Bloggbakgrund

Byte av bakgrund då jag tycker att det är svårt att läsa texten med det tegelmönster som var. Kommer aldrig bli nöjd känns det som....!

Amazing thai

Är en härlig restaurang i Göteborg

Där kan man välja på kött och skaldjur samt en mängd olika grönsaker. Allt wokas medan man står och tittar på
och man kan hämta mer hur många gånger man vill (he he).

Till förrätt bjuds det på kycklingspett med jordnötssås och till efterrätt är det glass och frukt. Absolut värt att rekommendera.

Man kan ju tro att det är jobbigt att ha med sig en 6 månaders när man går ut och äter men nu är det andra gången på kort tid (senast i söndags) och det har gått fantastiskt bra båda gångerna.




Jaha..!?!

Det var dags för en regelrätt intervju...Tack för den!

Trodde att vi kommit förbi detta då de både sett hur jag arbetar och käner mig som person.  Men personalchefen menade att då vi aldrig hade haft en intervju tidigare så var det ändå dags.

Där stod, satt, och vaggade jag med en grinig bebis medan jag blev "grillad" på:

Hur mitt självförtroende/självkänsla är.
Vad flexibilitet betyder för mig.
Är jag noggrann?
Hur beter jag mig om det är en meningskiljaktighet på arbetsplatsen?
Vad vill jag arbeta med, vad är planen framöver?
Hur jag tycker att en bra chef är.


Så nu vet jag inte mer än tidigare. Jag är snarare mer förbryllad och tveksam till utgången på detta. De har haft 300 ansökningar och av dessa har de gjort ett urval som ska intervjuas nästa vecka.

Tjejerna som jag arbetade för tidigare vill ha tillbaka mig i gruppen. De sa att dem är ju inte med på intervjuerna men de har trots allt en röst i det slutgiltiga beslutet iom att det är dem som ska arbeta med personen.

Då är det bara att vänta, IGEN!!!

Så Bäst!


Jobbmöte!

Då var det dags!

Idag måste jag ju bara få veta hur det kommer att bli (tycker jag). Jag ska ta med mig Oliver så vi hoppas på en bra dag. Ska träffa personalchef och min gamla chef vid kl 14.

Uppdatering följer oavsett utgång. Håller tummarna för att det ska gå bra.


Utvecklingsfas 6 mån

Det finns tydligen en fas som skall infinna sig ungefär nu. Vid 26 veckors ålder inleder barnen en fas där de kommer i kontakt med relationsvärlden.

Enligt Växa och upptäcka världen är avståndsrelationen är nåt som är betydelsefullt vid denna tid...  och detta visade sig fullt ut igår.

Freddan kommer hem från jobbet, går fram till Oliver och säger hej, vänder sig om för att gå och byta om då tjuter Oliver i högan sky med tårar. Freddan vänder tillbaka och då tystnar Oliver på studs. Samma sak sker därpå i köket och senare i vardagsrummet. Han reagerar häftigare på att Freddan kommer och går än när jag gör det.

Oliver har inte visat så mkt när det gäller de här faserna och så hoppas jag att det går med denna också. En natt med dålig sömn, en eftermiddag med separationsrädsla vad kommer härnäst....? Bring it on!

Bra lekar för denna fas ska vara tittutlekar och liknande. Blev så full i skratt när jag läste "Barn tycker också om när man dyker fram bakom en krukväxt..." Ha ha ha.

Ska försöka hitta den krukväxten där jag kan gömma mig bakom.


Växter

Då var det dags för de nya fröna att sås...

Jag satte några krukor förra söndagen. och det satte fart direkt. Det är så kul att se hur fort det går. Det gick så bra med sockerärten förra året och det var gott också. Gick ju bara ut på balkongen och hämtade in till salladen.

Den växer extremt fort. Jag har tyckt att man nästan kan se den växa om man skulle sitta och titta på den.

Igår morse tog jag en bild och idag 24 h senare tog jag en till. Den ena har dragit till med flera centimetrar och nya blad, så ja, man kanske till och med kan se den växa om man har den tiden.... Ha ha ha!


Från det ena till det andra

Igår var ju natten den jobbigaste sedan Oliver var en liten spädis. På självaste halvårsdagen bjöd han morsan och farsan på en tyst natt. Inte ett ljud (okej då ett som jag ignorerade tills han somnade om) på hela natten. Först kl 6 var det dags att säga god morgon. 

Utvilade och glada startade vi andra halvan av Olivers första år :)


Grattis Oliver på halvårsdagen!!!

Nu har det gått sex hela månader sedan han snubblade in i vår lilla parrelation och gjorde oss till en familj. Dessa sex månader har gått otroligt fort (och fortare lär det väl gå) samtidigt som det har hänt väldigt mycket.


 

Nästan dagligen sker förändringar och innan man vet ordet av så har han väl börjat gå, säger mamma och slänger sig på golvet när han inte får som han vill.

 

Olivers lite äldre kompisar har redan fyllt ett år utan att man ens hann blinka.




Vad är det som händer...?

Vid halv 1 hade jag redan varit uppe med Oliver två ggr. Sen fortsatte det en gång i timman, ett tag var det en gång i halvtimman. Så fort man liksom lyckats slappna av och somna in så var det dags igen.

Det var som om han inte fick ro. När det var tio minuter tills det att Freddan skulle upp frågade om han kunde ta Oliver tills han skulle gå. Tack!

En liten studs sömn...

På morgonen sen var han helt otröstlig. Tårarna rann och det eskalerade till panikskrik och gråt. Så fort jag trodde att han lugnat sig i famnen så drog det igång igen. Han slumra  i tio minuter och sen var det samma sak igen. Tog tempen men den var OK. Han var däremot genomsvettig, kanske av att skrika så häftigt.

Fick han att somna vid 11.30 och än ligger han. Stackarn kanske också är trött efter natten.

Är det inte en utvecklingsfas nu???

Helgen i bilder

En helg i familjens tecken. Från sol och grill till snö och snuva!

Vi hade en kanondag i lördags hos pappa. Oliver gick från famn till famn, omgiven av tre mostrar, en moffa och en bonusmomo är detta kanske inte konstigt. Vi grillade, gjorde våfflor och kollade på gamla och äldre diabilder.

Med en förlorad timma och sextimmarssömn uppbruten sömn startade söndagen. Från att ha mycket tid rann den iväg som glass i solsken. Vi kom med femminuter tillgodo fram till firandet på Heaven 23. Det vankades räkmacka och en helt otrolig utsikt över staden Göteborg! Absolut att rekommendera för er som inte varit där.

Nu slappas det i soffan och förhoppningsvis med hjälp av tidsomställningen så får jag några minuters fler sömn till imorgon.







Medan vi tre fånade oss i trädgården hängde de coola vid datorn.





Lördag

Älskar lördagsfrukost....

Färska frallor, scrambled eggs, frukt och kaffe. Passade på att köra en smakis med grape till Oliver. Den var ganska söt och han tyckte faktiskt om det :)


Fredag!

Hur är det möjligt att dagarna då man har minst att göra dvs mest tid så får man gjort minst?

Sån har dagen idag varit...

Nu är det i alla fall äntligen fredag!

Sitter och ler åt Jean Banan på 3:an. Sån sjukt dålig show och ändå skrattar jag. Ha ha ha! I brist på annat kanske. Nu är det i alla fall dags för lite riktig go musica, så ska det låta verkar vara på G.

Imorgon väntar papps, familjehäng och nåt så retro som gamla diabilder. Over and out!

Nä vi ska inte på kalas eller så....

Kom hem från BVC och då var det dags för en "snabb" matning innan vi skulle iväg på kalas. Trodde jag ja... Oliver hade andra planer.

Efter maten var det bara in i badrummet, kläderna i maskinen och ungen i karet (för andra gången idag). Det verkar bara bli värre och värre med maten. Först kladdades det mest med gröten men nu verkar det gälla allt. De andra mmamorna ger sina barn mat när vi träffas jag håller mig till flaskan så länge Oliver ska kladda på detta viset.

Kan tilläggas att hakklappen blev så kladdig att jag var tvungen att ta av den!


6 månaderskontroll

2011-02-24       2011-03-24
Längd 67 cm        Längd 69,5 cm      
Vikt 7850 g          Vikt 8490 g        
Huvud 41,5 cm     Huvud 42,5 cm  


Läkaren tog sig en titt på Oliver och konstaterade att det var en fin pojke. Mamma nöjd!

BVC sköterskan var däremot lite oroad över Olivers lilla huvud. Han följer ju trots allt sin egen lilla kurva men hon ville ta sig en titt om en månad igen (annars hade det varit först vid 8 mån nästa gång).

Mellan 4 och 5 månader så hade det inte hänt så mkt men den här gången hade han ökat desto mer, både på vikt och längd.


Den som väntar på något gott...

...väntar ännu längre.

Igår ringde de angående jobbet och vi skall träffas nästa vecka på onsdag för fortsatt dialog.

Fingers crossed

6 månaderskontroll och annat smått och gott!

Det var då sjutton va tiden går fort. Det är helt otroligt. Än är han inte sexmånader men det månatliga besöket hos BVC är idag. Spännande det ska bli att se om han har växt nåt denna gång. Sist stod han ju och stampade på samma längd som gången dessförinnan.

Innan BVC är det dags för långpromenix med mammagruppen och sen hem till en av dem för vår torsdagsträff. Det är verkligen som ett dagis när vi går ihop. Nu hörs ungarna desto mer och har mycket mer vilja än när de var små bebiskollin som bara åt, sov och bajsade. Kul att se om vi överhuvudtaget kan hålla på och träffas såhär sen när de springer runt mm.

Får se om vi hinner med ett födelsedagsbesök under kvällen också. Det är fullspäckat på schemat :)


Trött pojke!


Stackars lille trötte pojk. Han kan inte ens hålla sig vaken genom dagens sista flaska. Så här blir det om han skippar vilan sådär vid 17-17.30. Klockan är alltså inte mer än 19 och ändå är han halvt däckad.




Och jag undrar...

Varför vågen står stilla! Ha ha ha! La bella vita :)


Dammsugning med babybjörn

Idag dammade vi av den gamla babybjörnen. Helt otroligt att det som tycktes vara den enda räddningen när Oliver var sådär 1-6 veckor gammal är nu som en utdöd dinosaurie.

Men som sagt nu kom den fram och Oliver hade riktigt roligt i den. Han hjälpte till att dammsuga och förstärkte dammsugarljudet med eget pruttljud.


Förbannade diskmaskin...

Åh blir så trött. Vi har bott här i ca 2 1/2  år, klarat oss jättebra utan diskmaskin. Sambon har tjötat om att vi ska koppla in en. Detta gjorde vi för ett par veckor sedan. Och nu...


Ja då läcker fanskapet. Åhhhh blir tokig. Sitter och väntar som en husfru med tummen mitt i handen på att karln ska komma hem och ta hand om det.....



Babyplask och rytmik

Igår var sista babyplasket!

Tycker att det är så konstigt att han älskar att bada hemma men blir så tveksam och lite rädd i bassängen. Badkaret är hans comfortzone. Alltid glad och lycklig (förutom när han badar för sent och är allmänt trött och gnällig.

I bassängen så tvekar han, han kan spänna sig mm mm som indikerar på att han inte riktigt gillar det. Det tar ca 5 min sen är han bättre, han kan skratta och söka uppmärksamhet av andra men han är inte ens i närheten av den som han är hemma.

Det kan ju vara allt ljud och själva känslan i hallen. Vi har signat upp på nytt plask i höst och hoppas att han gillar detta bättre.

Idag ska vi iväg på babyrytmik. Får se vad han tycker om detta. Han älskar ju när man sjunger så det ska nog vara uppskattat.

Nära 7 grader i skuggan, strålande vårsol och gott sällskap kan inte vara bättre förutsättningar för en härlig långpromenix. Det tar ca 1 1/2 timma att gå dit så benen får sitt idag (trots stillastående zumba igår).


Han sover bättre på helgen

Hmmm, jag kan kanske vara anledningen på spåren.

Vi har ju sedan en tid tillbaka gjort så att Freddan tar alla omstoppningar under nätterna på helgen. Jag slipper gå upp natten och Fredan får sovmorgon då jag går upp tidigt med Oliver.

Spjälsängen står bredvid den sida som jag sover på så att jag har nära till omstoppningar. På helgen så byter jag och Freddan plats.

Igår så var jag så trött då Oliver sov bra fredag till lördag men söndag till måndag så var vi tillbaka till "upp och stå" ca 5 ggr per natt. Hela förra veckan vaknade han och gjorde sig påmind 5-7 ggr per natt. Jag blev nästan gråtfärdig när jag insåg att han bara vaknat en gång fredag till lördag och dessutom tog sovmorgon till 6.30.

Nu kanske vi vet varför, och det har inte med vare sig helg eller att det är Freddan som tar natten att göra. Vi bytte plats igår och kan man tänka sig, Oliver vaknade första gången kl 5 (somnade kl 19.30).

Om detta beror på att han:
1. inte hör mig likaväl (1 m längre bort)
2.att jag inte hör honom likaväl
3. att jag slappnar av och därmed inte ställer mig upp halvsovandes utan sover vidare när han gör ljud ifrån sig
4. nåt annat filurigt

det fullkomligt struntar jag i är bara så glad om detta kan funka. Ska testa i natt igen.


Men nu börjar det hända grejer!

För ca 2 veckor sedan var jag lite smått irriterad för att inte träningen gett nåt resultat på vågen. Sedan jag slutade amma så har jag sakta men säkert lagt på mig hekto efter hekto som tillslut blivit till extrakilon.

MEN idag så har det äntligen vänt. Idag då två veckor senare än sist så har jag gått ner hela 1.3 kg.

Siffrorna inom parentes visar förra mätningen.

Mått
Vikt 61,4 kg (62,7 kg = -1,3 kg)
Arm 29 cm (30 cm = -1 cm)
Byst 87 cm (87 cm = 0 cm)
Midja 75,5 cm (75,5 cm = 0 cm)
Vid naveln 90 cm (91 cm = -1 cm)
Rumpa 100 cm (100 cm = 0 cm)
Lår 47,5 cm (49 cm = -1,5 cm)
Vad 33 cm (33 cm = 0 cm)

Zumba är skit

Jag är nog den enda personen som känner så verkar det som. Jag har bara hört sååååå gott om Zumba vart man än vänder näsan och öppnar öronen så är det någon Zumba propagerare.

Me no like!

Efter en hel timma stod jag och frös och undrade tyst för mig själv varför jag slösade bort dessa värdefulla 60 min på gymmet till att titta på andra när de "dansade". Själv rörde jag foten åt ena hållet och sen åt andra hållet tog ett steg hit och dit men blav bara trött på att jag inte hängde med.

-Men ge det ett par gånger sen blir det kul och man hänger med säger kompisarna men jag säger: Nej tack! Nu har jag testat och vet hur det är. Samma sak med Aerobics förr i tiden. Säkert skitkul för de som kan men det är inget för mig. Jag är smidig som ett oflyttbart kylskåp!


Pics från spa't

Helgen har varit fantastisk. Lördagen startade med strålande väder vilket fick det att spritta extra i kroppen. Som tur var hann jag med träning på morgonkvisten så att man med gott samvete kunde vräka i sig det ena och andra under dagen. Jag hade tänkt slå på stort och förse mig med precis det som jag ville. Här skulle det lyxas.

Det stora M:et blev målet för en bensträckare och lunch. Sen öppnade vi första kalla vid ankomst medan grabbarna besökte gymmet. Vi möttes senare upp för bad och bastu. Vi damer fick oss varsin massage och grabbarna störde lugnet för de andra spagästerna vid poolen.

Trots otaliga timmar fullkomligt flög tiden förbi. Vips så var kl 20 och det var dags för middag. Mousserande bjöds vid ankomst och det passade bra till förrätten. Vi provsmakade två olika sorters vin innan vi bestämde oss för det rätta till biffen. Efterrätten kunde vi skippat den var inte så bra men jag var mycket nöjd med resterande delar av middagen.

Småbarnsföräldrar som vi alla är så slutade kvällen vid en human tid. Hotellfrukosten dagen därpå var såååå god. Det är tur man inte har sån varje dag :) Yummie

Det här borde man göra oftare....!







 



Tyvärr var inställningen på kamrean fel under kvällen så de flesta bilder är mörka och gryniga :(







Hemma!

Åh vilken underbar helg det har varit. Massage, god mat och dryck i goda vänners lag. Allt hade gått jättebra med Oliver. Han hade tramsat lite med maten men annars var allt OK. Han låg och vilade när vi kom och jag fick mega leendet när han vaknade. Han var lite mammig första tiden hos hans farmor. När jag lämnade rummet så började han gråta trots att han satt hos Freddan.

Men men sånt är livet det finns bara en number one :P
Alla sömnlösa nätter och alla timmar som vi spenderar tillsammans dag ut och dag in måste ju visa sig på nåt sätt.

Denna dag 2...

Nu har vi precis lämnat av Oliver hos hans farmor. Vi är på väg för att hämta kompisarna och sen styr vi bilen mot spahotellet :) Snart väntar massage mm. Tror till och med att jag klämmer in en liten glass på vägen upp.

Denna dag...

Kommer att ha så otroligt många ljuspunkter. 1. En tiiidig isjogging i morgonsolen Sen väntar en helt fantastisk dag så punktlistan kommer att bli lång :)

September och Miss Li

September var på "Dem kallar oss artister" igår. Hennes Satellites är ju bara så sjukt bra. Den har gått runt runt i huvudet sen typ 4 imorse. Hon gjorde en a capella version i gamla stan med två av sina kompisar och det var så härligt levande. Like, like!



En annan låt som snurrat runt idag är I can't get you out of my head.
Kollade på Efter tio idag och gillade starkt nya mörka Miss Li.


Vårtecken

Igår tog vi en lååång promenad, vårdagen till ära. Besökte farfar och hittade snödroppar i rabatten.

Solen bjöd på värme och himlen var blåaste blå i kulören.



Kvällen avslutades med yoga.
Tyvärr kom en icke välkommen förkylning förra veckan så träningen har fått vila i en vecka.
Hoppas att de långa promenaderna har gjort sitt i alla fall.


Idag väntar mammagrupp och mer promenad.
Träffen är hos en tjej som bor en timma bort men vi är ett par stycken som går tillsammans.


Kladd kladd kladd

Jag är så glad att jag gillar kladd.

Min lille son älskar att kladda med gröt, mat- eller efterrättspuré. Give it to him and he will KLADDA!.

Det sitter i pannan, på ögonlocket. innanför och utanför kläderna. Han har det på händerna och gnider sina knubigga små lovar mot varandra med innehållet mellan. Och han är störtlycklig!

Trodde nog att jag skulle ha lite problem med kladd och sånt. Men jag har inga problem alls och jag tror att det bland annat är för att Oliver tycker att det är kul att kladda och hatar när det ska torkas och hållas på.

Kläderna kan man tvätta och Oliver plaskar ändå i karet varje dag.






SOL & ÖF

I det underbara vårväder som gjort entré idag tog vi en liten promenix. Dock utan napp.

"Gör aldrig om det där" är min enda kommentar till mig själv. Glömde nappen uppe i lägenheten och orkade inte släpa på bebis och annat hela vägen upp igen så jag hoppades att det skulle funka utan, men nej.

Oliver har börjat tröttna på att ligga ner i vagnen. Han vill se vad som händer. Han kan ju inte sitta själv än så han glider så där småsnyggt ner varje gång jag försöker luta honom mot kanten. Att ligga var lika med tortyr och detta visades ovänligt och bestämt.

I alla fall så slutade det med att jag fick stoppa in lillfingret och agera mänsklig napp. Det tog ca 20 sek sen var han en lugn sovande bebis istället för ett ålande skrikande monster :)

Efter promenixen var det lekdax med de andra från mammagruppen. Vi träffades på Öppna Förskolan och det var sång och lek. Åh tänk va kul det kan vara att få ett lakan svischande över sig, upp och ner. Dagens absolut bästa. Jag hade en mycket lycklig bebis!


Nu är det snören som gäller

Nya grejen är snören!



Alla snören, trådar och sladdar som kommer i Olivers väg grabbas tag i och inspekteras.


Goaste gubben

Vaknade igår av en klapp på kinden och fick en matad bebis vid min sida. klockan var 07.15 och sambon skulle gå till jobbet.

Här hade jag sovit som en stock. Oliver hade vaknat redan klockan 6 men jag hade bara snusat vidare utan att vakna. Freddan gick upp med honom och de hade en egen liten mysstund innan det var dags att gå till jobbet.

Tack för den :)

Jag var super glad hela dagen och det kanske var inbillning men det kändes som om påsarna under ögonen var både mindre till storlek och hade en mer naturlig färg än den lila/rosa som annars brukar pryda ytan under ögonen.



Mitt snyggo!

Saftiga asiatiska kycklingbiffar


3 kycklingfiléer
1/2 lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
3 msk ströbröd
soja
oystersauce
sweet chilli
1 tsk paprikapulver
salt
peppar

Kör kycklingfiléerna i en matberedare/ mixer lägg i en bunke. Tillsätt brynd lök och vitlök, ägg, ströbröd, kryddor. "klicka" ut i en het panna med olja. Variera storlek efter tycke, stek som pannbiff eller liknande.

Klart!


Inget svar...

Hoppas på samtal imorgon. Den som väntar på något gott...!

Samtal väntar...

Sitter och "väntar" på samtal!

När jag skrev om ett hemligt möte för ett tag sedan så rörde det sig om jobb. Har varit i kontakt med min tidigare arbetsgivare där jag hade vikariat fram tills dess att Oliver föddes. Jag trivdes jättebra både med arbetsuppgifter och på arbetsplatsen, läge, kulturen och människorna.

Tyckte det var så tråkigt att det inte blev någon fortsättning men så hörde de av sig för ett par veckor sedan. Vi hade ett avslappnat lunchmöte där vi gick igenom lite praktiska saker runt en ev anställning. då de nu har två tjänster lediga. Jag fick inte med mig något mer än att vi skulle höras efter två veckor.

Nu har det gått mer än två veckor och jag håller tummarna för att jag är en av de sökande som de tar in :)

Hoppas, hoppas, hoppas!

Vill men kan inte...

Nu är det extremt mycket vilja på Oliver men han är ju inte fullt så motorisk som han själv önskar.

Istället för att röra sig framåt på golvet så trycker han ifrån så att han åker bakåt. Ibland går det även i 360 då han snurrar runt istället. Och frustrationen är enorm. Han blir så förbannad och skriker som bara den.


SPAHOTELL bokat!!!

Se vad bra saker en liten kommentar kan leda till.

Satt och pratade lite om hur det skulle vara att komma bort ett tag. Göra något annorlunda. Kanske lite Shopping, god mat, kanske hotell, bla bla bla. Har ett häfte med en massa härliga erbjudande i. Hittade att det fanns en spaövernattning för 2 till priset av en. MEN det gäller bara månaden ut... Jag är ledig nästa helg säger kompisen. Men vi har inte haft barnvakt över natten för Oliver än sa vi och sen pratade vi inte så mkt mer om detta.

Tanken låg och grodde hos mig under natten och på morgonen så ringde jag kompisen och frågade om det var allvar eller bara tomt prat. Hon var helt på. Vi ringde och kollade om respektive barnvakter kunde ställa upp och så var det klart!

Har studsat runt här under dagen och kan knappt fatta att det är sant. SPA, here we come!!!

Trerätters, frukostbuffé, spaentré med 32 gradig pool, bastu, gym och spapass. Hmm undrar vilken behandling jag ska lägga till.

 

 

 

 


Här bloggar jag...

Allt som oftast.

Kladdigaste skärmen i stan också :P

Fick en utmaning från Ann-Sofie.


Inga fler flaskolyckor!

När det för ca två veckor sedan damp ner en flaska och fick mig att få kalla kårar (inlägg) så bestämde vi oss för att köpa ett vitrinskåp. Vi har inte hittat nåt som passar än så det blev ett "barskåp" istället.

Det som är positivt med det är att det finns inga handtag dvs inget för Oliver att ta tag i när han så småningom ställer sig upp. Det är riktigt tungt och stabilt och kommer inte ruckas på för att ett litet barn står och bankar på det.


Nya leksaker?

Nu gäller det att sysselsätta med allt som finns tillgängligt. Han tröttnar på ett par sekunder och behöver sysselsättas konstant. Allt från slevar till tvätthängare för strumpor åker fram. Vitlökspress, påsstängare, durkslag, plastskål ja allt är roligare än hans leksaker som kastas iväg så fort han spenderat ett par sekunder på dem.

Babygymmet är tråkigt, där snurras det och gnälls när han efter ett par minuter tröttnar. Jag fixade ett temporärt med barnstolen och en leksak ala 70-tal.

När allt annat tappat magin så körde vi dra-på-filt-leken. Mycket uppskattad!


Vagn och bilbarnstol fortsättning...

I butiken som vi köpte barnvagnen har vi fått sådan kanon assistans med allt. Vi fick bra hjälp när det gällde att välja vagn. Allt från färg till märke till typ av hjul. 

Igår var vi där med suffletten och ägaren tog sig tid och skrev upp en massa saker och kontaktar oss när han pratat med Emmaljunga. Vi passade på att fråga om bilbarnstolar och fick en redig lektion. Jag tror vi pratade i 20-30 minuter. Nu kan jag allt som är värt att veta ha ha ha!

Det bästa är att han inte försöker kränga utan ger en väldigt objektiv överblick över vad som finns.

Det lutar åt en Britax High-Way men vi har inte bestämt oss riktigt än.


Grattis till den lilla!

I fredags fick min kompis sitt andra lilla underverk. Magen blev bebis :)

Har fortfarande så otroligt svårt att förstå att den lilla som sparkade i hennes mage när vi var i Stockholm och hälsade på nu är på utsidan och är en komplett bebis.

Grattis grattis till nr 2.


Vagn och bilbarnstol!

Vår vagn har på något sätt gått sönder. Helt plötsligt i tisdags så upptäcker jag att suffletten sitter snett. Jag trodde att det var något som hoppat ur eller liknande men ser på torsdagen att metalleden är knäckt. Hur i hela fridens namn har det gått till? Ingen av oss förstår när detta skulle ha hänt eller hur. Det är ju ändå metall liksom.

Idag åker vi in till butiken där vi köpte den. Förhoppningsvis går detta på garantin (fingers crossed).

Annat som står på schemat idag är Bilbarnstol...
Det är en nästintill lika stor djungel som med barnvagn. Eller nej kanske inte men det är så mkt som skall tänkas på. Det är ju en del säkerhet involverat i det hela.

Men det är ändå samma sak som med vagn man måste ut och titta för att kunna bilda en uppfattning av vad som finns och hur vårt behov ser ut.


Småbarnsföräldrar

Igår inledde vi kvällen med ost och kex. Till detta hade vi två intressanta (och för oss) nya ölsorter. Den ene var OK och den andre var totalt odrickbar. Blä!!!

Var på systemet igår och guidades runt till vad de trodde skulle passa med respektive ostar (nåt som inte var vin). Veteölen presenterades på tv 4:as nyhetsmorgon, den Tjeckiska mörka valde jag iom att jag tycker om den ljusa varianten av samma sort men den visade sig vara avskyvärd.

I alla fall...

Som småbarnsförälder är man ju ganska trött men det här tar nog priset. Kl 20.50 efter varsit glas öl och en massa ost och kex tittar vi på varandra halvliggandes i soffan.... ska vi gå och lägga oss eller?

Svaret blev Ja! Ju tidigare vi lägger oss desto längre får vi sova innan han vaknar första gången. Ha ha ha!
Sådana är vi och säkert många med oss.




Kan tilläggas att tji fick jag. Läste till 22 och när klockan var 00 hade jag redan varit uppe med honom två ggr......





Mello

Ha ha ha, det tog lång tid innan jag fattade vad mello betydde. Senaste veckorna har jag sett att en massa människor skrivit det. I statusuppdateringarna på FB och på olika bloggar. Tänkte att det innebar mello som att man ska ta det lite lugnt typ. Men oj va fel jag hade.

Polletten trillade just ner!

Jag ska inte mella! Eller var det fel användning av ordet???

Trevlig kväll, här vankas ost och kex!

Odla

Då är det snart dags att börja odla. Köpte jord tidigare i veckan och hoppades på att få tummen ur men det har inte riktigt infunnit sig den tiden där tummen har kunnat komma ur (?).

Nu stundar helgen och förhoppningsvis kan jag få gjort lite. Jag drar lärdom av förra årets misstag och gör lite annorlunda men garanterat så går jag på nitar i år igen. Men är det inte det som är lite av tjusningen? Man lär av sina misstag och det är gör om gör rätt som gäller. Man lär sig av erfarenhet helt enkelt!


Vår Ruset 2011

Nu håller vi i min mammgrupp på att sätta ihop ett lag till årets Vår Rus. Första joggingen gick ju kanonbra men frågan är hur det går att träna till detta?

Egentligen skall man ju inte börja springa förrän det gått sex månader sedan förlossningen det är i slutet av denna månad. Då är det bara en dryg månad kvar till loppet. Hmmmm får nog fråga nån som vet. Rent spontant känner jag att det skulle vara OK att börja så smått nu (som jag gjort). Fortsätta med ca 1 gång i veckan nu två-tre veckor framåt för att sedan succesivt öka antalet till i alla fall två gånger i veckan och en lite längre sträcka.

Vårruset är inte längre än 5 km men tävlingsmänniskan i mig tänker inte bara springa utan jag ska springa bra. Jag vet att när det väl gäller så kommer jag att ge allt och då vill jag ha en grundträning att stå på så att jag inte halvvägs in i loppet faller av trötthet som jag inte räknat med.

Nu har jag i alla fall en redig sporre att ta tag i motion, kondition och generell träning.


Yoga

Gjorde igår första yogan sedan förlossningen.

Det var en väldig skillnad från när jag gjorde det i somras med en stor mage. Då var det stopp här och var medan nu kunde jag verkligen sträcka ut.

Lite lätt ringrostig men det ska nog bli bättre bara jag kommer igång med det.



Bilden är från Finsbury Park, London 2007

Freddan står i bakgrunden och drar i en gren (?) ser det ut som.

Vem är han lik?

Detta frågade jag Freddan häromdagen. För en tid sedan var det inget snack om saken han var en kopia av Freddan som liten. Ju rundare han blivit desto mer lik mig är han. Säger folk....

Jag tycker att han börjar likna min mamma mer och mer. Freddan tycker att han börjar likna sin mamma mer och mer. Stackars lille pojk han ser ut som en blandning mellan sin mormor och farmor. Det är ju tur då att många tycker att han har en egen näsa och stora ögon. Ha ha ha!



Farmor och Oliver till vänster, Oliver och mormor till höger.

WTF

Snöstorm????

Och var kom detta ifrån. Härliga vårdag som var igår...

Med en smak av sommaren!

Ingen semla idag men bara för det behöver man ju inte skippa det goda.


Att mäta is da shit

Var på gymmet igår och vågen visade 62,7 kg, vilket innebär ytterligare uppgång. 1 kg mer än sist Nu är det över 4 kg kvar till vikten innan graviditet. Kände mig allmänt fet och sladdrig under hela träningspasset. När jag kom hem så tog jag fram måttbandet och mätte. Min egna uppfattning var att jag minskat då jag kunnat stänga byxor som varit halvöppna sedan magen började synas.

Blev så glad när jag såg att det rört sig åt rätt håll. :)

Mått
Vikt 62,7 kg (61,8 kg = +0,9 kg)
Arm 30 cm (30 cm = 0 cm)
Byst 87 cm (90 cm = -3 cm)
Midja 75,5 cm (77 cm = -1,5 cm)
Vid naveln 91,5 cm (93 cm = -1,5 cm)
Rumpa 100 cm (101 cm = -1 cm)
Lår 49 cm (50,5 cm = -1,5 cm)
Vad 33 cm (33 cm = 0 cm)

Det är drygt 4 veckor mellan mätningarna.


Semla, fettisdag och askonsdag

Nån som ska äta en sådan där bulle med grädde och mandelmassa?

Jag tror jag hoppar. Är inte så förtjust i dem. Föråt mig för ett par årsedan och har tagit mig tillbaka sakta men säkert. Tyvärr åkte jag på ett bakslag förra året då jag trodde att jag kommit över det och försökte äta två semlor. Attans...! Det gick inte så bra så nu står jag över tills nästa år eller året därpå. Gott luktar det i alla fall.


Sura Ben

Igår var det inte bara huvudet som visade konsekvenser på hur man kan må dagen efter dagen innan. Nä fy, det var längesedan benen gjorde sig så påminda. Idag gör det fortfarande ont men kan lätt säga att det är så värt det. Träningsvärken är ju också lite av ett bevis på att man ansträngt sig, lite lön för mödan kanske man kan säga.

Nu ska vi strax iväg till badet, dags för Oliver att träna lite. Senare är det dags för min träning, det blir gymmet för mig. Ska låta bäcken och annat vila och köra lite styrka istället. Det var ett bra tag sedan så det ska bli otroligt spännade att se om den där vågen visar några andra siffror den här gången. Ska försöka komma ihåg att mäta också när jag kommer ihåg. Det var också ett bra tag sedan.


Mys i svartvitt

Det var så härligt att få hem resten av familjen igår. Man inser hur hemskt tråkigt det är utan dem. Vad skulle man ha gjort varje dag? Min lägenhet var ren och jag hade tid att göra vad jag ville men hade ingen lust. Satt här och väntade på att de skulle ringa och säga att de var på väg hem.

När jag tog upp Oliver så fick jag känna på lite av ignoreringstekniken som O använder när han träffar okända. Han tittar på allt annat än dem...

Efter ett par minutrar så lossnade det och på kvällen så var vi tillbaka till mamma är bäst :)



Att äta pappas näsa...




Barnvagnsmarsch


För andra året i rad arrangerar RFSU en barnvagnsmarsch på internationella kvinnodagen för att uppmärksamma mödradödligheten i världen. Marschera med eller utan barnvagn och visa att du ställer dig bakom RFSU:s krav på politikerna att jobba för att minska mödradödligheten.

Unite for women


Laktipex

Vi slutade med messmöret för ca en vecka sedan. Det som tidigare hade varit otroligt bra gav nu ingen effekt. Jag gjorde egen katrinplommonpuré och tänkte att det kanske skulle hjälpa om den var mindre utspädd. Detta hade inte heller någon direkt effekt mer än att Oliver älskart!

Vi har nu kört Laktipex i två dagar och det har gett utdelning båda dagarna. Hoppas hoppas hoppas att det nu kan bli bra med lilla Os mage. Vi lägger pulvret i hans gröt på morgonen och han verkar inte tycka att det smakar konstigt överhuvudtaget.

Tummen upp för Laktipex (än så länge)!


Nu är jag färdig

Nu räcker det, nu vill jag inte vara barnledig längre. Saknar min hjärtan... Kom hem!

Jag hade jättekul igår. Kunde riktigt släppa loss och var inte orolig överhuvudtaget. Jag visste att pojkarna hade det bra.

Freddan är ju så härlig också. Jag sa att han inte fick ringa om det inte var panik. Alltså inte ringa med en skrikande, gnällig bebis bara för att säga att han skriker. Jag vet att Freddan klarar av det och behöver inte höra om Oliver är ledsen. Det är han ju med mig med ibland.
På kvällen fick jag ett sms där det bland annat stod: "Vi har det skit."
Strax därpå kom det ett till: "Skitbra skulle det ju stå".

Hjärtat hann ändå hoppa över ett slag innan jag fick det andra smset. Tack för den :)

Pratade med dem nu på morgonen och sitter här och väntar på dem.


Underbara dag forts.

Joggingrundan gick suveränt. Benen kändes stumma och andan var inte med till en början men sen lossnade det och jag sprang 25 min. Åh va skönt!

Nu sitter jag här nyduschad, halvt iordninggjord och väntar på att bli hämtad. Hela lägenhet är ren och fin. Fick just ett samtal från Freddan. Han och Oliver är ute och går i det underbara solskenet. Ren skogsluft, mumma!

Nu stundar lackade naglar, smink och gott sällskap. Ser fram emot en härlig eftermiddag och kväll.


Barnledig!!!!!

Är det sant? Va ska jag göra av denna tid? Jag vet...!

Freddan och Oliver lämnade just. De ska till Feddans pappa och de stannar över tills imorgon. Sist de spenderade så här mycket tid tillsammans utan mitt tjatande och gnatande var när jag låg på sjukan efter bröstoperationen.

Det är strålande väder ute och jag vet precis vad jag ska göra....

Köra mitt första joggingpass :)

Eftermiddagen fortsätter med städning. Åh att bara kunna städa, diska, dammsuga och kanske tom tvätta golv utan att sjunga Imse vimse och prata bebisspråk.

Kvällen ska spenderas med delar av min familj och annat löst folk :) Vi ska iväg på middag och lite partaj :)

Jag ska sova utan avbrott av nappinstoppning, omstoppning eller flaskmatning.

Denna dag ska förevigt gå till vår korta om än väldigt betydelsefulla historia om familjen.

MIN DAG!

Oliver!

Oliver har fått en namne!

"Dvärgflodhästen Oliver föddes för fyra veckor sedan - det är en sensation"


Den värsta smärtan har precis varit

Och hur f*n kan han veta det?

Kommentaren är ifrån "trailern" till den nya bebiserien som startar på måndag i tv4. Den skildrar, precis som den brittiska versionen som tidigare visades på femman, förlossningen i alla dess skeden.

Men tillbaka till den här mannen som säger kommentaren. Vad får honom att tro att inte smärtan kommer att bli värre. Han kanske har varit med på tidigare förlossningar men alla är de ju olika... Men han har då absolut inte krystat ut en unge och kommer aldrig att göra det så hur i hela fridens namn kan han ens yttra en sådan kommentar. Ja den som tittar får se.

Bloggdesign IGEN!!!!

Blir skogstokig när det inte fungerar som man vill. Kör denna idiot grejen tills det att jag fattat hur man gör, sorry. Jag har lagt ner x antal ofokuserad timmar på detta och har liksom ett annat liv också, (Nähä????).

Skämt och sido.

Men det var bara småsaker som krånglade så att jag inte blev nöjd, till exempel så fick jag inte bilden att centrera sig i headern.

Om det finns en vänlig själ därute nånstans som är riktigt haj på det här med bloggdesign så skulle jag vara mkt tacksam för ett tips :)

Bloggdesign

Hur svårt kan det egentligen vara att få ordning på sin bloggdesign.....???

Blir tokig!

Tycker att jag följer anvisningarna men det blir ju fel hela tiden. Skit också. Sen är det inte det lättaste när min lilla bebis inte vill sova mer än 30 min i taget och då passar jag på att äta eller tillgodose andra primära behov som även mammor har.

Får väl fortsätta när gubben kommer hem ikväll....

Ursäkta röran vi bygger om!

Oj oj oj, har gett mig ut på djupt vatten känner jag. Sparade inte min gamla bloggmall och sitter och leker med ny design. Kommer alltså inte att skriva om hundliv i fortsättningen :P

Oooooops!

Får se om jag hinner klart innan det är dags att ge sig ut och träffa "mina" mammor.

Lundmyr

Nu är det dags för Lundmyr igen på Campadre.

Det kan va lite si och så med de angivna leveranstiderna tycker jag men priset är kanon för dessa fina men lite väl dyra kläder.

Vill nån ha en inbjudan så är det bara att tjinga.


Femmånaderskontroll

2011-02-01        2011-02-24
Längd 67 cm        Längd 67 cm      
Vikt 7620 g          Vikt 7850 g        
Huvud 41,5 cm     Huvud 41,5 cm  

Ingen direkt skillnad på drygt tre veckor.... Känns skumt iom att jag de senaste dagarna klagat på att han blivit så tung och att det är kämpigt att bära upp honom för alla trappor (bor högst upp utan hiss). Jag har också sorterat bort de strl 62 kläderna som är omöjliga att töja på lite.

BVC sköterskan menade att det inte fanns nån anledning till oro. Hon hade förväntat sig att den starka tillväxt (låter som ett företag i

Jao jao, spännande att se hur det blir nästa gång.

Mammas pannbiff

Är det inte underbart att få mammas hemlagade pannbiff sådär ibland?
Bara att slippa vara den som lagar är ju guld värt sen var det grymmegott också.

Min morfar, min mamma och min son!



Oliver och hans mostrar!



Genus på hög nivå

Eller?

Den här dockan har funnits i mormor och morfars hus i alla år. Jag har sett den åtskilliga gånger men det har aldrig slått mig att det är så här.

Dockan har permanentad tantfrisyr, långa ögonfransar och målade läppar. En typisk flickdocka men när man lyfter på klänningen ja va hittar man då?

En riktig genusdocka!


SÖMN

Nu har rutinerna förändrats lite. Vi har slutat av väcka upp O vid kl 22 för att ge han mat för natten. Han läggs fortfarande kl 19-20 men behöver inte få mat förrän kl 05-06.

Det är väldigt olika från natt till natt. Ibland vaknar O en gång i timman från 00 fram till matning och ibland är det tyst fram till småtimmarna.

Den största förändringringen som tyvärr verkar visa på ett nytt mönster är att han vaknar tidigare och tidigare. Idag var det 05.50, igår 06.10 i förrgår 06.20. Hoppas att det bara är tillfälligheter...

En annan lite rolig grej är hans akrobatik i sängen. Numera så vet man aldrig om det är fötter eller huvudet på eller under kudden :)


Dagens middag

Mosad korv, potatispuré och hallon & bananpuré till efterrätt. Yummie!

Pratade kött med BVC häromdagen och hon sa att vi redan kunde börja med kött och fisk. Wienerkorv var en bra början iom att den innehåller minst salt.

Sagt och gjort!






Jag börjar alltid med smakisar eller ja det är meningen att det ska vara en smakis men oftast tycker O att det är så gott så att det blir riktiga portioner.

RSS 2.0