DO fortsättning

När tiden för yttrande gått ut för det företag som jag anmält till DO fick jag informationen om att de har begärt anstånd. Senast den 9 juli skulle de ha inkommit med sitt yttrande men begärde då istället anstånd via sin advokat. Jag tror att deras anstånd beviljades och att nytt datum blev den 27 augusti. Det är naturligtvis inte kul att det drar ut på tiden så pass mycket iom att BF närmar sig och det hade varit skönt att inte ha detta hängande över sig när man har andra stora utmaningar framför sig.

Jag har i dagarna läst om ett liknande fall där en gravid kvinna nekades anställning pga att hon var gravid. DO har drivit ärendet sedan anmälan kom in i maj i år. Utgången blev positiv för kvinnan och jag hoppas att så även blir fallet för mig.


Artikel från DO


Artikel från GP

Artikel från Aftonbladet


Bebiskläder!

Skönt att få utgallrat vad vi har och inte.  Vi vill ju inte köpa på oss en massa i strl 50 och sen kommer det ut en rejäl bebbe och allt är för smått. Vi har ett par bodys i 50 och kör nu resten på 56 så får vi se hur det blir. Det är ju egentligen ganska tråkigt att bara köpa beiget, vitt och grått så för mycket vill man ju inte heller samla på sig. Det viktigaste är att vi har så vi klarar oss första tiden hemma och inte Freddan behöver studsa iväg under de första dagarna.

Äntligen kom paketet från Campadre med de Lundmyr kläder som jag beställt. En hel månad försent och sen fattades tom ett par byxor. Pengarna fick vi tillbaka men man kände sig lite smuvad på det man väntade sig. Jag vet inte om jag tycker det är värt att köpa fr Campadre mer eller ens rekommendera iom att de skötte allt ganska dåligt. Kläderna va ju i alla fall billiga och verkar vara riktiga. Vill nån ha en invite så säg bara till men lite på egen risk :P 



Vi beställde svarta byxor med en stjärna och 2 par blöjbyxor


Vi föräldrar levererade däremot tidigare än väntat den premie som följde med prenumerationen. Hur fin som som helst, dock lite stor. Den kommer va perfekt när den smällkalla vintern slår till och vårt lilla knyte är hos oss :)


Graviditet påtaglig!

Det låter kanske som ett konstigt påstående efter 31 snart fulla veckor men nu är det annat än de krämpor jag klagat över tidigare. Jag går mycket långsammare, det ömmar här och var och mycket tidigare än förut. Andfådd som bara den. Sammandragningar titt som tätt och jag kan somna sittandes.

Vi var i stan igår där varje bänk eller annat typ av sittplats var lockande. Ikea idag, mycket provsittande i sängar, soffor stolar etc.

Nu sitter jag med fötterna i högläge pga svullnad samt en smått smärtande svanskota. Bullen är i konstant rörelse och den känns som den försöker ta sig ut redan nu.

Åh hej och hå, bara 2 månader kvar....

Vecka 31



70,9 kg (+12 kg)


Vecka 30




Ny camping, samma väder

Nu har vi rört oss neråt i landet igen och mött upp med familj o vänner. Tyvärr fick vår dator smaka på rödvin så den hat lämnat in RIP. Iphonen kan av nån anledning inte ladda upp bilder så det blir endast text. Men men det ska det snart bli ändring på. Nu ska det grillas, igen :)

Man ska ha husvagn...

Så är semestern redan klar... Sjunger Galenskaparna och After Shave.

Med likadana jogging overaller och sylvester i högsta hugg har vi nu installerat oss på campingen.

Nja, kanske inte men husvagnen är i alla fall på plats.

Vi vaknade till ett hejdundrande oväder och var glada att vi alla fall var i husvagn och inte tält.










Landskrona

Pappa har ju sin lägenhet i Landskrona så vi tyckte att det var på sin plats att även denna stad fick sig lite besök. Landskrona är verkligen vackert och det rekommenderas varmt att åka hit. Bussar kör likt Götets spårvagnar med anslutningar till ledningar i luften. Stränderna är många och långa. Landskronaborna är också i allmänhet väldigt trevliga.

Vi började dagen på Citadellet. En fästning som hyser mycket av stadens historia. Vi besökte fängelsehålor och celler. Vandrade längs vallgrav och mur. Fick höra läskiga historier och man slutar aldrig att förundras över vår otacksamhet gentemot vissa saker när man blir påmind om hur eländigt det var förr. Min nioåriga syster sa efter rundvandringen att om hon fick välja vad hon skulle vara på den tiden så var det drottning..

Nu är det ju tyvärr så att det bara fanns en sådan per land, ett par kvinnor hörde till adeln men de allra flesta var ju tyvärr av mycket lägre rang. Men jag förtsår hennes tanke iom de berättelser vi fick höra.

Efter lunch åkte vi till stranden. Långgrunt som bara den och som vanligt blev det vadning istället för badning men o så varmt och gott det var.

Imorgon bär det av norrut. Först ska vi hem och hämta husvagn sen ska vi leka Svensson i en vecka :)

Dagens bild, i brist på kamera sladd.

Dagens inköp - En portabel fläkt! Perfekt preggogrej på sommaren och Freddan kom på att man inte ens behöver använda händerna för att hålla i den.



Helsingborg/Helsingör

Igår var vi i Helsingborg och Helsingör. Sightseeing med bullen är lite mer besvärligt än normalt men men...

Det funkar med jämna stopp.

Vi tog färjan över, käka pölse och gick runt på Kroneborgsfästning.

Avslutade kvällen med lite shopping och middag i Helsingborg. Tyvärr missade vi att ta med oss sladden till kameran så den enda bild som finns är den som jag tog med Iphone'en. Passar även på att bjuda på bilder tagna med Freddans nya application.



Freddan med tjockis application och Mimmis nya öron från Buttericks!



No comment!



Mimmi!




Klagomuren

Jag har tänkt att jag ska upprätta min egen klagomur här på bloggen. Känner att om jag kan dumpa ett klagomål här och där så behöver jag inte gnälla så mycket :)

Dagens klagomål kommer från gårdagskvällen:

Ligger på sidan, bullen lever runt konstant. Lägger mig på rygg istället. Då det känns som om jag skall kräkas på grund av bullens placering är jag tvungen att lägga mig på sidan igen. Det är då fortsatt rörelse uppifrån revbenen ner till lägsta placering.

Och så fortsatte det tills det att jag somnade.

Man märker verkligen hur bebis har växt.  Rörelserna är bra påtagliga och det känns både lite läskigt och mysigt på ett paradoxalt sätt :)




Vagn - Beställd!

Det blev en Emmaljunga Nitro City i Jeans black.
Med is i magen och hållda tummar för att leverans av vagn sker innan bullens ankomst så valde tillslut denna vagn. BF i vecka 39 och samma för vagnen.

 Smidighet och design var det som slutligen gjorde att det blev just denna.


Frozen Cheesecake med Daim

Lägg ut färskosten så att den mjuknar.



Skilj äggvitan från gulan på tre ägg, OBS båda ska sparas.


         
Vispa ihop ägggulor och 2 dl strösocker tills fluffigt.
Vispas äggvitorna            
Vispas 3dl vispgrädde och 1 tsk vaniljsocker i en bunke (ej stenhårt som vanlig grädde ungefär)

  
Mixa två dubbel daim, lägg i grädden (spara lite till topping). Mixa 8 st digistive kex, tillsätt ca 25 gram smör, fördela i en kakform med löstagbar kant.

Blanda 125g philadelphiaost med ägggulsröran. 
Rör sedan ner de andra rörorna försiktigt.



Kakan behöver minst 4h i frysen för att bli hård.
 


Minskad hunger

Nu när det har varit så varmt så har jag fått dramatiskt minskad hunger. Det brukar alltid inträffa under sommaren. Problemet är inte att jag äter för lite, jag äter fortfarande stora portioner när jag väl äter. Problemet är att jag inte riktigt känner att jag är hungrig. Lunch vid 12 på dagarna och sen kan jag komma ända till 19 utan att ha ätit så lite som en frukt. Det funkar väl när man bara har sig själv att tänka på men det är ju inte så längre...

Måste se till att ha frukt och annat lätt  snack runt mig nu under semestern. På jobbet är det mycket enklare då det alltid finns fruktkorgar med fräsch frukt.

På tal om hunger...

Kurrande mage, ha ha ha!

Nu när alla inre delar av ens kropp har förfyttat sig i kroppen så känner man ju saker på andra ställen :)
I morse kurrade det på vänster sida strax under revbenen. What? Ha ha ha!

På tal om snack...

Någon måste ha varit sugen på något annat än digistive kex när de satte upp prislappen... Så detta när jag var och handla igår.





SEMESTER!!!!

Åh bara ordet klingar underbart. Det är nästan som något onåbart och jag ser framför mig, sol, bad, jordgubbar, dagar som bara rinner iväg utan att man inte har åstadkommit något. Det är bara två veckor men det ÄR två veckor trots allt. Det hade kunnat vara värre och bara varit en eller egentligen inte ens det om jag fortsatt varit arbetslös.

Vi har lite planer framöver och hur mycket av det som involverar trådlöst nätverk har jag ingen aning om. Bloggandet kan ta semester men vi får se. Semestern inleds i alla fall med Tyskafton hos mor. Schnitzel, tysk potatissallad, gurksallad och bandspaghetti :)




Hos MVC

Var hos MVC idag hos min ”nya” BM. En av de tre som jag tidigare haft men hon har nu blivit ”min” då den andra skall flytta.

 

Allt var lugnt:

Blodtryck – 108/60

Glycos -4,9

Urin – OK

Vikt 68.70 kg

Mage 27

 

Men….

 

Bebisens hjärtljud var inte optimala. Hon höll på länge, lite för länge och lyssna och greja. För mig låter det alltid likadant. Ba bam, ba bam, ba bam!

 

Det låg på 175 vilket är för högt så hon bad mig sitta ner i ca en halvtimma så att vi kunde lyssna igen.

Hon trodde att det berodde på att den höll på att röra på sig så mycket. Efter en halvtimma hade det stabiliserats på 135-140 men hade fortfarande accelerationer in emellanåt. Hon gick för att prata med en kollega.

 

Som tur var var hon nöjd ändå iom att det hade gått ner så pass mycket så jag kunde åka till jobbet och fortsätta dagen som vanligt. Men usch va påverkad man blir. Jag hann tänka allt möjligt hemskt medan jag satt där och väntade på att kollegan skulle säga sitt. BM pratade om att åka in och kolla CTG mm mm.

 

Nu ska jag bara ta det lugnt och HA SEMESTER (efter arbetsdagen är slut).


Gravidkonsekvenser…

…Eller allmänna förändringar i kroppen?

 

Många påpekar att man drabbas av det mesta under en graviditet och är något konstigt eller annorlunda som drabbar en så är det troligen pga av just graviditeten.

 

Jag har märkt att jag fått smått tunghäfta det senaste. Det blandat med saknaden av ord som helt plötsligt försvinner ur ens ordbank gör inte det hela bättre. Frågan är om det är tillfälligt, på grund av värmen, på grund av graviditeten eller helt enkelt nåt vanligt som jag bara uppmärksammar just nu….

 

Et par positiva konsekvenser är hudens och kroppens lyster. Naglarna växer och trasar inte sönder innan de har blivit långa (som de gör annars). Huden är jättebra, inga torrfläckar eller liknande och endast ett fåtal finnar dyker upp lite då och då. Och håret….. Vanligtvis så ligger halva mitt hår hos allt och alla jag besöker. Hemma är det en konstant kamp mellan dammsugaren och mina hårstrån.

 

Det slog mig häromdagen att det var längesedan jag rent av såg testar som låg runt och det gäller även vid duschning. Endast ett par hårstrån åker med när ja tvättar håret.

 

Jag brukar i och för sig få bättre hud och naglar under sommaren men man vet ju aldrig så jag lägger till detta som ev gravidkonsekvenser.


Bodybalance

Igår var jag på bodybalance det är en blandning av tai chi, yoga och pilates. Jag tänkta att det troligen är ganska likt gravidyoga men jag kände att det nog ändå skiljer sig en del (trots att jag inte testat gravidyoga). Man är ju 10 kilo tyngre vilket gör sig påmint i sådana här stretch och smidighetsövningar. Sen blir ju inte sakerna lättare av att man har en boll i magen.

 

Det mesta gick bra och mycket av rörelserna var jag bekanta med men jag var orolig att jag skulle tänja för mkt på ligament som inte skall tänjas på. Det var ändå skönt att komma igång så nu ska jag kolla in den boken jag lånade hem om gravidyoga och köra lite :)


Dagens ord!

Dagens ord är "Nocebo".

Jag är oftast postitiv och jag är väldigt glad i det mesta och det får mig att må bra men jag vet att det finns människor som väljer att leva sitt liv på ett annat sätt. 
 
Jag har länge sökt efter något som beskriver det faktum att om man omger sig av negativa tankar så blir tillvaron oftast inte positiv och det känns som om det kastas tråkigheter mot en. Man finner sig i det för att man rent av förväntar sig att negativa saker skall ske.

Om man förväntar sig att något skall vara eller bli negativt så blir det många gånger så, det blir alltså en självuppfyllande profetia. Negativa energier frigör substanser som gör att man upplever det som skett som negativt.

Nocebo är "den negativa förväntanseffekten", även motsatsen till placebo som är mer bekant för de flesta.

Fö. så kommer informationen om dagens ord från Susanna Helis bok "föda utan rädsla".
Känner på mig att det kommer komma fler liknande saker ju mer böcker jag läser om mental träning etc etc.

Vecka 29

67.8 kg (9.3 kg)


Förlossningsprep!

Då är det vecka 29 och tiden verkar gå allt snabbare. Bara ett par dagar kvar och sen är det semester. Semestern brukar alltid springa iväg och vips så är jag i v 32 och tillbaka på jobbet. Två av mina kollegor har fött i vecka 32, en var planerad och den andra inte. En annan födde i vecka 35 och två födde nyss i v 38. Ja, vi är många som ska ha eller har fått barn i år.

 

I alla fall så har detta fått mig att inse att jag kanske bör börja söka lite information. Jag kom på att när jag tänkte på hur jag gjorde med uppsatser på universitetet så förstår jag lite mer varför jag inte är mer angelägen om att läsa mm och varför den informationen jag trots allt läser, gravid tidningar etc, bara rinner av mig. Det är helt enkelt alldeles för långt ifrån deadline! När en rapport eller uppsats skulle lämnas in så spelade det ingen roll hur tidigt man tänkte att man skulle börja för det var alltid sista veckan som det mesta skrevs och som den faktiska kreativiteten kom fram. Arbetena kom in i tid med hyfsade resultat men… de gjordes färdiga in i det sista.

 

Nu är det ju så med förlossningen att även om beräknat förlossningsdatum är satt så är detta ingen deadline som på universitetet utan denna ”deadline” kan komma att flyttas, fram eller bak.

 

Jag svängde därför in på biblioteket igår och lånade en herrans massa grejer. Mest om avslappning, meditation och Yoga. En profylaxkurs på dvd och en bok om att föda. Jag tänkte att om jag har olika vinklar att ta mig an detta som till exempel via avslappning och yoga så kanske det blir mer lockande. Jag höll på en del med yoga förr i tiden och har egentligen bara lagt det på hyllan ett par år.


Vikt

Iom att vi inte har en våg hemma så tog jag tillfället i akt och vägde mig på pappas våg igår. 68.7 kg så nu är det i runda slängar 10 kg +. Det bästa är att även Freddan har lagt på sig. Han är uppe och nosar på 5 kg + hi hi hi.

På familjelivs graviditetskalendar finns bl a följande information
"Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad."

Nu börjar vecka 29 (12 veckor kvar till BF) vilket innebär att jag bör hamna nånstans mellan 13 kg och 19 kg för min graviditet men det märker vi. Semestern är på väg och fikorna på jobbet har blivit allt fler så även om man inte ska äta för två så unnar jag mig litte gott gott ändå :)


Thailand i Sverige?

Denna dagen går väl till historien som en av sommarens varmaste. Trodde knappt att det var sant när jag såg att termometern visade på mer än 30 grader när det inte ens va soligt ute. Jag tyckte vi skulle ta en vandring ut i skogen för att se om blåbären hade blivit mogna än. De andra var väl sisådär pigga på det och ja, min vilja är nog större än vad som är bra för en ibland. Vi kom iväg, gick ca 10-15 minuter sen var det bara att vända trots att vi hade vattenflaskor med. Ett par blåbär hittade jag i alla fall så nu blir det strax ut med påsar od för att införskaffa lite antioxidantbollar till pajer, smoothisar och annat där de gör sig bra.

Är väldigt glad att jag inte har fått den där graviditetsvärmen än. Jag tycker att jag är lika påverkad som de andra. Tog en seriöst kall dusch när jag kom hem och torkade framför fläkten :)

På em åkte vi hem till pappa och bjöds på thai Yummi!




Vagn och bad

I förmiddags åkte vi och hälsade på min kusin som fick en liten i midsommarhelgen. Därefter tuta vi iväg till barnvagnsaffären och kollade en gång för alla. Nu har vi nog bestämt oss. Det blir en Emmaljunga Nitro City. I årsmodell 2011 som kommer i augusti finns svart jeanstyg. Riktigt häftig! Tyvärr som med alla vagnar så är de ju inte gratis men vi har i alla fall 10% avdrag på den iom en rabattcheck.

Efter barnvagnskollen kom den minsta syrran på besök. Hon skall sova över tills imorgon. Vi tänkte kolla på Shrek på bio men ändrade oss allt eftersom fm passerade och bestämde oss för att bada var mer på sin plats en dag som denna när tempen i skuggan ligger närmare 30 grader.

Rådasjön blev det och kors i taket.... Årets första dopp! Jag som aldrig badar.

Ikväll blir det brons match, nu ska vi äta grillat. Mums mums!










01-11-2010

Det var ett tag sedan jag tänkte på det sist men nu ploppade det upp igen...

När man ser ett datum och inser att när vi kommer dit så är t ex kakorna oätbara...

Nej, självklart inte utan när vi kommer dit så är vi föräldrar om inget oförutsett sker (peppar, peppar).


Tvättstugan, ett minne blott!

Igår kom jag hem från jobbet blöt, trött och bärandes på grejer. Upp för alla trappor, sorterade tvätten och ner för alla trappor mot tvättstugan med två fulla ikea påsar samt en med tvättmedel och sköljmedel.

 

När man då kommer in i tvättstugan och ser att någon fullblodad idiot tagit en av mina maskiner då för man ju rent av spel!!!

 

Som tur var så fanns det en ledig maskin på andra sidan och tjejen som tvättade just då sa att jag kunde ta den då hon var klar.

 

Hon sa att jag skulle skriva en lapp för det verkade som om personen som tog min tid var ny. Jo jag hade gärna skrivit en lapp men jag bor ju trots allt högst upp och att springa upp och ner EN GÅNG TILL var inte riktigt vad jag hade tänkt göra.

 

Funderade på alla elaka saker jag kunde skriva men beslutade mig för att ringa Freddan och be honom sätta upp en på vägen hem. -Skriv något ARGT!

 

Det bästa är trots allt att idag anländer en toppmatad Whirlpool till min adress :)

 

Det finns en mening med allt och mitt ev sista besök i tvättstugan var tvunget att bli frustrerande så att jag verkligen kan uppskatta denna härliga uppfinning, tvättmaskin.




Skåderspelarkarriär nästa?

Idag på lunchen gjorde vi nåt lite annorlunda. Liseberg Heden skulle spela in en "reklamfilm" och de behövde ha kostympersoner som kunde agera i konferensmiljö.

Det var nån som kände nån som behövde fixa fram folk med kort varsel så vi var 6 pers som ställde upp.

Det var kul men jag tror väl kanske inte att detta är någon karriär med tanke på alla omtagningar mm och jag med zero tålamod. Vi får väl se hur det blir med release fest och vilka hollywood agenter som kommer dit :P Kanske dyker upp i nästa Blockbuster!

Ljusa nätter och sena kvällar

Det är charmen med sommaren, att dag blir kväll och det är nästan ingen skillnad. Många kvällar kan spenderas utomhus och man umgås på ett annat sätt och ofta i större sällskap. Tyvärr så har man ju inte samma ork som tidigare och känner att man är måste gå hem när det är som bäst.

 

Igår var vi på Liseberg (igen). Mamma och hennes sambo firade deras förlovning. De gör alltid detta 7/7 varje år och vi brukar vara med. Tyrolen som vanligt och i år blev det fläsklägg med surkål!

 

När de senare gick vidare för att göra en femkamp valde vi att bege oss hemåt. Jag har känt av halsen ett par dagar och vill verkligen inte att det ska bryta ut. Var hemma vid nio och sov strax därefter.

 

Sen är det ju även en väsentligen skillnad när man är ledig och har semester i jämförelse med när man fortfarande jobbar. En vecka till, sen är det semester i två veckor :)



Fläsklägg




Syrra 2 och jag




Mammas sambo i bakgrund, syrra 1 och Freddan



Mamma, hennes sambo och syrra 1


Klädestips

Fick ett tips från väninnan häromdagen gällande amningskläder. Hon sa att visst är det bra och behändigt med lösa linnen som går att dra upp och ner men de tappar ju tyvärr elasticiteten efter ett par hundra dragningar :)

 

Hon tipsade om att investera i toppas med knappar så att man kan amma utan att slita sönder kläderna och ända skyla magen.

 

Jag hittade förresten en grym amningshoodie i en tidning. De är i dyraste lagret men de kanske kommer på rea nån gång.


Hjärtat…

..på vår lille bebis hörs utanför mammans mage :)

 

Jag hade läst någonstans att om man lägger huvudet mot magen och det är alldeles tyst runtomkring så kan man höra hjärtljuden ibland. Vi har testat ett par ggr men det har aldrig funkat fram tills igår. När vi skulle gå och lägga oss så var h*n väldigt aktivt och levde akrobat i magen. Freddan la örat på magen och förutom ett par sparkar i ansiktet så kunde han också höra den lill* :)

 

Häftigt!

 

Där är nåt som bara pappan kan vara med om och inte mamman….


Drömmar

Hörde nåt om att det som mamman drömmer ofta överensstämmer med sanningen gällande könet på sitt barn. Frågan är om det gäller annat också. Natten till igår så drömde jag att jag fick en pojke. Natten till idag drömde jag att det var långt innan BF.

 

Jag är ganska otålig och hade nog gärna haft bebisen på G redan nu men självklart ska bullen få ”bakas klart” i ugnen.  Vem vill inte ha sin bebis nära när den väl kommer ut? Risken är väl att om den föds för tidigt så kan den bli tvungen att ligga i kuvös en tid framöver.

 

Nä, den får ta den tid den behöver. Jag får gosa med mina andra små goingar så länge. Ikväll ska vi träffas för grillning och fotboll (tv).


Vecka 28 info

Kroppen:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet:  
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Vecka 28

Ha, ha sne mage!
Bebis har lagt sig på min högra sida, favvo sidan.



67.8 kg


MÄN…

Jag tror att min pojkväns primitiva del av hjärnan tog över igår eller så har han drabbats av storhetsvansinne. Objekten för han neandertalarkommentar var mina bröst.

 

-Jag längtar till bebisen har kommit ut….

-Och du ska bli pappa, avbröt jag!

-Ja det också, sa han, men att dina bröst kommer se större ut igen när magen inte är så stor.

 

Aah, sån manskommentar.

 

Det som började växa på mig var ju helt klart brösten. Det gick ganska fort och magen hann liksom inte med vilket resulterade till att brösten så gigantiska ut. Numera så har magen blivit stor den med och iom att allt är relativt så ser ju därmed brösten helt plötsligt mindre ut. Även jag tycker detta men jag ser ju klart och tydligt på BH-storlekarna att så inte är fallet.

 

Men jag gillar honom ändå ;)

 


Kräftkalas

På dagen var vi vid stranden Hjällvik. Badade som vanligt inte men njöt ändå av sol och trevligt sällskap. Efter stranden så blev det en snabb ”makeover” i bilen. Av med bikini och på med ”finkläderna”. Sminket lades och frissan sattes, gött!

 

I sjöboden intill Freddans farbrorshus hade de ställt i ordning bord, en massa mat och typiska kräftattiraljer. Deras hus står precis vid Öckeröhamn. Utsikten är så pittoresk så det är helt otroligt. Det är som taget ur en gammal Astris Lindgren saga. Språket varierade beroende på i vilken del av boden man befann sig i. Många av dem var ändå förvånansvärt bra på svenska. Ibland fick översättning användas men mycket riktigt så var detta nästan endast då ömålet tog över. Sör till exempel….

 

Det betyder får. Gale är fiskmås. Mycke d istället för t som till exempel båd för båt. Och det är tydliga mig och dig (alltså inte uttalat som vi andra gör mej och dej). Men inget iande. Och det är väldigt viktigt att inte nämna detta heller (även om det bland låter lite så) för så pratar man högre upp på västkusten.

 

Kräfter fanns i mängder. Man kunde äta tills det kom ur öronen. Det är väl inte så vi ”sta´bor” är vana vid direkt. Här betalar man dyrt för en enda kräfta så de man har håller man hårt i.

 

Kvällen avslutades med att en tv flyttades in i sjöbod och Viva Espana! Hördes över hamnen ett antal gånger.

 

Vi fick med oss en del kräftor hem så idag kommer min kräftgalne mor och hennes fästman för att hjälpa oss äta upp det vi fick med hem igår.



Öckerös högsta berg :)



Sjöbod till vänster och höger



Hamnen



Hamnen andra sidan



Kräftorna anländer



Allvarligt!



Yummie!


Släktträff och Ö-utflykt

Idag stundar en utflykt till sambons paradis :)

Uppvuxen på Öckerö så ser han det som paradiset på jorden. Vi ska på släktträff kl 15 men tänkte utnyttja det varma vädret (21.6 grader kl 07.00) och ta en utflykt på ön först.

Ett par vänner hänger på och trots att det är molningt just nu så känns det som om det kommer bli....

En underbar dag!

På em väntar kräftfest i en sjöbod och Freddans släktingar fr Usa och Spanien har anlänt så det blir lite internationellt. Kanske där man får använda ordlistan mest är när man pratar med öborna som för sig med ömål :)






Veckans sista krämpa?

Vad mer kan man få?

Nu har jag sjukt ont på vänster sida av bröstkorgen. Dilemmat här är att när jag sitter hemma, eller på jobb så försöker jag ha uppe fötterna för att undvika svullnad. Detta innebär att min hållning blir totalt fel. Det trycker då på extra på bröstkorgen . Det känns ungefär som att jag fått en smäll på revbenen och att det nu är ett ömmande blåmärke. Om jag t ex skrattar så gör det f*n så ont.

Tillråga på allt känner jag fortfarande av nattens kramp. I vaden känns det ungefär som en elak träningsvärk.
Jag haltar och klagar och gnäller :)

Denna vecka går nog till historien som den mest tjötiga och gnälliga, but hey what to do?
Graviditet är inte alltid en dans på rosor.

Hoppas att jag kan stänga v 27 med i alla fall en del av skiten som uppstått eller blivit mer påtagligt denna vecka.

kl 05.11

KRAMP!!!!

 

Åååååh va ont  det gjord. Satte mig rakt upp i sängen, som taget ut Exorcisten. Där satt jag och kved för att inte väcka Freddan. Tryckte ner foten i madrassen och försökte lätta på krampen. Äntligen….

 Slappnade av i muskeln och DÄR! IGEN!!!

 

Ytterligare en vända med kramp och gny.

 

Efter vad som kändes som ett par minuter så släppte det äntligen. Haltande tog jag mig ur sängen när klockan ringde imorse och insåg att ännu en krämpa kunde läggas till min nya krämptrimester…


Nu är det dags för semester Kick off!!!!

En av kollegorna har öppnat sitt hem för oss och ett par personer har förberett mat så nu ska jag stänga ner datorn och iväg :)

Blå himmel och sol!




RSS 2.0