Helvetet i Paradiset

Troligtvis tog gårdagen ut sin rätt idag. Sen jag tog första steget ur sängen imorse så har jag gått som om jag har "skitit" på mig. Fy f*n va ont det har gjort i ländryggen.

Jag har fått massage av min käre sambo men tyvärr hjälper det inte då det känns som om smärtan sitter långt inne, kanske rent av mellan koterna. Hoppas att det ger sig till vi åker på tisdag annars blir det ett rent helvete att åka hem. Här fungerar det ju hyfsat då man rör sig de få stegen mellan pool och stol. Stol och mat. Stol och rum.

Det blir vääääääldigt lokal middag ikväll. Tyvärr får Maspalomas vänta. Håller tummarna för att det går att ta sig dit imorgon.

Las Palmas igen

Gårdagen var kul och annorlunda. Vi fick oss en timma sol på fm innan det var dags att åka med buss till Las Palmas.

 

Bullen på väg

 

Puss på buss

 

Vi tog en ”guidad” tur med Natán genom Las Palmas som var förvånande stor. Playa del Ingles som vi har bott i nu har väl inte varit någon direkt hit. Jag tycker att det är ganska skabbigt och sletet. Det är härligt att ha vårt hotell som är som en oas. Nästa gång vi åker så kanske det rent av blir Las Palmas som hade mysiga gator med små caféer i den gamla delen, en massa affärer i den nya och långa vackra stränder.

 

Palmkram

 

På en trappa

 

På varsin sida

 

”Magen”

 

Vi mellanlandade hos farbror med familj. Vi kollade en massa gamla kort från gamla tider. Roligt, roligt. Vi tog kort på en del kort så nu har vi med oss våra egna exemplar hem. Jag fick även en tavla som min gammelfarmor har målat med ett typiskt Baskmotiv.

 

Det har varit många kyrkor det senaste, så även här på Gran Canaria. Vi var på en ”konsert” med dans och musik i den kyrka där farbror är pastor. Seeeeeeeeeent därefter var det middag eller nattamat kanske även kallat. Vi åt 22.30….

 

La familia

 

Bussen hem var fruktansvärd, mådde sjukt illa och att man har en mindre fotboll i magen som trycker på gör ju inte det hela bättre.


Las Palmas

Idag ska vi åka upp till Las Palmas och hälsa på farbror med familj. Vi hade jättetrevligt sist på lunchen. Tiden bara flöt iväg. När vi kom hem hade vi varit borta i tre timmar. 

I Las Palmas möter kusinen och visar oss runt staden, därefter ska vi troligtvis åka hem till dem. Jag bad dem ta fram lite gamla foton från förr i tiden. Jag älskar foton :)

Nä nu är det dags att ta ett par steg bort till frukostbuffén så vi får något att i magen innan vi åker.



En pool på kvällen


v 22

 

64.5 kg

(+6 kg)


Sola & bada men ingen Piña Colada

Vi var nere på stranden häromdagen, den ligger en bit ifrån hotellet men vem behöver en strand när det finns en artificiell vid en av poolerna?

Pool vy 1

 

Pool vy 2

 

Stranden var för övrigt inte bra alls. Jag vet inte om vi kom på fel dag eller om det alltid är så. Det blåste som bara den och iom att det var molnigt så var det riktigt kallt. Det kom dessutom små stormar av sand. Freddan var så arg att jag kunde inte göra annat än att skratta. Jag hade ganska kul, han var vansinnig J

 

Nä pool och hotell blir det för vår del och med denna tillfälliga lyx så är det inget nerköp. 

 

Bullen reagerar på solen av och till, sen om det är att den slår kullerbyttor av lycka för att få d-vitamin eller om den bankar för att det är för ljust får lämnas till det övriga mystiska vi aldrig får veta. Det kan ju också vara så att jag faktiskt känner mer då jag ligger alldeles (ofta) stilla och det är ju då jag brukar känna av den mest.

Kanarierna är väl rustade med alkoholfri öl, så även om drinkarna får drickas av Freddan så kan jag njuta av en öl i solskenet. Antigen börjar jag vänja mig eller så är dessa alkoholfria helt ok.

 

Öl

 

Freddan löser korsord

 

 

 


Hotellfrukost

Höga förväntningar??? De till och med överträffades. Det här var det bästa på länge. Helt salig och överlycklig gick jag från station till station. Färsk frukt, olka sorters yoghurt, juicer, mängder av bröd, pålägg, ägg, bönor, bacon, You name it!

Idag ska vi träffa farbror, kusiner mm, spännande, spännande... Det var ett par år sedan sist.

 











 Bullen kommer att växa....




 


Morgonaktivering

Vad gör man när man på semestern och vaknar vid samma tid som hemma? Vänder sig om och somnar om. Oh no, det är vad sambon gör och då måste jag ju hitta på något att aktivera mig med.

 

Visste att hotellet hade ett gym men hade inte koll på om det var gratis då vi inte bokad detta i resepaketet. Hittar hotellinfo boken och det är gratis  :) och öppnar kl 7.00. Perfekt! Jag på med shorts och linne och gick ner till gymmet. Passade även på att ta lite kort på det tomma hotellet. Folk har ju faktiskt semester och till skillnad från mig så gör de som man ska och tar sovmorgon.

 

Nu sitter jag på balkongen efter en härlig efter gymmet dusch och bara längtar till sambon ska börja vakna till så att vi kan komma iväg till frukostbuffén. Finns det något bättre än bra hotellfrukost? Mina förväntningar är skyhöga :) Nu hoppas jag bara att jag inte blir besviken.

 

Gym

 

Tomma stolar & tom pool

  

Vårt hotell rum

 

Balkong bloggning

 

 

 

 

 

 

 


Hotellet

Bussen till hotellet tog inte så lång tid och jag måste säga att vi blev väldigt positivt överraskade av standarden på hotellet. Vi visste att det var fint men det här var bättre. Under bussresan stannade vi vid det ena skjulet efter det andra. Äh det var väl att ta i men det kändes ärligt talat som att vårt hotell skulle hålla samma standard som de men icke. Härlig och luftig reception, tre stora pooler, kanon fint rum och bra service, ja just nu är allt på topp. Till och med lite bränna har vi lyckats få trots att vi inte kom i solen förrän efter 15.00 och kladdade på 20 i solskyddsfaktor.

Nu ska vi se om vi får tag i kusinen mfl så att vi kan göra det vi är här för förutom att semestra så klart.

 












Framme

 Då har vi äntligen kommit fram. Mamman, pappan och bullen överlevde flygresan trots tjocka tanters äckliga kroppsodör, stolsryggar som drogs i och en motorväg precis mellan våra delade platser!

 

 

Bullens första flygresa

  

Trött

  

Freddan kör multitasking :)

  

Vi satt på varsin sida gången

 

Hjärta


På planet.

NU ÅKER VI. SER INTE FRAM EMOT RESAN MEN DÄREMOT MÅLET. SITTER BREVID EN TJOCK TANT SOM LUKTAR SVETT.

Snart bär det av

Nu känner man att det troligtvis kommer bli av. Semestern kommer närmare. Seismologen på nyhetsmorgon sa att det är noll aktivitet nu och den enda askan som finns är runt själva vulkanen. Tjohoo!!!!

 

Men…

 

Det värsta av allt är att min hals börjar bli lite irriterad. Åh jag hoppas verkligen inte att det bryter ut.

Var ju hos pappa i helgen där i alla fall han var lite krasslig. Igår hade jag huvudvärk hela dagen och kände mig allmänt sleten. Trodde att det hade med brist på koffein att göra. Nä, en massa vatten, C-vitamin och sömn hoppas jag ska råda bot på det som ligger och irriterar.


Söndag

Vi tog ut cyklarna idag och tog en gemensam cykeltur till affären. Njuter av att kunna jogga, spela badminton och cykla som jag kunnat göra denna helg. Det är nästan som vanligt :)


Idag var det dags för mamma och sambo att bli bjudna på mat. Vi tog favorit i repris och bjöd på stek igen.

Dagens överraskning :)

Jag fick en flaska skumpa (alkoholfri), kort och blommor. De ville uppmärksamma att jag fått en projektanställning. Sån fin gest. Imorgon skriver jag förhoppningsvis på papprena. Skönt att få det svart på vitt. Jag vet att de aldrig skulle säga det utan att det var riktigt men men folk har råkat ut för värre.


Skillnad mellan morgon och kväll

Jag har inte mätt än men jag tog en bild igår och nu på morgonen. Jag har känt att det är en STOR skillnad och nu fick jag det på vild. Magen är mycket mer uppblåst och utspänd på kvällen.




KVÄLL



MORGON


Sommardag

Som en fin fortsättning på sommarmorgonen följde en sommardag. Vi och syster 1 åkte till pappa och njöt av att kunna vara utomhus.

Vi solade, spelade badminton och bara njöt av den här sommardagen som dykt upp från ingenstans. Så härligt underbart. Det finns väl inte en människa som kan gå runt och vara deprimerad eller bitter en sån där här dag?

Grillspetten förberedelse med inspiration från ett recept som jag läste tidigare i veckan. Kryddstarka korvar varvades med fläskfilé och grönsaker.


Sommarmorgon

Ja det kan man kalla en morgon som startat med grader som närmar sig 20 när klockan är runt sju.
Bestämde mig för att känna av joggingstatus idag när det är Göteborgsvarvet och allt. Själv har jag satt upp ett mål om att eventuellt springa den här halvmaran (21 km) nästa år. En tjej på jobbet sprang det förra året och då ammade hon fortfarande så det finns hopp. Jag försöker övertala vännerna att springa vårruset (5 km) som uppvärmning, vi får se hur det blir.

Pratade med min lillasyster på vägen innan jag började springa. Naturligtvis blev jag grymt andfådd av att gå i backe, prata och bära på bullen samtidigt. När jag sa att jag skulle jogga och var tvungen att lägga på så sa hon
-men så får man väl inte göra när man är gravid? Hon är så söt, 9 år.

Jo den vaggas då sa jag, hi hi!



Bullen på joggingtur



Grön vy på vägen hem



Belöningen!
Sprang förbi bageriet :)



Efterlängtat....?

OH YES!!!! 


Nu har jag fått det underbara besked som jag väntat på i månader….

 

Fick frågan om jag vill stanna tiden ut tills det att bebisen kommer. De erbjuder en projektanställning från och med 1 juni.

 

Jag är såååå glad.

 

Nu ska jag gå med mina ”nya” arbetskollegor på AW!


Jävla människor!

Idag var jag ju som sagt på intervjun. Det var ett företag som heter SE360 här i Göteborg. Jag sökte en projektanställning på tre månader som koordinator. Vid samtalet över telefon så berättade jag bland annat att jag var gravid. Jag vet att det inte ens var nödvändigt att berätta iom att gällde 3 månader men jag är ofta överärlig och ville inte dyka upp med en kula på magen vid intervjun och inte få jobbet just därför. Tji fick jag….

 

Allt var jättebra och jag fick ett gott intryck av firman samt de som jobbar där. Jag kände att vi ”klickade” och kom till och med så långt som arbetstider, när jag kunde börja, lön mm.

 

De berättade att jag var en av tre som de valt att intervjua (utav 200 ansökningar) och att de kommer gå vidare med 2 st som får provjobba för att se vem som platsar. De frågade om jag var intresserad och om det kändes som ett jobb som kunde passa mig.

Det kändes som att en av platserna var spikade.

 

På eftermiddagen fick jag samtalet där jag tappade hakan av sättet hon uttryckte sig på. Det var det dummaste jag hört och det ska komma från ägaren.

 

Hon sa att de uppskattade att jag var ärlig med att jag var gravid men att det i detta fall var till min nackdel. De väljer att inte gå vidare med mig iom att jag är gravid då de hade i bakhuvudet att den person som fick jobbet även kunde få fortsätta om det blir behov längre fram. Iom att jag är gravid så kommer jag ju inte kunna jobba på ett år efter det att bebisen har kommit ut.

 

1. Jobbet som utsatt gällde 3 månader – det finns inget som säger att jag inte skulle kunna jobba den utsatta tiden.

2. Hur länge jag ska vara ledig ska väl inte dem ha med att göra. Idag är de flesta mammor hemma en längre tid men en del går faktiskt tillbaka efter bara ett par veckor. Vad är det som säger att inte jag tänkt göra det?

3. Det är fullkomligt diskriminerande och totalt olagligt att välja bort någon för att personen i fråga är gravid.

 

Det är en sak att tänka det, det är en helt annan att ange det som anledning till att inte anställa någon oavsett tillsvidareanställning, vikariat, projektanställning eller timvikarie.

 

Folk på ”jobbet” blev som tokiga. De uppmanade mig att gå vidare med detta. Prata med advokater, press etc. Den ene hade kontakter där den andra här. Vi har ju två jurister inhouse och en av killarna som jag pratade var borta och pratade med dem om vad man kunde göra.

 

Alla var jättegulliga och helt på min sida men jag vet inte om jag orkar driva nåt sånt just nu.

 

Jag känner mig otroligt diskriminerad, det är verkligen sådana här situationer som man tänker på när man planerar att bli gravid och är arbetslös.

 

Jävla människor, rent ut sagt.

 

 

 

 


Åååååååååååååååh

Jag säger bara det…

 

Graviddiskriminering, allvarligt!

 

Skriver mer lite senare nu måste jag jobba vidare. Blev bara så j****la arg. Hänger ut bolag och allt senare.


Nervpirrande...?

Nja, jag vet faktiskt inte...

Som vanligt framkallas lite handsvett och hjärtat bankar lite extra när man blir satt i rampljuset och skall analyseras av främmande människor. Kl 10 bär det av.

Det var ju ett halvår sedan jag var på intervju sist. Då var jag rejält laddad. Nu har jag blandade känslor. Vill ju så gärna stanna där jag är men vet att det kommer ta slut om ett par veckor och jag MÅSTE ju ha nåt annat att göra.

Spännande, spännande :)

GYM!!!!

Nu äntligen har vi satt igång. Kompisen och jag träffades på gymmet och jag kan säga att när det är riktig sommarvärme ute och sambosarna ska göra pannkakor och glass så krävs det en viljestyrka att styra steget mot gymmet istället för hem.

Det gick bättre än väntat men jag tog det också väldigt lugnt, det är ju trots allt ett tag sedan sist. Jag hoppas kunna hålla på en bra bit in i graviditeten. Det är en sån härlig känsla när man är färdig.

Och det bästa av allt....




Vi fick pannkakor när vi kom hem :)

Micke den fantastiska pannkakskocken!



Sommar, sommar, sommar

NU har äntligen värmen och solen nåt Götet.

När klockan inte ens är 7.00 och termometern visar som nedan så blir jag lyckligast :)


Boom!

Det finns en del som helt förstår min fascination...

Från att ha varit liten och med förhoppning tittat på de guppande röda badräkterna i Baywatch till att efter 20 ha insett att det blir inte bättre än så här så kommer smällen, Boom!

Älskar dessa "nya", hur ska jag nånsn kunna återvända???

Ha ha ha



75 B - 80 D

That's one small step for man; one giant leap for me!


Jobbintervju

Woop woop :)

Igår hittade jag en projektanställning på tre månader. Sista ansökningsdag var igår och jag ringde för att kolla om de fortfarande tog emot ansökningar. Han sa då att han ville ju inte säga blankt nej men att de redan gått vidare till intervjuerna. Jag tog en chansning och drog iväg min ansökan och idag ringde de.

Ska dit redan på torsdag :)


Vardagsbilder

Naveln har inte så långt kvar...

Skrattade så mycket igår när den tog formen av hålet på en ballong när man drar den åt sidorna. Ju mer jag skrattade desto mer avlång blev den ha ha ha. Får se om jag får den på bild någon dag. Ikväll ser den ut så här:








v 21


Knök, bök och stök

Nu börjar det verkligen kännas att det är någon levande inuti min mage. Det knökas och bökas som bara den. Bebis har blivit så stor nu att man känner det på två olika ställen när den möblerar om eller vad den håller på med. Det är så kul men samtidigt lite obehagligt. Ibland syns det jättetydligt och ibland trycker den på insidan vlket framkallar en smått illamående känsla.

Magont

Vaknade i morse med en fruktansvärd smärta över hela magen. Det tog en stund innan det la sig men fy f*n va ont det gjorde. Vet att jag drömde om förlossning tidigare på natten och funderar på om jag hade ont redan då.


Bloggfråga...

Hur kommer det sig att inom ca 30 minuter får jag tre kommentarer av tre olika personer som besöker min blogg för första gången. Med tanke på ålder, livstil och typ av bloggar så har vi inget gemensamt och jag fattar inte riktigt hur de hittade hit.

Oftast om det är någon som kikar in som inte brukar göra det så har de ju kommit nånstans ifrån som FL eller en annan blogg där jag kommenterat.

Kul kul när andra tittar in men detta var lite skumt. Undrar om bloggen dykt upp på nån sån där reklamsida för blogg.se eller liknande.

Halvvägs

Nu börjar nedräkningen...


Fry up & Sunday roast

Vi fortsätter på London temat idag igen. Dagen inleddes med en frukost, snarare brunch, som tog formen av en "fry up". Till tonerna av Paolo Nutini, ugnstektes en skinkstek och en herrgårdsstek, på eftermiddagen. En "Sunday Roast" fast på svenska. Svärmor var över och fick sig en matabit hon också :)




Hemmaodling

Plantorna har tagit sig riktigt bra. Vissa bättre än andra. Omplantering var på tapeten idag.

Alldeles lyrisk flyttade jag planta efter planta till större krukor och det bästa av allt....

...Freddan har gjort mig en trädgårdslåda.

Nu fick sockerärt, rädisa och morot ett nytt "hem". De ska stå inne ett tag så att de får acklimatisera sig men sen åker de ut. :)





Har man inte en trädgård så får man se till att ha sig en Freddan. Tack hjärtat :)


Shoppinglistan

 


Nedanstående var det som följde med hem från Ullared. Kostnad, ca 1100 kr.

            Säng

1          Barnmadrass till vaggan

2          Babykudde till vaggan

3          Barntäcke till vaggan

4          Plastad frotté x2

5          Påslakanset svart m teddy

6          Påslakanset vit/grå med nalle

7          Påslakanset till spjälsäng

 

            Vagn

8          Parasoll

9          Babykudde till vagn

10        Örngott

11        Reflexer

12        Insektsnät

 

            Kläder

13        Body vit lång ärm x2

14        Body vit kort ärm

15        Pyjamas utan fot

16        Sockor vita x2

17        Sockor grå x2

18        Tofflor vita

 

            Övrigt

19        Badtermometer

20        Barnängen barnsalva

21        Barnängen barnolja

 

22        Engångsskötunderlägg

23        Tvättlappar frotté

24        Nässug

25        Nappar

 

26        Solskydd till bilen

 

27        Flaskborste

28        Babyskedar för matning

29        Esska nappflaska

30        Flasknapp

 

31        Lammfiltspläd

32        Snuttefilt


Back to black

Regnet fullkomligt öser ner ute och vi kan inte göra det som vi planerat idag buhu :(

Det bästa av allt är att jag trots detta är på ett helt otroligt gott humör. Sitter och skriver listan på vad som handlats etc och lyssnar på Amy Winehouse. Sån grym röst, gott sväng och bra minnen :) Tänker på London med ett leende.

Livet leker och jag ser fram emot en go´ dag :)

Trevlig Lördag!


Babyshopping-race

Vi har haft så otroligt roligt men åh så uttröttande.

Vi har varit på Ullared....

En tom kundvagn som blev full. En efter en, efter en, efter en slank ner i vagnen. Efter ett tag fick i lite kalla fötter och kände skit vi har verkligen gått långt över bugdet. Men hallllååååååå.... Det är Ullared vi talar om. Inte en chans att vi ens var i närheten. Nu har bebis fått en massa saker :)

Tänkte skriva en lista på vad som inandlats och vad som finns kvar så att man inte står utan eller köper dubbelt. Kanske känns det nu mer overkligt iom att vi handlar till nån som inte finns bland oss än eller så är det mer verkligt iom att vi handlar till VÅR bebis. Men men :)

Bland annat köpte vi urfina sängkläder till vaggan. Mer foton kommer imorgon när vi packat upp.


Loppis

Gjorde en massa fynd på en stor loppis i Borås igår. Några små baby kläder som är näst intill oanvända om ens använda. Det är perfekt att kolla på såna ställen. Allt nedan kostade hela 80 kr tillsammans.









Andra fynd var bl.a. en mängd böcker, kruka för ommålning, tyg till vaggan mm.


Underbara bilder


Så här mysigt kan man ha det....



Men när bebis sparkar då blir katt galen....



Ha ha ha, helt underbara bilder från min kusin. Hon är gravid och hennes bebis sparkar ganska bra iom att hon ligger i v 30++. Katten verkar inte var för förtjust i detta :)


Regnig polka

Nu har jag äntligen hittat Marabous nya polkachoklad. Jag har kollat efter den sedan jag läste om den på en annan blogg och det är ett tag sedan.



Perfekt tröstgodis när regnet vräker ner. Det verkar vara riktigt dålig väder på många ställen. Det är så ruggigt och kallt att det känns som höst så jag tände upp en massa ljus och slog på mysfaktorn istället.




Långledigt och skitväder!

Ingen härlig kombination.
Bara två timmar kvar på denna arbetsdag och sen behöver man inte vara på plats förrän på måndag.


Jag ska ta mig en härlig fika med väninnan och träffa min lilla gudson :)


Kollade väderprognosen för de närmaste dagarna och det verkar bli dåligt, värre, värst under onsdag, torsdag och fredag.

Skit.


Vi får väl ta tillfället i akt och göra sånt där man inte behöver vara utomhus, som att titta på barnvagnar till exempel.

Kollar på kompisens kombi/duovagn (vet inte vilken) där hela liggdelen är kompakt utan mjuklift. Pojken är snart tre månader och han har inte mkt plats kvar. Han är normallång så jag använder honom som måttstock.
Min fundering är då hur detta ska gå i vinter. Nu har väninnan plockat bort åkpåse och
tjocka filtar då det börjar bli varmare ute. När vår bebis är i samma ålder så är vi i december då det oftast
är svinkallt och både det ena och det andra behöver knös ner.

Det är ju först vid ca fem månader som de byter från liggdel till sittdel.

Hmmm, hur gör andra som föder i September/Oktober?

Vi har tidigare tittat på Brio Sing.


Smörjmedel

Jag blev tipsad om en olja som funkade helt ok som smörjmedel. Rockstar baby.

Ambitionen har ju varit att smörja in magen varje kväll men man kan lugnt säga att ambition och verklighet inte riktigt stämmer överens. Jag gör det kanske 3-4 ggr i veckan och hoppas att detta ska motverka ev bristningar.

Min mardröm är att se ut som en tiger på magen. Jag vet från erfarenhet och tidigare viktökningar att min hud inte är den mest elastiska. De flesta hävdar att bristningar sker pga av hormoner men det är ingen som kan bevisa att olja eller fuktgivande krämer inte gör någon skillnad för huden. Jag kör på det säkra före det osäkra och smörjer så gott det går.


Aaaah

Nu är ta mig f*n flygplatserna på Kanarieöarna stängda till följd av vulkanen. Det är nu två veckor kvar tills det att vi ska åka. Jag vägrar att få resan inställd igen.

 

Gör väl som sist… Väntar med att packa tills det bara är några timmar kvar. Det känns ganska otroligt att vi ska åka på semester och det är nästan så att jag ställt in mig på att det inte blir av. Blev grymt besviken sist.

 

Säger som syrran:

 

”Är du från island? "nej" så får man utbrott!!! Hahahahahahahaha”


Köpa trisslott?

Vilken otrolig röta jag precis hade. Hoppar ur bilen och tar ett par steg i riktningen mot jobbet. Smack säger det i asfalten precis bredvid mig. Smack, smack igen. Det var alltså en smackande måsskit som drämde i marken precis intill mig. Jag hade ju inte fortsatt till jobbet om jag träffats. Jag fick till och med en liten stänk pick på ena skon. Pheeeeeeeeeeewh!

 

Nä rena rama turen kan man verkligen säga.


Slicka skål varning

Det här är det bästa på länge... Go'aste glassen.



Jag har ju inte fått några direkta cravings men ibland så önskar man att det var så.

Efter att jag satt i mig en skål glass ville jag ha geléhallon sen var det chips.

-Ska du inte vara den gravida kvinnans man? frågade jag sambon. Tyckte att han kunde springa iväg till lokala kiosken men det ville han inte. Hade jag haft cravings så kanske han blivit ivägföst i ren och skär ilska. Nä det är väl bra att det inte är så.

Sambon blir skonad och jag kan ta mig något gott imorgon me. Onödigt att ta allt på en dag :)


v 20














Nu har taftset börjat

För en tid sedan reflekterade jag över fenomenet att ens kropp blir allmän egendom när man är gravid. Nu är det ungefär två veckor sedan magen började synas. Vid ett par tillfällen har nu personer runt omkring mig klappat på min mage och sagt -nu börjar det ju synas, eller liknande.

Hmmm och värre blir det ju…

Jag har inget som helst problem med att mina nära och kära känner och klappar, det är bara kul (i alla fall än så länge). Problemet är när främmande eller väldigt nya bekanta tar sig friheten att röra sig innanför ens personliga ”revir”. Grrrr!

 

Kompisen var så söt för ett tag sedan…

 

-Får man känna?  :)


Konfirmation

Dagen D för den lilla. Syster 1, moster och jag var lite oroade att den speciella mannen skulle ta plats vid en mikrofon även i kyrkan. Vi hade berättat för de flesta som inte var med under gårkvällen. Han sa några ord under slutet av konfirmationen men idag var det lättare att hålla sig för skratt. Freddan spelade in hans tal så om det är nångång jag känner mig nere så är det bara att plocka fram inspelningen ha ha ha.

Lilltjejen skulle sjunga solo i kyrkan mer än så visste jag inte. Handsvetten blev värre och värre desto längre tiden gick och sen när hon gick upp på scen var det fantastiskt. Inte ett öga torrt. Inte nog med att hon sjöng solo inför flera hundra hon spelade gitarr också. Jag blev stolt och rörd. Jag kan säga att med min scenskräck så skulle jag aldrig göra det där.

Det var faktiskt ovanligt underhållande i kyrkan, troligtvis för att det var någon typ av "estetkonfirmation". Trots detta blev det bland bara tvugnet att ta till fyra i rad på Iphone'n.

Fikat efteråt var lyckat och tårtorna var väldigt uppskattade. Jag tror att systern blev glad för presenten :) Kuvert efter kuvert innehöll x antal hundralappar och jag frågade va hon skulle använda pengarna till.

-Köpa en biljett till Pier Pressure, blev svaret.

Lyckan var gjord. I det sista kuvertet låg nämligen presenten från mig och Freddan...

...en biljett till just Pier Pressure, hi hi hi!




"Halleluja" Fingerspel och solo med gosskör




B&W



Nattvarden



"Tur man har Iphone!"



Det gick i vitt



Så här glad blir man för en present :)


"Konfafest"

Ungdomarna bjöd på underhållning och ett par frivilliga pensionärer hade lagat paj till ett par hundra.

Finaste tjejen var på plats med halva tjocka släkten. Diplom till 'Årets rockbrud' delades ut. Jag undrar vem som fick detta...

Syster 1, moster och jag fick och ett hysteriskt skrattanfall som inte var av denna värld. Jag hade ren och skär träningsvärk efteråt. När kvällen når sitt slut stiger en ensam man upp på scen. Han är föreståndare eller liknande för kyrkan. Det var någon speciellt (underdrift) med denna man och vi alla som på ett klockslag tappade allt. Det är väldigt roligt när det blir så men usch så jobbigt. Det finns ju liksom ingenstans att ta vägen. Ibland kom det små pip från en av oss som gjorde att de andra satt och skakade ja rent av studsade på stolarna. Oj va hemskt men kul var det.



Syster hade införskaffat en ny coctaildress för kvällen. Finast av de alla stal hon showen :)



Stolt mor och vacker dotter



Jag med kvällens plattade hår och guldig syster



Freddan tittar upp



Underhållning



Syster blev vald till 'Årets rockbrud' *stolt*



Kvällens efterrätt skulle föreställa kladdkaka. Troligen så hade någon gjort en miss i köket. Visst ska kladkaka va kladdig men inte sjutton ska den vara lika rinnande som en smet. "Koblajan" fick stå men lappen var fin. En sådan låg under allas fat, med olika fina ord.


Fullspäckad helg

Det har varit en mängd saker på G den här helgen. För andra helgen i rad har vi varit i kyrkan, denna gången både lördag OCH söndag. En mindre syster hade konfirmation och på lördag var det en "fest" med mat och underhållning och på söndagen själva konfirmationen med fika och det som hör därtill.

Jag och mamma stod för söndagens smörgåstårtor. Lite drygt fem timmar stod vi och blandade röror och filurade på garnering. Vi hade jättekul. Lite majo här och lite grädde där och så fortsatte vi tills vi gjort 3 st olika:

  • Lax och kräftor
  • Skinka, ost
  • Tonfisk, ägg och räkor

De blev jättebra. Vi kollade på en mängd recept i veckan och hade en timmas överläggning om vad som skulle inhandlas sen "freebasade" vi på lördagen och gjorde sånt som vi trodde var gott. Det var första gången för mamma och andra gången för mig.



Skinka och ost tar form



En liten sjuk räka dök upp



Lax och kräftor



Skinka och ost



Tonfisk, ägg och räkor



Lax och kräftor, skinka och ost & tonfisk, ägg och räkor


Hos bm

Var hos bm igår. Jag hade gått upp 4 kg, ligger nu på 63 kg. Egentligen gör man inget speciellt innan v25. Jag frågade om jag fick lyssna på hjärtat och det var helt ok. Först hörde vi bara mitt men sen kom det. Hjärtat slog som en galopperande häst, det gick i 145.

Såååå härligt. Först när hon letade, och letade OCH letade så kände jag handsvetten komma men sen du-du-dunk, du-du-dunk, du-du-dunk.

Barnmorskan var så rolig. Ny igen, jag har träffat tre olika och så kommer det nog fortsätta "min" barnmorska ska va ledig under en längre period i sommar. I alla fall, bm undrade hur det var på UL. Hon hade nämligen aldrig varit på ett sådant. Ingår inte det i utbildningen, så man vet vad personerna man har med att göra har gått igenom?

Hon frågade sen om vi såg vilket kön det var. Hon hade så svårt för att säga namnet på det kvinnliga könsorganet. Jag tror hon snubblade på ordet tre gånger. Första gången kom det, öh öh vagina, sen blev det, om bebisen har en snopp eller har en öh öh öh, är en flicka. Ha ha ha, en barnmorska som inte vet hur hon ska säga bebisens könsorgan, vart ska det här sluta?


PR krasch

Åh så pinsamt och rent förödande för Volvo. När den okrockbara bilen inte stannar utan brakar rakt in i lastbilen som står parkerad framför. All inbjuden press står beredd med pennor och kameror, oj oj oj.


MVC

Imorgon är det dags för MVC besök. Jag sitter och funderar på frågor som jag ska ställa. Jag har ju en tendens att börja googla eller söka på familjeliv när jag undrar över något. Detta är väl inte så smart direkt då det kan vara väldigt missvisande ibland.

Jag ska fråga vad det innebär att moderkakan ligger bak sen kommer jag inte på något mer.

Jag ser fram emot vägningen, det är ett tag sedan sist och det är många plagg sedan så jag vet att något har hänt frågan är bara hur mycket. Jag blir inte förvånad om det är runt 5 kg.

Ömma fötter och tom säck

Lunchade med syrran inne i stan och drog sedan ut på stort shopping tåg men men...

Så svårt det var att prova kläder när man lagt på sig ett och annat. Sprang in och ut med byte av storlekar och tjejen i provrummet tittade lite besvärat på mig. Hade god lust att säga att det är inte lätt att veta sin storlek när man ökar snabbt i omfång.

Ska man kolla på kläder som inte är mammakläder så är det bara att inse att ibland är det en storlek större än vanligt och ibland krävs det till och med två.

Det är väldigt få affärer som ens har mammakläder som del av deras kollektion, såg till min förvåning att Zara hade en klädställning med ett par jeans och skjorta. Tyvärr är det egentligen bara H&M som man kan räkna med om man inte vill ha ett stort ekande hål i plånboken. När jag frågade en expedit i Lindex om varför de hade tagit bort deras mammakläder så fick jag till svar att det nog har att göra med modet som är nu.  Jag skrattade lite och sa att det spelar ingen roll vilket mode det är för det är inte lätt att kommai vanliga byxor.

Jag var på jakt efter ett par svarta vanliga byxor, men det fanns inte. Kollade i tre olika H&M som hade "mama" men det var bara linnebyxor, korta byxor, tights -långa och korta, till och med mysbyxor, alla i svart men inga vanliga, helt vanliga svarta byxor. Det blir väl nätet helt enkelt.

Skrattade gott inombords när jag såg vad som kommit tillbaka - Palladium skor. Senast dessa var på hyllorna gick jag nog i femman, sexan :)


 

Det blev tillslut lite grejer i vart fall...

Inga palladium dock. Från mammakollektionen blev det tights, linnebyxor och en lång skjorta. Hittade två vanliga klänningar som också funkade.

Efter ca fem timmars strosande med ömma fötter satt jag som vanligt utsvulten på tåget hem och funderade på vad jag skulle äta. Det blev mackor med philadelphia, soltorkade tomater, ruccola mm. Yummie, yummie :)



Underbara torsdag

Skulle egentligen tagit ledigt idag med tanke på alla de övertidstimmar som lades ner förra veckan. Projektledaren satte in ett möte nu på morgonen då vi skall göra utvärdering av underleverantörer. Självklart vill jag inte missa detta så jag bestämde mig för att komma in till det. Det är bara en timma nu på morgonen sen är jag LEDIG J

 

Blå himmel, sol, converse på – perfekt. Det gör inget att jag satt inne hela söndagen när det var kanonväder.

 

Idag ska det kollas på mammabyxor, svarta. Jag har ju mysbyxor och jeans från kompisens granne men nu är det dags för något eget.


Från bott till topp!

Igår skickade vår vd ut ett e-mail med anledning av måndagens evenemang. Alla i projekt gruppen tackades oerhört. Alla nämnda vid namn förutom JAG. Jag kände faktiskt det som ett slag i ansiktet. Visst till titeln är jag bara praktikant men F*N va ja har lagt ner tid, energi och känsla i det här. Jag har jobbat och slitit precis som alla andra. Det gjorde mig helt enkelt sårad att inte ens få ett erkännande. Jag kände mig väldigt osynlig.

 

På eftermiddagen hade vi ett utvärderingsmöte och jag blev mäkta förvånad och fick ny respekt för vår vd. Han riktade sig till mig och sa –jag känner mig skamsen. Jag missade att nämna dit namn i mitt utskick men du ska naturligtvis ha ett lika stort tack som de andra. Han sa att han inte varit riktigt medveten om min inblandning i projektet och vilken påverkan detta ha haft. Han sa att han bara har hört gott om mig och att han har varit väldigt nöjd med det han sett.

 

JAG BLEV SÅ GLAD!!!!

 

Från att ha varit på botten sköt jag i topp :)

 

Jag kommer ha väldigt svårt att finna mig i att bli arbetslös igen. Det finns liksom inte i mitt huvud att om en månad så har jag inget arbete att gå till. Jag hoppas och håller alla tummar som finns att jag åtminstone kan få en projektanställning tills det att bebisen kommer.

 

Här har allt gått i 150 det senaste och att sen övergå till tomgång är inte alternativ.

 

Fingers crossed!


v19 vardagsbilder

Det är verkligen en stor skillnad mellan morgon och kväll. Dessa två bilderna är tagna nu på kvällen. På morgonen och fram till ungefär lunchtid är magen mini.

   


v 19 igen


Helt slut...

De senaste två dagarna har verkligen varit full smäckade med saker som behövdes fixas och roddas inför gårdagens evenemang.

27 arbetstimmar senare sitter jag här i soffan och det känns som om en lastbil helt ovänligt kört på mig i en väldans fart.

Det har varit otroligt roligt och lärorikt men nu krävs lite vila. Jag blev bannad av projektledaren att visa mig på kontoret innan 12 så det blev en välbehövlig sovmorgon.

Fick en blombukett :)


Bloggen återhämtar sig också inom kort. Graviditets "ticker" och annat ligger och släpar.

Dop

Igår blev vi faddrar till en liten fin fin pojk. Det var en snabb ceremoni, vilket var skönt. Nu ska vi ta hand om den lille lite extra varje 1a maj. Bra datum, lätt att komma ihåg. Efteråt bjöds det på smörgåstårtor och fika yummie yummie.

Av tre möjliga så kunde jag endast ta till mig av 1. I den första var det lax och den andra ädelost. Ja ja, det är bara 5 månader kvar sen kan man äta lite av det ena och det andra. Tyvärr tillkommer det ju andra saker då också men det är inget att hänga upp sig på nu.






Ont i magen

I fredags fick jag fruktansvärt ont i magen. Det var en värk som strolade ut och samtidigt var molande. Från under naveln fast inne i. Mycket konstigt och fruktansvärt. Jag såg framför mig hur jag skulle vakna mitt i natten och ha blod i hela sängen och säga tack och hej till denna graviditet med när ja vaknade vid fem så var det bättre och när jag gick upp på morgonen så var det helt borta. Pratade med en kompis igår som sa att hon kände igen detta hon hade också det ett par gånger i början på hennes graviditet.

Idag är det jobb, jobb, jobb. Finaste söndagen på ett tag och jag kommer var inlåst på kontoret hela dagen :( men det känns gott att få detta gjort.

Jag hoppas inte att det är detta som på något sätt hänger ihop med magen så att det var lite stressmage som visade sig som fruktansvärd smärta nu när tarmar och inte är som det brukar.

Usch!

Nybakat bröd

Någon har varit duktig, och inte var det jag.

    

Sambon fixade bröd i morse.


U.a.

Det kan betyda så mycket, det kan betyda allt. De som har varit på ultraljud vet precs vad detta innebär.

Utan anmärkning.

Det betyder att barnet inom mig är utan anmärkning, hjärtat är som det ska, likaså hjärna och ryggrad och allt annat. Bebis är perfekt. Jag har ju sagt i alla år att jag vill ha en liten flicka men naturligtvis spelar det ingen roll när det väl kommer till kritan. Efter igår blev det ännu mer påtagligt. Det är oväsentligt, vad det än blir så är det perfekt.

Jag fick beräknat förlossningsdatum flyttat till 3 oktober så nu är det vecka 18 igen. Nu får jag ändra graviditetsberäknare och annat. Det kanske rent av är dags för den där bloggrenoveringen som jag tänkt på.

Vår - dags för ljusare färger?


Både blivande mormor och morfar tror att det är en flicka. Pappa är så söt. Skickade ett mail efter att han sett bilderna där det stod.

"Det är en flicka. Morfar har koll"


RSS 2.0