med de kvinnor som inte har barn. Har de inte heller utvecklat den här förmågan? Det borde vara lika illa om barnlösa kvinnor var dagisfröknar etc etc. 








Pingvin gång

Jag har klagat på att det verkar som att jag börjat halta lite det senaste. Jag har en knäskada sedan länge och det känns som att det kanske gör sig påmint. Det gör absolut inte ont eller så utan är bara en liten ojämn gång. Jag har också det senaste känt att det knäcker/knakar lite i bäckenet, höftlederna.

 

Oh no, jag lade ihop ett och ett och kände att det kanske inte är knäet som spökar utan att jag i själva verket ha fått en liten pingvin gång. Ni vet sån som en del gravida har. Än så länge är det väldigt milt och det är väl egentligen bara jag som känner det (hör det på stegen).

 

Fick imorse ett e-mail från Libero som hade en artikel om just övningar bäckenet. Det kanske är dags att börja tänka på sånt redan nu. Liberos Knipövningar  

Nu håller jag tummarna för att det inte är någonting på G med höfterna utan bara lite känningar, förberedelser av kroppen.


Armenisk lunch och gravid yoga

Fick en lite annorlunda lunch idag. Den tjej som jag delar kontor med skulle hem till sin mamma för att äta lunch och frågade om jag ville följa med. Hon kommer från Armenien och jag som älskar mat och olika kulturer tänkte grymt tillfälle att få smaka något som inte hör till vardagen.

Hon glömde dock säga att det var hennes födelsedag så det var tårta och grejs. Sen var det ju inte bara hennes mamma där utan pappan och hennes bror också. Där var jag mitt i ett främmande kök, mitt i en födelsedags familjemiddag. Lite skumt men kul att göra något annorlunda. Men ha ha ha det roligaste var att det bjöds på köttbullar i sås och bovete. Hennes mamma hade gjort pasta utiifall att jag inte tyckte om bovete. Min armeniska smakupplevelse var köttbullar och pasta, tji fick jag. Kul kul!!!

         


När vi skulle tillbaka till kontoret så var tur i oturen spårvagnen väldigt försenad så vi gick tillbaka. Helt uunderbart. Jag tog till och med av mig jackan.

Efter jobbet tog jag mig till gymmet. Helt själv.... Har gett mig en stor klapp på axeln då sambon bangade. Han skulle "fixa en körkortsfond" till bebben. Ha ha, vilket är lika med jobba över.

Det var otroligt skönt, har varit mega slapp det sista. Min träningspartner fick ju barn och min egna partner har tappat motivationen.

Jag tänkte att jag skulle passa på att fråga personalen på gymmet om de hade några tips etc om träning för gravida. Den första jag frågade, en finnig kille som var kvar i tonåren blev alldeles röd i ansiktet och villrådig
-öh öh öh, det är nog bättre att du frågar någon annan.
Precis som att jag frågat om något pinsamt
En annan tjej pratade väldigt löst om att i bodypump ska man inte träna magen.
Jo det vet jag också men jag var ute efter lite råd sa jag.
Då kom en annan tjej. -Det finns gravid yoga inne i stan.
Men hallå kände jag det vet jag väl. Tackade för mig och lämnade.

Kan de inte ha en liten "lathund" för gravida bakom disken. Det måste ju vara hur många som helst som frågar om råd.

Ja ja, Jag kör på som vanligt fast en lägre växel.





Våren är här…

…Och det med besked. Hörde på radion tidigare att det skulle komma in varma vindar från Sahara. Det väntas bli mellan 10 och 13 grader i helgen Woop woop inte långt till ballerina skorna kommer fram.

 

Kikade lite i H&M’s nya katalog och det finns så mycket härliga vår och sommarkläder. Som varje år strävar jag efter att köpa lite mer färgglada kläder på våren men det går aldrig dit ambitionen pekar.

 

Köpte en jeansskjorta häromdagen dock, och den var ljusblå. Det tar sig….

Man vågar ju inte köpa allt för mkt iom att kroppen är i ständig förändring. Lite får man allt unna sig ändå. Så länge det finns en funktion för plagget även efter magbollen försvunnit så är det ju inga problem.

Promenad i solkskenet på lunchen kanske…?



 


En Rockstar!

Va och fikade med en mamma idag. Mmmm räkmacka och capuccino, Oh yes!
Prata om allt mellan himmel och jord från det lilla fröet i magen till ny bil vidare till förlossning och landade i ett spådbarns rutiner.

Det är skönt att omge sig av folk som är väl insatta i saker och ting. Man kan fråga om råd och sen anamma det man tycker passar för just oss.

Vi fortsatta hem till henne där vi hittade pojkarna i sovrummet, oh oh!!!

De försökte överlista Qbase och satt med bas och gitarr i högsta hugg. -Lyssna på det här, RIFF RIFF!!

Deras lilleman sov så gott i sin vagga. Det blir nog en rockstar! :)





Halsbränna 2

Iom att jag har så få symptom så tuggar jag på som vanligt här i livet. Nu får jag faktiskt ta och skylla mig själv. Har ätit thai curry idag något som jag vet inte är bra plus att jag dratt i mig kaffe.

Mamma säger att det blir en hårig bebis om man har halsbränna ha ha ha.

Försäkringskassan

Man kan bli tokig ibland….

 

Var precis och pratade med en kollega och va lite irriterad på Försäkringskassans handläggningstid och processer. Han sa då att det är ju inget man kan göra i.o.m. att de är en så stor organisation. Jag har i alla fall en blogg sa jag och där kan jag skriva. Ha ha ha

 

Jag gör arbetspraktik och får därmed aktivitetsstöd. Jag kallar det jobb för att jag tillbringar 40 timmar i veckan på denna plats och har egna uppdrag och ja jag ser ingen skillnad på detta och ett vanligt jobb mer än att mina a-kassedagar går, jag tjänar inte ihop någon semester, den tar slut i början på juni och ”lönen” är inte som en vanlig lön.  Okejdå det är väl inte riktigt som ett vanligt jobb men min lojalitet och energin jag lägger ner är precis den samma som på alla arbetsplatser jag jobbat på.

 

Varje månad måste jag skicka in papper som visar om jag varit borta eller inte. Jag skickade in detta

9 mars och fick igår 23 mars, alltså två veckor senare, ett brev som säger att jag glömt fylla i alla uppgifter. Jag hade missat att skriva datum.

 

Jag tar på mig att det är jag som har gjort fel och det ska åtgärda inget konstigt med det. Jag undrar däremot HUR kan det ta TVÅ VECKOR att skicka mig ett brev där kompletterande uppgifter behövs?

Jag skulle ha fått min utbetalning igår 23e mars, istället kommer det här!!!!

 

Nu har jag turen att jag bor med en sambo så vi kommer att klara räkningar och inköp av mat men allvarligt talat. Hur hade man gjort i en annan situation? Det finns nog de som hamnat hos kronofogden od på grund av detta. Alla vet ju hur knapert det är i slutet av månaden ändå. Nu ska jag vänta ytterligare veckor på pengar… AH! Jag kan inte ens faxa det till dem för att skynda på processen. Det ska skickas per post.

 

Försäkringskassan…..! Jag tycker nog att de bör se över sina rutiner.





Gaviscon

Nu har jag haft lite lätt halsbränna sedan Gulasche häromdagen. Blotta tanken av att vi skulle ha thai curry till middag fick det är bränna till i halsen. Ueeeewwwh...

Nä apoteket nästa...

Gaviscon fick det bli. Nu har den inhandlats och då självklart stillas det brännande.

Värre hade det kunnat vara. Chefen som är gravid i v 22. Hon har näsblod nästan varje morgon. Hon mådde illa de första månaderna och hon springer upp på nätterna för att stilla de cravings som ständigt påminner om det som kroppen tror den behöver.

Nä lite halsbränna har ingen dött av.


Humörhöjare

Fick just en humörhöjare som jag tänkte jag skulle dela med mig av.

"När du åker från jobbet, stanna till vid ett apotek och köp en ändtarmstermometer 

av märket "Johnson & Johnson".

Öppna förpackningen och läs bruksanvisningen, där kommer Du att finna meningen:

"......Varje termometer har testats personligen i vår fabrik".

 

Blunda nu och upprepa med hög röst minst 5 gånger:

- Jag är glad att jag inte jobbar på avdelningen för kvalitetskontroll på Johnson & Johnson.

 

Le och kom ihåg att det alltid finns de som har det värre än Du"


Regn igen

Ähum....

Min optimism som sken som en sol från en klar himmel sist jag pratade om regn är totalt bort. Idag är det gråare, bötare och mycket mindre leende när jag ska gå UT i regnet. Det är väl just där skon klämmer. Sist satt jag inne, nu ska jag ut. Usch

Vi ska ha en kreativ förmiddag, träffas på Espresso house :)

Café, nybakat regn utanför....

Ja ja bara jag kommer in så ska det väl vara då där mysigt igen.



Bebislukt

Jag luktar bebis...

Har bebisar en lukt? Jag tror visserligen att bebisar har det gemensamt att de alla luktar lite kräks och nytvättade kläder men sen är det nåt annat som inte går att sätta fingret på.

Jo jag har ju inte köpt nån ny bebisparfym eller så utan hade precis bebis besök. Satt och höll en av de små ett tag och lukten liksom luktade av sig på mig.

Gäsp gäsp här ska snart sovas. Försöker heja fram Frölunda som spelar tredje matchen mot Linköping i kvartsfinal. Det står nu 1-1 och det är Sudden death.


Vecka 14

60.4 kg




Gulasch...

...är grymt gott, speciellt hemmalagad. Tyvärr har ju halsbrännan infunnit sig.



Godmorgon godmorgon

Jag har skrattat gott åt min sambo i helgen.
Den här graviditeten tar hårt på honom, han får ta alla typiska symptom och jag klarar mig :)


Fredriks graviditetssymptom:

  • Andfådd när han går i trappor (mer än vanligt)
  • Trött
  • Springer och kissar på nätterna
  • Nästäppa
  • Halsbränna


Och det bästa av allt, kulan växer. Var ska det här sluta för honom?


v 14 info

Då var man inne i vecka 14. Andra trimestern tydligen också har totalt missat det. Nu har jag varit gravid i 91 dagar. Väntar på den 100:e, det blr en liten milstolpe. Känner jag mig själv rätt så missar jag väl det. kommer på det på sådär 103:e dagen. Nu har jag spräckt 60 kilos gränsen. Jag har gått upp 2 kg sedan starten. Jag är på väg...


V14 INFO

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

 
                                                          
                        
                               


Vänner

Finns det något bättre än att ha de du älskar runt omkring dig?

Gårkvällen var klockren. "Nästan" som vanligt. två små underbara tillägg bara ;)
Det gick nästan att se en hel hockey match. Någon påpekade att det kanske blir lite svårt att hänga med i matchen när två bebisar skriker. Jag fyllde där i att det är nog vi (tjejerna) som är det mest störande. Vi har en förmåga att alltid prata om ditten och datten. Killarna har däremot utvecklat en förmåga där de helt enkelt stänger av. Vilket de också gör i andra sammanhang också men det är en annan historia.

Jag och mina vänner har tydligen en annorlunda relation. Detta har vi blivit varse om efter att ha levt med andra personer som påpekat detta och sedan även hört om den relationen som andra har till sina vänner. Vi har en nästan systerlig relation.

Visst allt är väl inte guld och gröna skogar hela tiden och det är det som är hälsosamt i en relation. Det är så man lär känna varandra på alla plan och vet hurdana vi är. Vi vet när vi ska backa och vi vet när vi envist och bestämt ska stå vid vad vi vill för att det i själva verket är precis det som vännen i den stund behöver. Vi finns alltid där för varandra.

Tack för att ni finns :)


Vårdagjämning 2

Har haft en helt perfa vårdagjämning. Vi åkte med några vänner till Tjolöholms slott. Fotade en del och fantiserade om de fester som måste ha hållts i denna varckra trädgård som vätte ut över havet. Vi fikade i en byggnad som hörde till slottet men låg lite längre bort. Helt tidsenlig med öppen spis och personal som var klädda i gammaldags köksuniform. Vi måste absolut åka tillbaka i sommar när det är grönt och blommigt.

Ett par av våra vänner hade med sin tre veckors bebis och det gick hur bra som helst. Jag behöver sådana här bra förebilder som visar vad man kan göra med en liten.

Nu väntas hockey med övriga ligan, kvartsfinal...

Trevlig lördag!














Vårdagjämning

Vi går mot ljusare tider. Idag är det vårdagjämning, när natt och dag är lika långa.

-Slit inte ut ordet vetja, sa sambon, när vi kollade på nyhetsmorgon imorse. Lasse Bengtsson på fyran sa ordet ca tre gånger inom 5 minuter utan att ens ge en vettig förklaring eller bakgrund.



Jag var inne på familjeliv.se och hittade en tråd om namn. Jag skrev ju ett litet inlägg om detta häromdagen och där diskuterade kring fina namn etc anyhow...

En tjej skrev kul beskrivning på barnet i magen:

"Om min inneboende är en flicka, kommer hon att vid vräkning få namnet XXXX."


Idag hade vi tänkt åka ut och fota lite. Trots det ljusgråa täcket kan man nog hitta fina objekt. Vem vet det kanske kommer upp nån bild eller två.

Hej hopp!


Regn

Sitter och tittar ut genom fönstret och ser detta gråa regninga
väder som har tagit sig till Göteborg denna annars goa fredag.

Instinktivt så känner jag en känsla av fy, usch, blött och fanskap. Det är ju mörkt från morgon till
kväll när dessa regnfyllda gråa moln täcker det blå. Därefter kommer en känsla av att det är 
ganska mysigt. Det slår mig att jag faktiskt inte sett regn på otroligt länge.
Jag kan inte ens komma ihåg när det regnade sist. Jag tror att det säkert är tre månader sedan sist.
Det är nog den längsta period utan regn i mitt liv.
Helt plötsligt så kan jag uppskatta regnet. Självklart gäller detta endast då jag tryggt och
torrt kan titta på regnet inifrån. :)


Traditionell torsdags mat

Nu får man ju börja lära sig de svenska traditionerna så att man kan föra vidare den svenska kulturen till barnet. Här ska det lyssnas på dansband, bära likadana joggingdresser, campa i husvagn och äta ärtsoppa med pannkakor till efterrätt OBSERVERA att detta endast får ätas på torsdagar.

Nä ha ha ha, denna unge lär liksom mig bli en multinationell liten människa. Dock med lite mer utspätt DNA då pappan är helsvensk (eller ja öbo).

Jag har idag för andra gången i mitt vuxna liv ätit ärtsoppa, och det var faktiskt gott. Det kan vara graviditeten som spökar men jag tror att mina smaklökar ändrats med tiden. När jag var liten tyckte jag inte om sill, lax, rödvin (nähä) eller sushi, vilka jag nu älskar.

     
 
       


Telefonförsäljare

Det är ett nummer som har ringt till oss varje dag 1-2 ggr per dag i ca 2 veckor. Jag brukar alltid kolla upp numret. Ringer INTE tillbaka då det finns de bolag som debiterar när man ringer dem.

I alla fall...

...denna gången är det 0850 112 030. Jag sökte på google och hitta lite sidor som vemringdedig.se och liknande. Det var en donna som skrivit en kommentar och berättade hur dem brukar göra i deras familj:

När en telefonförsäljare ringer så svarar alltid maken, antar att abonnemanget står på henne för hon sa att när försäljaren frågar efter henne så säger han -ett ögonblick eller vänta lite. Sen blir alltså den här telesäljaren hängande i luren lyssnande till nyheterna eller vad som nu är på på TV'n. Sen sitter de där och gottar sig för tydligen så kan inte bolaget som ringer lägga på från sin sida. Ha ha ha, det här kanske är nåt att testa :)

Själv skiter jag i att svara. De gånger som jag kan se vem som ringer typ när samma nummer ringer konstant.

Namn

Namn är ju en otrolig intressant del av graviditeten. Det är dels roligt att bolla fram
och tillbaka med olika namn men det är också ett väldigt känsligt ämne. Har jag märkt...

Man får inte ta "någon annans" namn. - Nåt som någon redan har tänkt på.
                                                         - Sårar en person genom att inte välja deras utan någon annans

Man ska ta "någon annans" namn. - Använda sig av släktnamn t ex

Man kan inte kalla barnet för något som kan låta roligt på andra språk - t ex Lou (toa) och Fanny (¤¤&%#)

Man kan inte ta något som associerar till något annat - t ex Theo, "-nä, det hette ju hennes hund"
                                                                               - t ex Tova, "-nä, det är ju sånt som man har i håret"

Det är många om och men och kanske och inte och en herrans massa förslag.

Jag ska börka skriva en lista på sådant som jag och sambon gillar och sen får vi se knodden kommer vilket som passar bäst oavsett alla om och men och kanske och inte och måsten.


Barnmusikal...

...har vi kommit hem ifrån. Det var min systers klass som satte upp en musikal för barn. Ikväll hade de smygvisning för oss, som inte var barn. Det var verkligen kanon bra. Det är alltd lika kul att kolla på de olika föreställningar som de arrangerar. De är så duktiga. Hon går i en kulturklass där de fick göra prov för att komma in, sjunga och spela så alla är musikaliska på ett eller annat sätt.

Musik är härligt :)


Gratulationer

Det rasslade ju som sagt till på diverse digitala plattformer efter det att det blev officiellt att vi väntar tillökning.
Ett litet sms stod dock ut och jag blev jätte glad. En gammal kompis som jag inte träffat på väldigt länge skickade ett litet sms med gratulationer från honom och sambon. Det tyckte jag var en fin gest. :)


Att vara trygg i sin situation

Kompisens pojk är dryga tre veckor gammal.
Hon har ju varit inne ett tag nu på grund av det ena och det andra.

I helgen så fick hon nog av att var hemma. Hon och sambon åkte till ett shopping ställe och bara
njöt av att vara ett par. Bebis var med mormor.

Jag gillar det här. Jag hoppas verkligen att jag känner mig så trygg med mitt barn och min
omgivning att jag kan tillåta mig själv att låta mig bli avlastad och få möjlighet att hämta kraft.

Jag tror att det är bra för alla. Mormodern var nog också väldigt lycklig över att kunna få vara barnvakt till sitt
första barnbarn.

Min andra väninna kom över till oss när lillkillen var ca 1 1/2 vecka. Det var inte länge,
ca en timma eller så och vi bor ungefär 2 minuter ifrån varandra. Men ändå.... Det är ju helt fantastiskt att man
kan göra så här. Det finns ju skräck exemoel där mamman inte ens känner sig trygg nog att låta pappan vara ensam med barnet.

 


Blödig eller???

Blev lite rörd när jag slutet på Desperate Housewives, ha ha ha. Nu börjar verkligen graviditets känslorna att ta över. Det va faktiskt fint.

Får mig osökt att tänka på:

Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta.

                                                            
                                                          Over and out, Good night!


Collage v 5 ovan v 13 under


Det är ca 2 månader mellan bilderna.


Vecka 13


Fint streck på övre delen av magen men det är så det blir när man är en soffpotatis :) Fettväck även kallat!


Kalla fakta, nä varma fakta!

Källa

Hjärtat börjar att slå:
28. januari 2010
Embryot rör sig:
21. februari 2010
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
28. februari 2010
Alla inre organ är färdigbildade:
28. februari 2010
Risken för missfall avtar:
14. mars 2010
Illamåendet avtar för de flesta:
21. mars 2010
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
28. mars 2010
Fostret sväljer och kissar:
11. april 2010
Ungefärlig tid för ultraljud:
18. april 2010
Du kan känna fostrets rörelser:
25. april 2010
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
9. maj 2010
Fostret börjar att höra:
30. maj 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
27. juni 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
1. augusti 2010
Beräknat förlossningsdatum:
26. september 2010

Nu vet även jobbet

Då var det avklarat. Djungeltrumman fungerade alldeles utmärkt. Nästan för bra. Hörde att jag var en punkt på agendan på ett möte.

Hade lite svårt att få ur mig det så jag sa till alla att de får säga det till vem som. Nu kan jag avblockera de från jobbet som jag blockade på fb :)

Härligt härligt!


Måndag

Då var man tillbaka efter en lång och härlig helg :) Korvgrillning i det fria och en massa soltimmar, till och med en del fräknar har kommit fram.

Nu är jag redan i fjärde månaden (13:e veckan). Det känns konstigt att det trots allt gått fort hit. Jag räknade dagar där runt vecka 6 och nu äntligen rullar det på. Jag kommer ihåg när min chef berättade att hon var gravid då var hon i fjärde månaden. Jag var så förvånad att det inte syntes mer än det gjorde men det är ju samma för mig. Skönt är väl det. Jag lär nog få min beskärda del och det känns gött att kunna välja när det ska komma ut istället för att det ska tisslas och tasslas -har hon gått upp i vikt eller är hon med barn?

Det känns otroligt skönt att slippa allt smusslande. Nu kan man säga vad man vill, när man vill, till vem man vill utan att man behöver tänka på vad sa jag till vem. Nä en kariärr som mytoman det ska jag nog inte satsa på.

Nu ska jag bara sprida det på jobbet. Tänkte att djungeltrumman skulle göra ett bra jobb här liksom den gjort bland familj och vänner. Jag säger det till ett par stk och sen vet alla. Jag har fortfarande lite svårt för att sätta ord på det. Tänka det, skriva det, helt ok men att säga det, nä inte helt van än.

 

Nu vet även "svärföräldrarna"

Och hela resten av alla...

Jag fick ju de närmaste att hålla sig tills vi berättat för Freddans föräldrar. Sagt och gjort, det gjorde dem sen berättade de...Huja vad det rasslade till i telefon, mobil, på e-mail, facebook och sidvisningar på bloggen efter det att de släppt nyheten.

Efter en stund slår det mig att h*(/&=)=ete jag har ju folk från jobbet som är vänner på fb. Oooops, jag har ju inte sagt nåt där än....

Ahhh, jag ska ändå säga det nästa vecka men man kan ju hoppas att just dessa personer inte går in just dessa dagarna på just min "wall".

Vi har i alla fall haft en grymt härlig dag med en massa sol snö och grillad korv. Fyrhjulingen kom ut också :)

Grilla korv på skyffel går alldeles utmärkt :)











Ovetande om tredje dagen D

NU SITTER VI I BILEN PÅ VÄG UPP TILL FREDDANS PAPPA. I BAKSÄTET SITTER EN OVETANDE BLIVANDE FARMOR. TYVÄRR HAR SHIFT TYP HÄNGT SIG SÅ DET ÄR BARA ATT SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER. HUR DET ÄR MÖJLIGT PÅ EN IPHONE FATTAR JA INTE. FREDDAN HAR SKRIVIT UT UL BILDEN OCH LAMINERAT DEN SÅ DE SKA FÅ VARSIN.SPÄNNANDE SPÄNNANDE, ÅTERKOMMER MED RAPPORT.

Färgat hår

Nu äntligen har jag färgat mitt hår :)

På miin lediga dag tog jag tillfället i akt. Jag har tänkt att göra det i ca en månad nu men varje kväll har jag varit så trött och skjutit på det till morgondagen.

Jag läste nånstans att man skall som gravid undvika att färga håret, använda parfym vissa typer av smink bla bla bla.

Trots att jag tycker att det är bla bla bla så slås man ändå av en liten tanke när jag står där i ammoniak molnen att detta kan ju omöjligt vara bra.

Man ska inte läsa för mycket :P

Bild i repris

Jag la ju upp den här bilden för ett tag sedan. Kom och tänka på bilden när jag fick ett litet meddelande från en av mina systrars kille. Först gratulerade han och lade sen till: "Well done Freddie, hehe."




v 12 info

Barnet

Nu finns det mesta på plats och fostret koncentrerar sig på att växa. Det börjar växa hår på kroppen som ska skydda huden. Naglar har vuxit ut på tår och fingrar.

All näring går via moderkakan till fostret så glöm inte att tänka på vad du äter och dricker. Det kan både öppna och stänga munnen och producerar flera egna hormoner.

                                                                        

Mamma


Forskning visar att det är mindre vanligt med missfall efter vecka tolv. Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat ungefär ett till fyra kilo. Har du kräkts mycket kanske du till och med har minskat i vikt. Det är helt normalt. Ni har kanske redan berättat för era föräldrar och/eller nära vänner att ni väntar barn. Men många väntar med att berätta till vecka tolv. Andra berättar från dag ett och tänker kanske att om det sker ett missfall så vill vi kunna prata med våra nära om det. Det kan vara skönt att få berätta, att inte hålla på hemligheten längre. Äntligen får ni glädjas öppet tillsammans med era vänner och familj.


                              



Pappa/partner

Så fort ni berättat kan ni prata okodat med kompisar och vänner. Du har kanske kompisar som har barn. Har du frågor som du av någon anledning inte vill eller kan prata med din partner om kan det kännas skönt att snacka med kompisen istället. Du bär kanske på en oro som du inte vill belasta din partner med. Vad hände när din kompis väntade barn? Hur går det till på förlossningen? Hade de sex? Vad kan vara bra att tänka på? Din relation till vänner som varit i liknande situation kan fördjupas. Du som är pappa blir nu officiellt en "blivande pappa".

Så fort ni berättat kan ni prata okodat med kompisar och vänner. Du har kanske kompisar som har barn. Har du frågor som du av någon anledning inte vill eller kan prata med din partner om kan det kännas skönt att snacka med kompisen istället. Du bär kanske på en oro som du inte vill belasta din partner med. Vad hände när din kompis väntade barn? Hur går det till på förlossningen? Hade de sex? Vad kan vara bra att tänka på? Din relation till vänner som varit i liknande situation kan fördjupas. Du som är pappa blir nu officiellt en "blivande pappa".


Att frysa

Från dag ett så har jag varit så frusen. Hemma sitter jag med filt och då har vi ca 24-25 grader, även nu på vintern. Tänk då när jag besöker vänner och familj. Jag sitter med raggsockar, dubbla tröjor och huttrar.
Jag hör ju från alla möjliga håll att man blir så varm när man är gravid.
Iom att jag kommer vara höggravid när sommaren kommer så har jag redan börjat fundera på portabla fläktar och ac. Nu smyger sakta en tanke sig på...
Tänk om jag faktiskt inte kommer att bli så varm som alla andra, jag kanske behåller denna inre kyla även under sommaren. Ja man kan ju alltid hoppas. För säkerhets skull kanske pappa kan köpa med sig en sån där liten handfläkt från Thailand.

By the way, Jag är inte alls avundsjuk!



   


Allt smakar så gott och luktar så äckligt

Inte samma sak på samma gång, tack o lov.

När jag äter så smaker allt bara grymt gott. Det är så gott att jag har svårt att sluta äta. Tar nästan alltid en bit till vid middagen, eller ja, kan nog ta bort nästan och helt kort säga alltid.

Till lunch har jag bara med en portion vilket är tur för annars hade det blivit dubbelt där också. Nåt så enkelt som färdiga köttbullar och spaghetti är verkligen som gourmet.

Åh andra sidan så luktar det som luktar illa, riktigt ILLA!!!

Häromdagen tyckte jag att leverpastejen såg lite gammal ut. Luktade på den och kände bara Bläää, det nästan vände sig i magen. Bad Freddan lukta på den och han kände ingenting utan tyckte att det luktade som vanligt. Jag tyckte vi skulle följa min näsa och slängde paketet.

På fredag är jag ledig och ska träffa tjejerna för lunch. Redan igår började jag fantisera om vad vi skulle äta.

1 kg 2 kg 3 kg.

Tänk att man kan gå upp så mkt och sen tappa det på relativt kort tid. Kompisen födde ju för ca 1 1/2 månad sedan och har bara 3 kg kvar av det hon la på sig under graviditeten.

Men jag tror man ska akta sig för att lägga på sig för mkt ändå. Det är inte alla som tappar övervikten så lätt. 





Att göra folk så glada...

Det är så härligt att det här med graviditet kan göra folk så glada. Jag fick ett samtal från mamma igår där
hon var alldeles till sig och nära att spricka av glädje. Hon hade varit inne på bloggen och tittat på
ultraljudsbilden.


Jag messade lite med min syster som bor i England. Hon var såååååååå stolt att hon kommer lägga upp UL bilden
som sin profilbild på facebook.


Det är så härligt att göra folk i min närhet så här glada.


En annan har ju liksom fått smälta det här i ett par månader :)



Första illamåendet..

Kan man få det i vecka 12?

Jag har ju lågt blodtryck har det konstaterats, vilket kan ge yrsel etc. Jag var just på en typ av föreläsning och var tvungen att lämna salen då jag trodde att jag skulle svimma eller spy.

Satte mig på toa ett par minuter och försökte komma på hur jag skulle komma därifrån. Vi hade en monter som skulle tas om hand på mässan.

Huja, upp kom jag och dit kom jag , fick i mig lite godis som fanns i montern bredvid. Nu sitter jag här framför datorn med efterdyningarna. Svagt illamående, huvudvärk, kall & varm. Vet inte om jag ska gå hem eller inte.

Tänkte ta mig en bit lunch och se hur jag mår sen.

Jag är inte avundsjuk på de som mått/mår så här.

Usch

Inte hemlig längre

Nu vet de flesta förutom Freddans föräldrar så det finns ingen mening att hålla bloggen hemlig längre. Ganska skönt faktiskt att slippa tänka på vem man namger etc. Det är nog lite roligare också att se vem det är som skriver.


Första Ultraljud del 2


Vecka 12

Efter att vi varit hos läkaren idag så blev jag flyttad fram ett par dagar, från 10+4 till 11+1.
Så ett kort a la v 11 blev det aldrig.


Overkligt

Det har nu gått ett par timmar sedan det konstaterades att vi faktiskt har en livslevande bebis på G. Jag kan nästan inte förstå det. Det kommer över mig lite då och då och jag känner mig som ett barn på julafton. Allt är mystiskt, spännande och man är konstant glad. Att den ligger och sprattlar inne i mig är ju också helt otroligt.

Längtar till vår middag ikväll :)


Första ultraljudet...

DEN LEVER!!!!


Nu börjar den riktiga delen av graviditeten. Nu ska jag verkligen glädja mig som bara den :)


Bebisen är 4.5 cm lång och läkaren trodde att jag låg på vecka 11+1 alltså inne i vecka tolv med beräknad födelse 26 september. Detta kan ju ändras när vi gör Rutin ultraljudet 30 april men det är så det ser ut idag. Det lilla hjärtat slog för fullt och den låg med benen i kors sa hon.


Ikväll ska vi fira, jag och sambon. Det blir restaurang besök och diverse shopping.


Bild på bebis och veckobilden på magen kommer senare under dagen.


Jag är så LYCKLIG!!!


Då vet far min...

Som planerat sa jag helt lätt:

-Känner du dig gammal pappa eller?

-Nej då, sa han.

-Om jag säger att du ska bli morfar då?

Han sa att han trodde att det skulle komma snart. Han hade tänkt på det, speciellt för ungefär en månad sedan. Han tog det, som ganska väntat, väldigt lugnt. Tyckte det skulle bli roligt. Man märkte att allt eftersom eftermiddagen gick så sjönk det in allt mer.

-Då ska jag bli morfar och fylla 50 samma år, sa han med ett leende.

NU är det ju då bara morgondagen kvar. Jag bannar mig själv för att jag läst på en massa forum om missfall och annat skit som inte har en positiv klang. Jag visste inte ens om att man kunde få missfall utan att kroppen inte stöter bort det.

Jag ber om ursäkt till er andra som läser bloggen att jag konstant tjötar om detta och att ni kanske rent av börjat tänka i liknande banor.

Om allt går som det ska imorgon så är det ett avslutat kapitel med bla bla bla om att det kanske inte kommer att gå vägen.


Med hopp och förtvivlan räknar jag timmarna. Tick tack, tick tack, tick tack....

Första avklarad...

Nu vet dem...

Glädjetårar i mångder :) Va härligt att något sånt här kan göra människor så lyckliga.

Det började med att vi körde upp bakom mammas sambo i korsningen på väg dit. Inte bra, vi ville ju helst inte säga att vi tog bilen utan allt skulle verka som vanligt.

Det första syrran gör.

-Smaka på den här, en ny cider smak.

Javisst, fick ju gladeligen ta en liten mini klunk.

-Mmm, jätte gott (tror att jag klarade mig)

Sen frågar mamma vad det är vi dricker, fick berätta vad vi hade i glasen.

Iom att det har varit en del frågor kring mig och graviditet så ville vi bygga upp en illusion för dem om att inget var på G så överraskningen skulle bli så stor som möjligt och jag tror vi lyckades.

Konstigt nog var det en massa bebi inspelningar som vi gick igenom först. Det var den ena kusinen egter den andra som gjorde entré på BB. Detta fick ju oss att börja tala om den perfekta åldern för att få barn etc, Min syster, som är 24, sa det att tiden börjar ju ändå ticka på. -Känner inte du att det är så?. Sambon började putta på mig lite frenetiskt. Eftersom mamma och syster var så inne i de de pratade om så märkte de inte detta utan mamma säger bara: -Ja men mellan 25 och 30 är nog den bästa åldern.

-DU SKA BLI MORMOR!

Sa jag mittt i allt. Det blev tyst...

-Skojar du? säger syrran. -Men du dricker ju vin!

-Fake, sa ja.

Sen var allt i fullgång.

-Jag visste, ropade syrran.

- Men då hade dem ju rätt, sa mamma.

Sen visade det sig att syrran skulle skulle hålla koll på att jag verkligen drack vin när vi var hemma hos dem på middag för ett tag sedan (se tidigare inlägg). Ha ha ha, det lyckades :)

Ja det var glädje som hette duga. One down, more to go. I eftermiddag väntar pappa. Syrran trodde att han skulle bli alldeles rörd. Han har tydligen uttalat att han skulle vilja ha barnbarn. Han tycker sambon är en reko kille, kul. Jag har ingen aning om vilken reaktion som kommer, pappa är inte så bra på att visa känslor.

Spännande, spännande och imorgon är det ultraljud :)


Första Dagen D

Första dagen D för att vi för första gången skall berätta för famljen, men det kommer mera.

Nu har jag inte träffat mamma sedan 2e januari. Jag har tyckt att det varit enklare att hålla mig undan än att hålla på och ljuga. I.o.m att jag ljuger bättre eller mindre dåligt över telefon så har vi haft en telefon kontakt de senaste 2 månaderna. Men idag.....

Vi ska träffas med systrarna hos mamma och kolla på en massa gammalt inspelat från när vi var små. Förresten perfekt tillfälle barn-gravid etc etc.

Nu ska de äntligen få veta. Jag har läst på fb att min syster varit väldigt frusen, illamående och trött så vem vet hon kanske också är det... Nä det tror jag inte. Hon har bara varit tillsammans med sin kille i tre månader.

Klockan tickar...

Om några timmar så vet mamma att hon är blivande mormor :)




Att vara eller inte vara....

Klockan är 15.00....En dryg timma kvar tills det att jag är blivande mamma eller inte blivande mamma på jobbet. Att vara eller inte vara...

Nästa gång jag sitter på arbetsplatsen då vet jag om min lilla bebis lever eller inte.

Låg sömnlös mellan 5 och 6 i morse. Mina bröst ömmade inte. Det enda konkreta symptom som jag har. Barnmorskan sa att om fostret har dött men kroppen inte stöter ut det så brukar i alla fall symptomen försvinna som då indikerar på att det inte finns nåt liv i magen.

Åh vad jag tjötar om detta...

Har bestämt med sambon att vi ska fira på måndag. Om bebisen lever så ska vi gå ut och äta och bara mysa i det. OM det nu (mot all förmodan, jag hoppas och jag ber, ligger på golvet och krälar, gör det ena och det andra...) skulle vara ett negativt besked då ska vi åka till systemet köpa en massa vin, ta ledigt på tisdag och bara sörja....


Efter MVC

Vägde mig, tog blodprover och andra prover. Det var egentligen det.

Vi fick en ny tid i maj.

Jag hade gått upp ca 1.5 kg sedan sist. Kan säga att det mesta har satt sig som magfläsk och det syns ju tydligt på veckobilderna. Jag hade lite lågtblodvärde vilket kan vara anledningen till att jag ibland får lite yrsel. Det händer inte alls ofta men det är bra att veta om varför när/om det nu händer.

Och TYVÄRR....... Så kunde hon inte lyssna på bebisens hjärtljud så vi får helt enkelt vänta tills på måndag. Hon sa i alla fall att det är ovanligt att kroppen inte visar att man fått ett missfall och att det upptäcks via ultraljudet. men hon poängterade att allt det ändå händer så man kan inte vara säker.

Huja


MVC imorgon, torsdag

Mitt léende efter att jag delat med mig av mitt "tillstånd" till chefen gick inte att sudda bort. Jag firade lite med räkor efter hemkomst. Sambon hade inte fått lika positivt mottagande på sitt jobb men vad kan man förvänta av gubbar som är ganska likgiltiga för barn, familj etc. Hans chef hade skakat på huvudet och sagt -Jaha då är det pappadagar framöver då!  Gubbar!

Sitter här och är lite ivrig inför imorgon. Läste på Lurvens blogg att hennes barnmorska kunde leta efter bebisens hjärtljud. Åh jag hoppas att de har nåt instrument eller nåt som gör att de kan göra det på mig med imorgon. Det hade ju varit helt fantastiskt. I värsta fall så får vi ju vänta tills på måndag innan vi får något livstecken men det känns lite som att julen kom tidigt i år eller hur man nu ska beskriva det :)

Längtar till måndag men en dag i taget, det är mkt framöver nu. MVC imorgon, lugnt på fredag, till mamma på lördag och berätta för henne och mina systrar att familjen väntar tillökning och sen till pappa med familj på söndag OCH sen måndag. Pust!


Phew!

Självklart så har hon sprungit på möten tills nu efter lunch så jag har suttit och våndats rent av. Men nu äntligen har jag berättat för henne. 

Hon blev jätteglad och sa att hon trodde jag var helt redo. Hon har ju hört hur jag tjötat om mina vänninor och deras graviditeter och bebisar.

Det roligaste var att jag typ viskade ut det ha ha ha

Jag frågade om hon kunde bevara en hemlighet och sen sa jag det innan hon hann svara.

Ja ja ja Nu är det gjort och imorgon ska jag skriva in mig på MVC :)


Dagen börjar bra....

Spiller en hel kopp te över skrivbordet, mig själv, stolen och golvet. Hur mkt vätska finns det egentligen i en kopp?

Sitter nu med pissevåta byxor, stoppade med servetter. vilken syn...tur att jag alltid är tidig och oftast själv på morgonen. Jag ska berätta för min chef idag att jag är gravid. Tog mod till mig och stegade i riktningen till hennes kontor, som var TOMT! Åhhh, här har jag suttit i bilen och vänt och vridit på meningarna. Men varför så nervös. Det är väl bara en positiv grej att meddela. Hon är själv gravid och ytterliggare 4 st här ska ha barn i sommar så det är ju inte så att det är direkt ovanligt. Jag tror däremot att det är det att jag ska säga det till någon annan. Det blir liksom mer verkligt då. Vi har ju hela tiden varit en nätt skara på sju personer som vetat. Nu ska jag plötsligt ta orden i munnen och säga "Jag är gravid"!

Spänningen är olidlig....

Återkommer när jag släppt bomben. Oj så dramatisk man kan vara. Ha ha ha


Lunch, någon?

Är det någon annan som är helt omättbar (vet inte om ordet finns men det beskriver känslan väldigt bra). När som helst på dygnet så är jag mega hungrig och/eller sugen så in i bänken. Kompisen säger att man får bättre luktsinne så att man ska vilja äta och därmed lägga på sig hull för barnet. Jag kan ju säga att det där med lukt är ingenting men maken till matlust. Det är tur att vi har fruktkorg på jobbet annars hade ja nog sprungit till Pressbyrån stup i kvarten för att ha något att snaska på. Till och med vid lunchen så har jag omättad och obelåten ätit upp min lunchlåda och sitter därefter och "dreglar" på andras mat. Analyserar sönder vad de har tagit med sig innan jag tar mig i kragen och går bort till mitt kontor. MMM frukt ja va gott (lite så där sarkastiskt ska det låta).

Ha ha ha det här kommer att bli många kilon. Sa till en av de nyblivna mammorna igår att det positiva med att jag har graviditeten framför mig är att jag kan unna mig den där kakan extra medan de ska försöka ta sig ner på vågen. Kompisens sambo tyckte att jag skulle värna om kompisarna och kanske inte säga för mkt sånt (not) ha ha ha.

Vår

Trots minusgrader får denna underbara sol, fågelkvittret och den torra bara marken mig att känna hopp om vår.


Typisk miss

Gjorde en sådan där miss som verkligen kan skapa rykten. Tur är väl att det var första gången och snart ska jag ju ändå börja berätta för de övriga.

I helgen så fick jag ett mms från en av mina nyblivna mamma vänner. Hon höll upp en bit ost och ett glas vin och så skrev något i stil med livet är härligt. Jag svarade på detta mms och skrev att det såg gott ut och att hon ska njuta. Själv fick jag tacka nej eller rättare sagt jag skrev att jag blev erbjuden ett glas men tackade naturligtvis nej. Naturligtvis nej det indikerar ju på att jag tackade nej av en anledning. Det var ju tur i oturen att jag endast skrev så och inte som jag tänkte från början att det är minst 7 månader innan jag kan ta mig ett glas för jag skickade ju inte svaret till min kompis utan till min faster.....

Kalla kårar i samma sekund som jag insåg att jag skickat fel. Läste smset flera ggr för att se om det var så tydligt som jag tyckte. Insåg sen att jag kan ju naturligtvis kan ha tackat nej av många olika anledningar. Min faster har ju inte en aning om vad jag gör en fredags kväll. Jag kanske var chaufför.

Snart slipper man allt smusslande och ljugande :)


1 vecka kvar....

....till första ultraljudet!

Can't wait. Nu är det en vecka kvar tills att jag kan njuta av min graviditet En vecka kvar tills jag kan berätta för folk att jag är gravid. En vecka kvar tills jag kan ta på mig vad jag vill, prata om vad jag vill utan att någon undrar eller jag blir rädd att någon ska fråga nåt om barn (är sjukt dålig på att ljuga).

En vecka kvar.... :)

Jag hoppas att det kommer att vara ett positivt besked. Som min väninna sa; så länge du inte har blött så fiinns det ju inget som pekar på att du skulle få ett missfall. Min mardröm är bara att jag skulle komma dit och sen finns det inget hjärta som slår...

Nej Usch positivt skall det va.

Det här kommer att gå bra :)

Happy face! Happy face!



Vecka 10


RSS 2.0