El Stockholmo, here we come!

Nu ska Oliver åka på sin första flygtur. Vi har bokat resa till Den Kungliga Hufvudstaden :)

Nästa vecka bär det av till Bromma för att hälsa på en kompis och hennes lille ettåring. Flyget tar bara en timme så worse case scenario är väl att Oliver skriker i en timme.

Freddan har redan börjat ta igen all tid han förlorar framöver hi hi hi. Han får i alla fall sova gott i tre nätter :)



Thaiköttfärs med grönsaker

Dagens middagstips innehåller bland annat purjolök som är proppad med c-vitamin och antioxidanter, det är även kalorisnålt och bidrar till mättnadskänslan

500-600 g köttfärs
två vitlökssklyftor
1/2 purjolök
5-6 champinjoner
1/2 paprika
soya
ostronsås
hot sweet chilli

Pressa två klyftor vitlök i lite olja i en stekpanna. Stek till de fått lite färg. Lägg i köttfärs och bryn, krydda med paprikapulver, vitpeppar och lite salt. Tillsätt de hackade grönsakerna. Fräs tills det att grönsaker har den konsistens man vill ha. Häll på soya, ostronsås och lite hot sweet chilli.

Klart! Servera till ris.



Trökigt väder!!!

Skittråkigt väder rent ut sagt. Víll ha sol sol sol :)

Snön börja falla IGEN! Jag som trodde att det var vår på G.



Freddan fotar!


Och fortsatt ökning!

Idag stod vågen på 62,1 kg, sist 61,5 kg. Bygger jag muskelmassa redan eller vad är på g?

Jag väger mig alltid på gymmet iom att vi inte har en våg hemma. Jag tycker det är skönt att inte kunna springa och kolla vilka siffror som visas hela tiden. Idag fortsatte jag med balansgrejs och plankor av olika slag i tillägg till cykling och styrka.

Nu tror jag det är dags att börja mäta så att jag ser hur kroppen ändrar sig i cm och inte kollar bara på kg.


Gåstol

Letar lite smått efter en gåstol till Oliver men vet inte riktigt vad som passar herrn. Vi testade kompisens igår. Åh min lille bebis blev så stor, hi hi hi. Eller ja, lite lite för stolen men han såg så stor ut när han satt där i.



Det är lite kvar tills han når golvet riktigt.


Mardrömmar

Ibland så vaknar Oliver och fullkomligt hysteriskt storgråter. Stackars liten, han är så fruktansvärt ledsen. Vi tror att han drömmer mardrömmar. I natt fick han en sån gråtattack, Freddan tog upp honom och fick honom att lugna ner sig och la tillbaka honom i hans säng. Sen låg vi och lyssnade på hans låga snyftningar när han återgick till drömmarnas värld. Usch va det gjorde ont i mammahjärtat. Undrar vad han kan ha för hemska minnen som smyger sig på och utlöser sånt här.


Loppis & sushi!

Loppislördag stod det i almanackan. Vi begav oss ut relativt tidigt för att se om vi kunde göra några fynd. Vi och många med oss hade tänkt samma tanke. Problem att få parkering utanför ställena. Det börjar bli populärt med second hand :)

En lampa, en jacka och ett par böcker blev dagens skörd. Inte en massa men jag är klart nöjd. Det är ju det som är lite tjusningen med loppis man vet aldrig vad som dyker upp. Det är också viktigt att inte köpa på sig en massa skräp då är det ju liksom ingen mening utan de är de där små guldkornen som man kan plocka ut som gör charmen.

Vi mötte upp Olivers farmor för lite asiatisk lunch. Yummi med sushi, tur att det finna kalla alternativ när man har småbarn med annars får man ju ofrivilligt äta varmt som blivit kallt :)


Inception

Lördagskvällen avslutades med filmen Inception. Riktigt bra film tycker jag. Sedan Oliver föddes har jag inte kunnat se en hel film. Antinget så har jag somnat, tappat intresse eller helt enkelt inte haft ork och lust att kolla när det varit en massa stök runt omkring.

Nu tittade vi i och för sig på filmen i två etapper, halva på morgonen och halva på kvällen, men jag såg hela. Fick nästan en konstig känsla i kroppen när den var slut, verklighet vs dröm.... Snacka om att leva i en dvala, ha ha.

Filmen får tummen upp och rekommenderas. Det gäller bara att hålla de olika nivåerna isär.


klockan är 07...

...och det är lördag. Som om dagen skulle göra någon skillnad. Ha ha ha, men idag är man relativt utvilad. Freddan fick ta nattens omstoppningar och matande. Nu sussar han och jag och Oliver "gymmar" och bloggar.

Hittade en bra text i en infofolder från BHV Barnhälsovården i Uppsala län "Småbarnsfamiljer och sömn" med följande info:

Störda sömnmönster hos småbarnsföräldrar

Har du ett barn som väcker dig på natten blir du sannolikt många gånger väckt när du befinner dig i den djupa sömnen. Detta upplever vi som mycket obehagligt. För att undvika detta obehag ställer kroppen ganska snabbt om sig till en ytligare somnnivå, och den viktiga återhämtningen (både psykiskt och fysiskt) som ska ske under djupsömnen går förlorad.

Symptom på denna typ av sömnstörning är bland annat att du får svårt att somna, att du ligger på helspänn och är extremt lättväckt eller vaknar många gånger på natten utan att du blivit störd. Nattsömnen känns kanske mest som en halvvaken dvala. På dagen kan du känna dig uppvarvad och lättirriterad. Dina marginaler och ditt tålamod tryter och du kan ha snabba humörväxlingar. Du får svårt att koncentrera dig och glömmer lätt. Efter ett tag med stört sömnmönster kan du känna dej nedstämt eller deprimerad.

När ditt barn lärt sig sova utan hjälp på natten kan det ändå ta en tid innan du får tillbaka din normala sömn. Det krävs att du får sova ostörd under ett par veckor eller kanske ännu längre tid. Till en början kan du ha svårt att somna och du kanske vaknar flera gånger på natten. Efter ett par dagar när sömnen blivit lite djupare kommer du paradoxalt nog att känna dig ännu tröttare under dagen än vad du brukar. Detta är dock ett bra tecken! Du har börjat gå ner i varv och känner av hur trött du egentligen är.

Är troligen en bilaga till En guide – Att arbeta med sömnproblem på BVC


Kräkla

Teddykompaniet har otroligt söta små gosedjur och annat. Oliver har 3-4 grejer därifrån som vi fått från olika personer. Jag letade länge efter en mjuk "stav" eller liknande så hittade Olivers farmor den här dinglisen.

Den blev snabbt en bitfavvo.


Ett gott skratt förlänger livet! 2

Jag tror jag kommer bli väldigt gammal :)

Sonen min får mig att skratta. Hans underbara bebisskratt gör att man inte kan hålla sig sen har han ett så himla kul minspel som utvecklas mer och mer för varje dag.

Vi badade idag och hans min när båtarna dök upp och försvann. Han plaskade i iver att få tag i dem vilket medföljde att han blev alldeles blöt i ansiktet. Helt förvånad men fortfarande ivrig försökte han få tag i en annan båt.

Härlig förmiddag!

Plask plask!




Ett gott skratt förlänger livet!

Vi hade jättetrevligt igår. Skrattade som bara den åt Jörgen Mörnbäck när han imiterade den ena och den andra. Vissa var helt klockrena.

Middagen blev bra, och min egen variant på cupcakes smakade mumma (recept kommer).


Soligt och härligt!

Laddade batterierna under natten (NOT). Slöseri med tid när man stirrar i taket ca 1 1/2 h mellan 1 och 2.30. Oliver och Freddan sussade så gott medan jag försökte lösa världsproblem och komma på olika affärsidéer.

Förmiddagen har trots dålig sömn flytit på precis så som jag hade hoppats. Tvätten blev tvättad och upphängd, muffinsarna lagade och köttfärslimpan förberedd i ugnen. Allt är diskat och bortplockat så det är klart för pappsen och systern att komma på middag i em.

Efter middagen ska vi in till stan och "fira" pappas 50-årsdag. Vi ska ta en drink på Heaven 23 och därefter gå på Jörgen Mörnbäcks show. Nu ska jag strax iväg med mina mammakompisar på en promenix i det underbara vintervädret och sen till lekpalatset.


Ishalka och blixtvisit med puss!

Onsdagen då det inte var nåt planerat.

Det var längesedan vi hade en dag jag och Oliver utan den minsta händelse, och inte skulle denna bli det heller.

Imorgon kommer pappa på middag så vi gav oss ut för att handla. Träffade tre mammor vid tre olika tillfällen. Förde informationen vidare om var det var fullkomligt galet halt. Jag höll på att åka på ändä vid ett flertal tillfällen. Tur att man har vagnen att hålla sig i ibland.

På em fick vi oväntat besök av en liten tös och hennes mamma och pappa. Oliver fick sin första puss och blev mäkta förvånad. Hi hi så gulligt att se dem.

Han är fortfarande inte så intresserad av andra bebisar men det kommer väl så småningom.


Det rör på sig lite

Åt fel håll!!!!

Det känns som om vikten är fastkedjad i ett stor kättingskedja med ett av världens största lås. Först var det 61,2 kg sen 61,3 kg och nu 61,5 kg.

Men men, jag vägrar "banta". Jag tänker behålla precis samma kost som tidigare. Förutsatt att jag inte har fått sämre ämnesomsättning eller förbränning efter graviditeten så ska det nog rätta till sig till slut. Det tog ju trots allt nio månader att gå upp 16 kg eller vad det nu slutade på. (Vägde mig inte sista dagarna.) Så det tar kanske nio månader lite drygt att komma tillbaka.

Vi hade i alla fall riktigt kul min kompis och jag idag på gymmet. I tillägg till kondition och styrka så körde vi lite balans och plankövningar. Blev lite inspirerad av Oscar Jöback som var på nyhetsmorgon i helgen.


Morbus de Quervain

Blir alldeles deppig när jag googlar runt på ovanstående. Nu tycker jag att det räcker. Det har den senaste tiden blivit mycket värre i höger tumsena. Min handled har liksom blivit sne. Jag tror tumsenan har blivit förkortad eller nåt. Jag tog en kur diklofenak strax innan nyår men den verkar inte ha hjälpt. Av och till använder jag voltaren kräm men det hjälper föga. På familjeliv har jag hittat trådar där folk diskuterar hur det har gått för dem och den ena har det värre än den andra. För vissa har operation varit katastrofalt, handleden förstörd för alltid. Skenor som "missbildat" handlederna, typ så ser jag ut mm mm.

Jag har fram tills nu verkligen inte velat ta vare sig kortisonspruta eller genomgå en operation men nu när det har blivit så illa i höger så känner jag bara att jag inte orkar mer. Jaag vill bli kvitt från denna skit.

Ingreppet beskrivs ju inte så trevligt direkt.

Ytterliggare info från internetmedicin


Matmöte

Hmmm nu får jag kanske kasta några av mina matidéer som jag planerat för Oliver. Fick reda på att både palsternacka och morot kan vara förstoppande. Jag kan däremot använda jordärtskocka som ska vara mycket bätre.

Okidoki!!!


Helt mör!

Dagen har tagit ut sin rätt.

Babysimmet gick JÄTTEBRA!! Åh jag är så glad att det inte blev samma reaktion som sist. När jag började märka trötthetstecken efter 20 minuter så steg jag rakt ur bassängen och duschade av Oliver. Istället för att sätta honom i en stol så höll jag honom denna gång. Han var glad och nöjd och jag kunde till och med agera barnvakt åt en annan mamma ett tag. Oliver sysselsatte sig själv i sin mjuklift vid bubbelpoolen :)






Full rulle!

Idag har vi två roliga saker på schemat! En fullspäckad dag med två saker att göra :P

Vi i min mammagrupp har hyrt simhallen för fem gånger framöver. Vi har alltså gått ihop ca 10 st, skippat simläraren och beslutat oss för att bara bada och mysa med bebisarna i vattnet. Ganska kul och bra lösning! Vi betalar ca 370 kr för fem ggr istället för ca 1000 kr för 7 ggr (alt 130 kr per gång)

Vill man sen ha med mer övningar och annat så kan man ju hoppa in i simgrupp lite senare. Jag känner att detta var en bra lösning för oss, särskilt som mina tumleder gör sig alltmer påminda och det är svårt att hålla Oliver "så som man ska" och därmed göra alla simövningar fullt ut.

Efter simmet ska vi iväg till BVC och träffa mammagrupp nr 2, Nu är det dags för lite mat och sömn info, igen. Nu till helgen så smäller det! Oliver ska ta steget in i vanliga-mat-världen. Havregröten är inhandlad, likaså rotfrukter och jag har fantiserat ihop en massa recept som han kan äta, ha ha ha. Bara liiiiite långt fram i tiden redan.

Bilder från helgen.


Hade besök av minsta lillasystern. Stora tjejen va grym på att mata :). Pappa var " barnvakt" när vi andra fixa semlor.

 


Det går långsamt!

Sist visade vågen 61.2 kg, igår var den på 61.3 kg så det står relativt still, men man får nog anstränga sig lite mer om det skall ge en större förändring. Kom iväg till gymmet i lördags och ska försöka hålla det till i alla fall 2 ggr per vecka. Mitt mål är inte att rasa i vikt utan att komma tillbaka till en hälsosam vikt och ett hälsosamt förhållande till kost. Längtar förstås tills det att mina gamla kläder passar.

Ska strax slänga ner min gravidkläder i en låda. Har haft de som skyddsnät de dagar jag varit extra svullen och magen krävt en top eller byxa i modell större. De konstiga tycker jag är att magen fortfarande har formen av att vara gravid. Magen ser ungefär ut som den gjorde i vecka 17-22 beroende på tid på dygnet.


WOW WOW WOW!!!!

Igen och ett extra WOW på det!

Kl 8 var vi båda tvungna att kolla så att ungen levde. Och som tur var så var det så ;)

Vi lade honom kl 18.00 igår kväll. Kl 21.00 vaknade han för mat och sov sedan till kl 8.

Händer detta???

Sen så ska vi ju lägga till ekvationen att det var ju självklart Freddans andra natt någonsin som han skulle ta alla omsomningar och nappinstoppningar. Jag tror att Oliver och Freddan är i maskopi för att få det att låta som om jag överdriver när jag säger hur uttröttande det är att vara uppe flera ggr per natt.



Mammas sovande älsklingspojk!





Sova på mage

Bebisar skall ju inte sova på mage då man sett ett samband mellan detta och plötslig spädbarnsdöd. Va gör man då när de lägger sig själva på detta sätt???


Torsk i äggsås

Klockren husmanskost!

Testade detta för första gången idag. Måste säga att för att inte kunna laga fisk så blev det kalasbra. Tror inte att någon kan misslyckas.

3-4 portioner

500-600 g torsk

Hårdkoka 3 ägg, kyl och hacka i småbitar.
Hacka persilja.
Koka upp vatten som smaksatts med peppar, salt och citron. Dra kastrullen från plattan och lägg i torsken. Låt den ligga i ca 3 min.

Gör en vanlig grundsås på smör, mjöl, mjölk. (Välj fetthalt grädde, mängd smör mm efter smak).
Tillsätt ägg, persilja OBS! skall inte kokas.

Lägg i fisken i såsen. Servera med kokt potatis och gröna ärtor. Yummie!




Stol

Köpte med en stol till Oliver från IKEA.

Han satt jättebra i den och han såg riktigt stor ut :)


Dagens nya...

Tummen!

Och då pratar inte jag om den lilla gulliga rosa tecknade figuren utan Olivers tumme som han "hittade" idag.

-oj, undra va man ska ha den här tilL? Kanske ska den stoppas i munnen!


IKEA

Dagens mammaträff hade vi på IKEA.

Kan det bli billigare kan man ju fråga sig. Köttbullelunch, kaffe och kanelbulle för 21 kr. Perfekt för föräldralediga mammor.

Återigen var vi 10 st och tog upp tre bord med tillhörande soffor och pallar. Bara vagnarna ska ju ha x antal kvadrameter.


Nya ljud

Oliver kom på hur han kunde använda sig av tungan för att göra roliga ljud igår. Det låter så himla roligt. Han liksom "pruttar" med munnen och allt som ska sägas sägs med tungan mellan läpparna.

Idag är det mammaträff igen. Hej va veckorna går....



Så här kan det gå när man handlar med moster :)


Nej!

Det blev inte tredje gången gillt. Det var precis samma som vanligt. Mat vid 22.30, mat vid 04.00 och upp vid 8.00. Omsomningshjälp och nappinstoppning x antal gånger mellan matningar.

Men struntsamma det blir bättre snart :)

Tredje gången gillt?

Det ska bli mycket spännande att se hur den kommande natten blir. Natten till igår var återigen såååå bra. Han somnade vid 22.30 och sov till 05.30. Denna gång utan att jag ens var uppe för att sätta in napp eller lägga honom till rätta. Och inte nog med det utan när han väl vaknade så var han på riktigt gott humör och låg och "jollrade".

Spännande spännande att se om det är ett nytt beteende eller om det bara varit två tur nätter i rad.


Åh va jag älskar mina vänner!

Träffade mina två närmaste kompisar igår kväll. Det är så rent ut sakt jäkla härligt att ventilera och bara prata skit. Att få vara Camilla och inte bara mamma. Det är otroligt viktigt känner jag, att inte tappa bort sig själv i alla spyor och bajsblöjor

Åh va kul det va!

Försäkringskassan

Jag borde ha en egen kategori som heter försäkringskassan.

Jag vet inte om de gör detta men jag tycker att försäkringskassan skulle göra en undersökning bland oss vanliga människor som faktiskt använder sig av deras system för att se vilka brister som finns i praktiken. Det skiljer sig säkert en del från det som kommer fram när de ser över sitt system i teorin.

Skulle göra min begäran för februari och ser att det tillkommit en ruta där det står att de saknar uppgifter angående min arbetsgivare. Jag var i kontakt med dem ang detta innan Oliver föddes och de sa då att jag kunde bortse från detta då de har papprena men att det av någon anledning inte ligger inne digitalt. OK!

Nu stod det som sagt att denna uppgift saknas så jag kontaktade dem med anledning av detta och får då informationen att jag återigen kan bortse från detta iom att jag har ett pågående ärende. Men hur kommer det sig att det har kommit upp en rutan angående detta undrar jag. Ja det kanske har att göra med vår uppdatering av "Mina sidor" får jag till svar. OK!

Kan du då göra en anteckning om att jag har ringt angående detta, undrar jag. Utifall att det skulle bli någon diskussion framöver. Nej, får jag till svar då detta kan komplicera för den handläggare som kollar på ärendet nästa gång (?). Jaha! Är de inte mer kompetenta att anteckningen kan säga just det att jag ringt och undrat över detta?

Jag undrade därpå angående sidan där det står om man jobbar eller kommer begära föräldrapenning i anslutning till den begäran man gör nu. Hur fyller jag i när det blir dags att arbeta och man kanske bara gör det på deltid?

Då får jag till svar att jag kan hoppa över den sidan om inte barnet fyllt 1 år (!?!)

Men varför står inte den informationen där då? Jag sa det att det känns ju väldigt dumt att fylla i fel och sedan försäkra att man på heder och samvete (som det står) har fyllt i rätt uppgifter.

Tillslut säger han att om det är så att jag ska börja jobba och har begärt föräldrapenning så är det bäst att jag ringer dem så löser dem det över telefon.

Men varför har de en onlinetjänst då????

Nä försäkringskassan, skärpning. Utforma era tjänster så att vi vanliga människor kan använda dem.


WOW WOW WOW!!!!

När vi kom hem från systeryster igår gav vi Oliver mat och la honom, detta var runt kl 22.30. Jag var uppe ett par ggr under natten för att få honom att somna om.

Kl 05.30 förberedde jag ersättning för jag trodde att han vaknat till. Jag värmde flaskan och ställde den på bordet i vardagsrummet. När jag gick för att hämta Oliver så sov han igen.

Stutsade tillbaka till sängen och "offrade" den flaskan för att se hur länge han skulle sova.

Sen kl 06,30.....

...vaknade han för frukost!!!!!

Jag säger bara WOW WOW WOW :)

Det här kan jag vänja mig vid.

Stora killen!




Trött...

Efter en uttröttande natt med en gnällig bebis som vaknade varje gång jag lyckats somna in kändes det att det skulle bli en jobbig dag.

Olivers vilostunder höll sig inte ens till 30 minutare idag. Mer 10-15 min... Endast insomning, om man kan kalla det med gap och skrik, tog 15 min per gång. Han har börjat tramsa nu. Det  går inte längre att bara lägga honom ner och sen sover han. Det ska stretas och gnällas och kämpa emot trots att han är sååå trött.

Tillslut satte jag honom i babybjörnen så att jag skulle få något gjort. Tvätten kunde hängas och jag kunde laga lunch.

Lite frisk luft piggar säkert upp både honom och mig tänkte jag så jag gav mig ut på en promenad. Eftermiddagen fortsatte med gnäll. Nu har äntligen Freddan kommit hem och kan "ta över". Känner för att lägga mig och bli av med gruset i ögonen men det får väntas på för nu ska vi till sýster yster och äta tacos, mums.

ZZZZzzzznark!


Dagens lunch, köttsoppa!





Att bli gravid...

kan kännas som en rättighet, en självklarhet eller inte...?

Det sistnämnda är tyvärr verklighet för många. Många fler än man egentligen kan tänka sig. Jag kände mig nästan "åpen" eller hur man ska säga när mina mammakompisar berättade om deras väg till graviditet. Vi hade turen att lyckas på första försöket och jag vet hur orolig jag var att det inte skulle ha tagit sig.

När vi träffades i mammagruppen sist så talade vi om just detta. Jag fick då reda på att en av tjejerna försökt i sju år. Hon blev gravid efter fyra men fick så utomkvedshavandeskap. Detta skedde när de var på semester och hon opererades ute på en ö. Med bara en äggstock och ytterliggare tre år av provrör och annat lade de allt sånt åt sidan, de testade akupunktur och hon blev gravid på naturlig väg.

Jag rös när hon berättade det.

En annan berättade att de kämpat i två år. Även de hade behövt IVF för att hans spermier varit för få och svaga.

En tredje berättade att de försökt i ett år och när de väl skrivit in sig för IVF så blev hon gravid.

Idag tittade jag på ett program på discovery som tog upp detta. Man fick följa par som slets mellan hopp och förtvivlan efter otaliga försök. En del får offra nästintill allt men ger fortfarande inte upp.

Jag tittade på vårt underverk och konstaterade: Vilken tur vi har.

Älskar dig Oliver!




Gammal bild, ung pappa, liten Oliver!


PS

Jag sitter i en stuga i skogen men har glömt mobilen hemma.

Bra att veta för er som försökt nå mig...

DS


Tremånaderskontroll med vaccination

Killen växer så det knakar :)

2011-01-13      2010-12-09
Längd 64 cm      Längd 61 cm
Vikt 6960 g        Vikt 5860 g
Huvud 40,5 cm   Huvud 39 cm

Han ligger strax över kurvan på längd och vikt och strax under på huvudomfånget.

När det var dags för sprutan vände jag ryggen till, blundade och höll för öronen. Vilken mes va? Men jag fullkomligt avskyr sprutor och kanyler sedan bröstoperationen. Handsvett och ökad puls gick ändå inte att undvika.

Oliver tog det bra. Han skrek som en stucken gris när hon tog den andra sprutan vilken sen övergick till stora krokodiltårar. Det varade bara nån minut och sedan var han tillbaka med ett leende.

Inga problem på kvällen, han somnade gott som vanligt, han vaknade vid 02 och vägrade somna om. Lite för tidigt för mat i jämförelse med andra nätter men inget annat fick honom att somna. Vid 5.30 vaknade han igen och var tröstlös. Han grät och grät. Jag kollade tempen och han hade lite feber 38.2 c. Han fick 2.5 ml flytande alvedon, mat och sen var det inte mycket mer med den saken. Han vaknade strax efter sju och nu är han precis som vanligt.


Mammafika

Trevligt som vanligt och visst blev vi 10 st + en till som dök upp på slutet.

Jag skojade häromdagen om att jag skulle spela in Olivers 8 månader äldre kompisar iom att han sover så gott när de stojar omkring. Nu börjar jag seriöst fundera på att ha något sånt ljud här hemma. När det bara är jag och Oliver hemma så sover han ca 30-40 min. Idag på fm gjorde han två vilningar @ 30 min och när jag på em var på cafét så drog han 1 1/2 timma utan att ge ifrån sig ett ljud. Och jag kan säga att med 10 mammor, 10 bebisar och en massa andra folk så var det inte tyst där.

Nån annan som upplever liknande fenomen med sin bebis?


Vaccination mm

Idag väntar första vaccinationen. Usch och fy!!!!

Jag gillar det inte!

Gillar inte nålar och gillar absolut inte att jag går här och vet att min skrattande lille bebis kommer att få ont och gråta ikväll, buhu!

Vi ska vara där 17.30 så det kommer bli en jobbig natt om han får kramp. Som tur är så är det bara 2-3% som detta händer på.

Idag har vi övat på att sitta i Bumbon som vi fick låna av en kompis. Han verkar gilla det :) Både med och utan bord.

Om en stund ska vi iväg för torsdagsfika med mammagruppen. Idag blir det nog trångt, det verkar som om vi blir 9-10 st. Hmmm undrar hur vi ska få plats med alla barnvagnar på cafét?



 




Roll over Beethoven!

Så kom äntligen dagen då han rullade runt :)

Vi har övat :P men utan resultat i ett par dagar. Idag när han låg i sin säng så såg jag att han var på G att göra det. Jag kuta iväg för att hämta kameran och tro det eller ej så hade ungen rullat över på den millisekund det tog mig att hämta kameran.

Som tur var så gjorde han det en gång till och denna gången stod kameran på rec så även pappsen fick se det när han kom hem.


Gymmet!!!!

Åh va skönt!

Kom just tillbaka från mitt första gympass. Så otroligt skönt. Risken finns dock att det gör ganska ont imorgon. Kroppen är liksom inte van längre så träningsvärken lär infinna sig...

Jag tog det relativt lugnt. 15 min crosstraining, 20 min styrka, 15 min cykel. Lite pump och lite puls!

Vågen visade på 61,2 kg så det är 2,7 kg kvar till den vikten jag hade när jag fick reda på att jag var gravid.

Kämpa, kämpa :)


Sömn

Natten till igår, måndag, vaknade Oliver endast två ggr mellan 22.30 och 07.00.

Först vid 02 då han fick nappen och sen vid 04 då jag gav ersättning. Åh va bra, nu är vi på väg mot bättre sovtider. Det måsta ha haft att göra med hans nya säng som vi fixa iordning i söndags tänkte jag.

Tji fick jag...

Iställer för 2 ggr så vaknade han 22 ggr. OK jag överdriver... men han vaknade 8-10 ggr ungefär mellan tolv och 07.

ZZZZ



Nya sängen!


Sista babymassagen

Efter en ispromenad med en av mammorna från föräldragruppen var det dags för sista babymassagen. Tyvärr har vi missat två av fem men vi har ju manualen på hur man gör.

Det är härligt att se alla bebisar på en gång. Man känner igen så många små exter som de alla har för sig. Min underbara son lyckades kissa på mig två gånger. Andra gången prickade han in både byxa, tröja och en annans mammas strumpa. Lyckat, jag som skulle till en mammafika efteråt.

Ja ja, trots Olivers ringa ålder har han fått mig att gå omkring nerspyad, nerkissad och allmänt småbarnsföräldraaktig utan att bry mig nämnvärt :)


Överlevnadsinstinkt

Oliver, tre månader, håller sin egen flaska. Det gäller att snabbt lära sig hur man får i sig mat!


Gult med gröna inslag

Så kan det se ut efter en vild natt...


Men även efter en lugn en, hemma. Som vanligt härom natten så var jag uppe för att få Oliver att somna om. Jag tänder aldrig lyset utan på ren vana ställer mig upp, vänder Oliver, in med hans napp och sen tillbaka till sängen. Ibland går det lite för fort och denna gången låg det en armbåge på min kudde, vilket jag inte räknat med. Jag trodde att jag spräckt ögonbrynet. Det gjorde så otroligt ont. Tur nog så blev det inte värre än så här.

Det skulle låta det, att komma in till akuten med spräckt ögonbryn och säga att jag slängde mig på hans armbåge.

Sure!!!

 


SÖMN

Tidigare skrev jag om Olivers långa vilostunder då Freddan är hemma, nu har han börjat med ytterliggare en sömnfördel (För Freddan).

Under helgerna så försöker vi dela på matning och somning. Den som ger mat på natten slipper ta Oliver på morgonen. Den som går upp på morgonen med Oliver har således "sovit" hela natten utan att behöva gå upp.

När det är jag som ska gå upp på morgonen så brukar Oliver tycka att det är morgon mellan 06 och 08. När Freddan har morgonen, ja då sover Oliver till 9,30!!!!!

Why?





Vågor av dåligt samvete

Igår var vi på babysim. Jag trodde att Oliver skulle älska det iom att han är så förtjust i att bada i badkaret. Han var lite skeptisk och reserverad till en början men sen verkade han tycka om det. Han var däremot betydligt lugnare än i badkaret, plaskandet fick de andra stå för.

Allt gick som sagt bra men sen när vi skulle dusha så fullkomligt brast det för honom. I ren och skär panikrädsla skrek han. Det tog jätte lång tid innan han lugnade ner sig, jag har aldrig sett honom så. Det gjorde så ont i hjärtat när han bara skrek och skrek. Tillslut lugnade han sig och somnade snyftandes. När vi kom hem och han sovit ett tag så vaknade han med ett leende och var precis som vanligt.

Skönt!

Hela eftermiddagen och kvällen kom det vågor av dåligt samvete över mig. Usch kunde inte skaka av mig det. Jag har ingen aning vad det var som gjorde detta, om han svalt klor som gjorde ont i magen, om det var för kallt i dushen, om han fick tvål i snoppen som sved, om jag satte pungen i kläm när jag satte honom i dushstolen. Jag har letat och letat i minnet efter vad som kan ha utlöst det men kan inte komma på vad.

Det  kan ju vara så att allt helt enkelt blev för mycket. Nya ljud, människor, annorlunda miljö och sen att vara trött på detta.

Hoppas nu inte att det kommer sitta i så att han blir rädd nästa gång också. Nästa gång struntar jag i att dusha av honom i simhallen utan lägger honom att sova direkt efter så tar vi ett bad när vi kommer hem.

 


Amningskudden

Amningskudden som jag sydde (mönster) hade fler användningsområden. Den hade ju en babysitter funktion som jag hade svårt att se tidigare men nu förstår jag helt och hållet.

Se på min kung :)



Namngivningskalas

Sitter och filar på planerna inför det stundande namngívningskalaset. Nu tror jag att vi äntligen bestämt oss för tid och plats. Ett dop bestämde vi oss ganska snabbt för att vi inte ville ha utan det skulle vara ett namngivningskalas istället. På senare tid kom däremot tanken om vi skulle döpa ändå och då med hänsyn till tradition och inte religion. Jag tänkte kolla med prästen om man kunde bestämma själv vad som ska sägas i kyrkan od. Det som jag har lite svårt för att stå i kyrkan och ljuga. -ja, vi ska uppfostra vår sonen i den kristna tron.

Vi har nu som sagt var återgått till att vilja ha ett namngivningskalas istället där vi firar Oliver.

Jag har full fårståelse för andra som döper av tradition men för oss känns det inte rätt. Oliver får själv göra ett aktivt val senare i livet om han vill gå med i svenska kyrkan, vilket jag i så fall står bakom till hundra procent.


Man tager vad man haver!

Vi skulle ut i snön och på vägen ner inser jag att jag kommer bli helt blöt om skorna om jag inte hittar på något. Då fick jag en snilleblixt :)

Blå tossor!!!

Inte direkt snyggt men väldigt bra och fötterna förblev torra.



Jag gick inte runt i dessa hela eftermiddagen utan hade de bara på när vi gick till bilen. Fick såna av Freddans mamma. De är egentligen till hjulen på vagnen när man går in hos folk. Ett tips som gärna bollas vidare :P


Tre fina födelsedagspresenter :)

Oliver hade nog sparat på tre fina saker till idag. Nä skämt och sido men det kändes nästan så när han helt från ingenstans visade upp tre nya färdigheter. Han satt och "ljudade" i soffan. Sen blev det mer och mer. Olika toner från högt till lågt precis som om han pratade.

När jag la honom på mage så låg han inte som den plattfisk han brukar utan höll upp huvudet och fortsatte "prata". Han har hållt uppp huvudet tidigare men alltid gnällt och lagt sig ner efter några sekunder igen.

Han har också börjat greppa tag i saker. Det roligaste är att han kan greppa men vet inte hur man släpper så ibland sitter han fast i sina fötter eller i ett av sina fingrar :)

Idag såg han på sin tröja där det var en röd del. Han spanade och strääckte sig efter den och tog tag iden och förde den till munnen. Jag tänkte att det kanske hände så där på tur så jag la tillbaka tröjan och då gjorde han det igen.


Ja må jag leva...

Sämsta födelsedagen på många år. Tycker inte om magsjuka trots att jag inte drabbats och kommer troligtvis inte att göra det heller.

Jag har inte fått ett endaste besök då ingen vågar sig hit av förklarliga skäl inte heller ett endaste paket då sambon planerat annat som inte blev av.

Usch va trist.

Gick med Oliver på en liten promenix tidigare. Köpte lite födelsedagsfika så snart ska jag ta och fira mig själv med ett wienerbröd och en kaffe. Ja må jag leva!




Nyår

Nyår firades hemma hos ett par kompisar. Det var planerat för 13 personer och det skulle bjudas på trerätters.

Vi hade en förhoppning om att Oliver skulle ta sig igenom kvällen som han gör hemma vilket är att sova men så vet man ju aldrig hur det ska bli. När de båda större pojkarna hade lagt sig så krånglade Oliver lite och verkade inte vilja lägga sig än. Vi hade tänkt vänta tills det att barnen sov innan vi började med middagen men det verkade inte gå. I värsta fall insåg vi att vi skulle få äta i omgångar. Men... bättre hade vi inte kunnat önska oss. Oliver var så otroligt duktig. Han sov på övervåningen och gjorde endast ljud ifrån sig två ggr då vi lade honom på sidan och stoppade in nappen.

Inte förrän 23.55 (!) vaknade han. Jag gick ut och skålade för det nya året men var snabbt inne igen och förberedde ersättning då han inte ätit sedan kl 20.00. Denna fick vänta då Oliver trots fyrverkerier och gott nytt årande utanför fönstret sov vidare. Han fick mat kl 01 och därefter gick vi hem.

En sån duktig liten tremånadersbebis :) Mamma var så stolt!

Finklädd var han också... i en halvtimma innan pyjamasen åkte på :)



Oliver och mamma!



Oliver och gänget!

Olivers sovplats!


När börjar inkubationstiden?

Först räknade jag två nätter från nyårsafton då smittan troligen spreds men sen slog det mig att jag kanske klarade mig från att smittas då men sedan har blivit utsatt för Freddans baskilusker. Hur är det nu med Olivers då...

När kan jag börja räkna min inkubationstid?

Det knäppa är ju nu när Oliver kanske har fått det så spelar det ju ingen roll hur långt jag håller mig från Freddan, spritar toa och allt annat för jag är ju konstant med Oliver. Jag hade på mig plasthandskar första gången jag bytte hans blöja men insåg sen att det inte är en lösning som funkar. Speciellt inte när han spyr till höger och vänster och jag får det på mig och tar i det hela tiden.

Tycker att det är dålig information ang vinterkräksjuka och bebisar på nätet. Jag googlade på alla tänkbara ord: vinterkräksjuka, bebis, baby, maginfluensa, spädbarn men hittade bara enstaka saker. Som tur är så tog vår BVC sköterska upp detta när vi hade babymassage sist.

För övrigt så verkar Oliver må mycket bättre idag :)

Smittad...?

Undrar om Oliver har fått det. Vet inte säkert iom att hans allmäntillstånd är så pass bra. Han ler och är glad stundtals. Nu på em så har han visat tecken på illamående. Han spyr genomskinligt och äter inte lika bra som tidigare. Han bajsar lösare och lösare och nu senast var det som soppa. Han som behöver messmör för att överhuvudtaget få ut nåt var och varannan dag. Stackars liten....

Nu har han somnat. Hoppas att han sover mer och sover sig igenom det.


Vinterkräksjukan är här!

Nu har den så kommit in i vårt hem, Freddan är sjuk. Nu gäller det bara att undvika att bli sjuk själv. Det verkar har varit något som spreds under nyår. Hittills är det tre personer som smittats som var med då. Alla insjuknade igår kväll eller under natten.

Jag hoppas verkligen inte lilleman blir sjuk. Fick rådet av BVC att han skulle få mjölkfri ersättning om han skulle smittas. Jag verkar ha klarat mig bra själv. Springer här med tvätt, plasthandskar och sprit.

Tror inte att man kan smitta om man inte smittas. Nån som vet...? Eller kan man kanske smitta men inte påverkas och därpå smitta andra...?

Ja ja, får väl hålla mig inne ett tag till. Jag som så gärna ville ut och shoppa lite på rean. Tyvärr braka alla födelsedagsplaner iom detta också. Sambon hade planerat middag imorgon och på självaste födelsedagen, tisdags skulle jag bjudas på spa.

Skit också, bokstavligt talat men jag känner ändå att jag är glad och har en otrolig tur om jag kan få fortsätta vara frisk.

RSS 2.0