Ultraljud

bebis




Busy busy busy

Oj vad dagen har gått fort. Kom till jobbet vid 7.30 och lämnade 19.00 låååång arbetsdag. Nu är det fullt ös de närmsta dagarna. På måndag smäller det, då är det dags för det evenemang som vi jobbat med i 5 månader. Ssta minuten förberedelserna är många. Imorgon var det tänkt att ta halvdag iom att det är 1a maj på lördag men det händer nog inte. Får se om det blir nåt valborgsfirande överhuvudtaget. På lördag är det dags för dop. Sambon och jag ska bli faddrar :). På söndag ska vi in och jobba. Dags för all teknik och dekor att fixas.

Och just det.....


Imorgon är det ULTRALJUD!!!!

Jag har haft så otroligt mkt att göra så att jag nästan inte hunnit tänka på det. Är inte en gnutta nervös. Ska man vara det? Nä nervös var jag så det räckte och blev över sist. Magen växer ju som den ska och titt som tätt rör det sig i grytan :)

Nu ska jag försöka varva ner med lite te och en dröm.


Den här är så bra :)

Oavsett vad du ger en kvinna så kommer hon att ge dig någonting bättre. Ger du henne en spermie ger hon dig ett barn. Ger du henne ett recept ger hon dig ett mål mat. Ger du henne ett hus ger hon dig ett hem. Ger du henne ett leende ger hon dig sitt hjärta. Hon multiplicerar och förstorar allt oavsett vad du ger. Så....... om du ger henne någon skit så kan du förvänta dig ett helvete tillbaka!!!

Shopping och sushi

Lägenheten var absolut inget att ha. Väldigt liten och det var så mycket att göra i varje rum. Alla vitvaror var tvugna att bytas ut, kök och badrum var sunkigt och behövdes total renoveras. Golvmattorna stack upp i skarvarna och alla listor samt väggar hade märken av rullstolen som personen kört med inomhus. Ett renoveringsobjekt som de skulle ha en mille för och därpå månadshyra. Nej, tack!

Vi visste att den skulle vara dålig och det var ju som sagt för att komma igång igen och börja titta på boende.

Vi åkte iväg till Kungsbacka efter visnngen för att shoppa lite. Jag hade hört att de hade rea på mammakläder. Tyvärr var det inget bra utbud. Body shop fick bli nästa stopp.

        

Köpte bodybutter, deon kom med på köpet för en tia, alltid bra med nyheter och erbjudanden :)

Kvällsmenyn fick bli Veggosushi. Gott gott men tyvärr saknas laxen.


Bygga bo

Vi ska iväg och kolla på en bostadsrätt idag. Ingen märkvärdigt och standarden är lite skev. Det är mer för att komma in i "tittsvängen" igen. Vi var och kollade på en massa hus/lgh innan jag blev arbetslös men så blev det som det blev och nu är vi där vi är.

Lägenheten som vi har idag kommer att fungera helt ok trots tillökning. Det är bara lite omständigt att ta sig upp för alla trappor, då vi bor högst upp och det inte finns någon hiss.

Platsmässigt så kommer det att funka ett bra tag framöver men någon gång så ska vi ju flytta och kan man få fixat det innan den lill* kommer så är det ju skönt.


Skjuter i höjden

Nu gror det som bara den. Nästan som en extern graviditet förändras de från frön till små skott som sen utvecklas för varje dag. Det är så roligt att se hur det växer. Det bästa är när det blir resultat och man kan äta det som grott.


Baby Converse

Slank in hos en väninna igår på vägen hem från jobbet. Hennes pappa hade som så många andra drabbats av flygkaoset och var strandad i USA i förra veckan.

”Over there” hittade han något jättegulligt. Lillkillen är nu ägare till ett par alldeles egna converse, precis som resten av familjen. Han kommer kanske inte kunna gå i dem men de är bara en sån där söt accessoar.


Vecka 19


Rörelser?

Nu tror jag banne mig att bebis har börjat röra lite på sig. Sambon har känt ett par "poffar" och jag sitter nu framför datorn med lite aktivitet i nedra delen av magen. OBS, jag är inte hungrig.

Det skulle vara så härligt om det kunde vara bebis gör sig påmind:)




Frukost är så gott…

Det är så gott med frukosten på morgonen. Har lite svårt att förstå de som inte får ner en bit innan lunch. Alla syskon och mamma är såna och är helt tvärtom.

 

Läste häromdagen att det lite längre fram kan bli ett sånt tryck på magsäck o andra inälvor att man måste äta små portioner för att undvika halsbränna och andra otrevligheter.

 

Nu gäller det då att ligga i. I och med att det förekommer en del restriktioner när bebisen har kommit ut så som vitlök, purjolök, vanlig lök, koffein, mörk choklad, honung, jordnötter bla bla bla, det är en mängd saker i alla fall, så ligger det nu i pipen att:

 

·         Äta mängder av alla sorters lök

·         Äta STORA portioner innan allt blir hoptryckt

·         Äta allt sånt som inte ska/ eller bör ätas sen

 

Sen så kan man ju gotta sig i att när bebis har kommit ut så kan man äta rökt/gravad lax, parma skinka, brie ost och andra mögelostar. Till detta kan det även slinka ner ett glas vin.

 

Det känns som att tiden efter bebisen har kommit ut blir desto dyrare med tanke på den mat jag undvikit i 9 månader och troligtvis kommer att frossa i :)

 


Vänners vänner...

...är kanonbra att ha. Jag fick en massa kläder av min kompis granne. Hon har precis fått sitt andra barn och ville göra sig av med sina mammakläder. En del skulle hon sälja så jag gav 200 kr för allt det som ligger på sängen. 4 par byxor en kjol och en tunika, Klockrent!

Vi hade röjardag idag. Ville röja i förrådet innan man blir för stor och sambon får göra det mesta själv. Så skönt att bli av med skit som bara stod. Vinterkläder samt de kläder som är eller garanterat blir inom kort för små åkte också ner. Nu är därmed sovrummet med alla garderober utröjt. Härligt, härligt!


Första babyplagget

Nu är det PREMIÄR!!!

Första babyplagget är inhandlat :)

Det är nog det sötaste jag sett på länge.


V 19 Info

Mamma

Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna.


Ett Halv kilo i veckan, Öh jag har 22 veckor kvar ska jag då öka 11 kg från nu. Ooops!



Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.


Fostret
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.





Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok Filmen Kärlekens Mirakel


Härlig helg igen?

 

Åhhhhhhhh vad jag älskar när man vaknar upp på lördags morgonen och så är det strålande sol och blå himmel. Det är en riktig må bra faktor :)

Idag ska det shoppas, troligtvis fotas också om vi hinner.

Trevlig dag alla goa och glaá

Sand i Varberg


Gröna skott och en Rocky road!

Nu börjar det ta sig i dem små krukorna. Va snabbt det börjar växa. Fönstret är som ett växthus, det blir otroligt varmt. Basilikan som är lite "ovillig att gro" som det står på fröpaketet har tagit sig förvånansvärt bra.



Kvällen spenderade vi inne med tacos och Rocky road. Yummie yummie!



Imorgon ska vi ut och kolla på en doppresent till vårat blivande fadderbarn (heter det så?).


Fadder!

Jag ska bli fadder!!! :)

Fick ett samtal från min blivande "gudson's" mamma som undrade om jag och min sambo ville bli faddrar.

Självklart!!!!

Va roligt, det blir mitt andra. För 9 år sedan blev jag fadder till min kusin.

Det är nästan större än att få barn. Nä nu tog jag nog i men det är ändå fint och stort.

Gulligull och rosa moln - NEJ!

Läste ett inlägg på en annan tjejs blogg angående förlossning. Inlägget handlade om planering inför förlossning. Hon ligger sex veckor före mig och är därmed sex veckor närmare forlossningen. Det här fick mig att börja tänka lite på vad jag själv tänkt på än så länge. Jag började vid förlossningstänk insåg att det inte var mer än tanken på att jag vill tänka på det lite närmare. Bebistänk, nej inte alls mycket. Generella mammasaker, nej. Barnuppfostran, nej.

Jag är antingen väldigt sen i mitt bebis tänk eller så är andra lite före i sina tankar.

Varje gång som jag går in i en butik och tittar på bebiskläder, vilket händer typ varje gång jag är i en affär så tittar jag inte på kläder till min bebis utan istället på kläder till mina väninnors bebisar. Det känns liksom inte aktuellt att titta på nåt till nåt som jag varker ser, känner, hör eller helt enkelt märker av.

Det är så långt kvar att det liksom fortfarande inte känns riktigt. Jag är självklart mycket medveten om graviditeten men det är först det senaste som bulan på magen börjat visa sig. Några rörelser från bebisen är det inte tal om.

De första tolv veckorna ville jag inte glädja mig utifall att bebisens hjärta inte skulle slå. Därefter så har jag fått vänja mig vid att det faktiskt gjorde det och att jag nu kan sikta framåt.

Jag undrar när jag kommer bli sådär bebistokig som många blir... när allt är gulligull och rosa moln

Första baby prylen

Var hos mamma i söndags och fick med oss min systers gamla vagga hem. Hur fin som helst. Använd under ett par månader 1995 och sedan blivit liggande. Vilken tur att hon sparat den. Nu ska den gå från generation till generation :)

Just nu är bara skelettet hopsatt. Nu får vi inhandla madrass, sängkläder och tyget som skall skapa"himmelsängen". Kul kul :)


Ny resa :)

Nu har vi äntligen bokat en ny resa. Snabba puckar behövdes då det från lunch till eftermiddagen försvann resor under v 19 och v20. Vi var tvungna att lägga den lite senare än planerat men som sagt nu är det bokat och bara askan kunde ta och pallra sig iväg till dess att det är dags så hade jag varit mycket tacksam. Det bästa är att resan blev 3000 kr billigare J plus att det är ett finare hotell och frukost ingår, snacka om kap.

 

Nu får vi hoppas att släktingarna har tid för oss…

 

Med tanke på att vi lokalt hade snö :O imorse så kan jag säga att solen och sommaren känns väldigt långt borta.


Att släppa på hållningen

Kom precis tillbaka från lunch och insåg en positiv sak med fläsket på magen. Jag åt en stor tallrik med pasta och blev därmed proppmätt. Kollegan sa att nu ser man ju att magen börjar växa.  Man kan väl säga att jag släppt lite på hållningen sa jag och skrattade. Det är ju faktiskt så att man inte behöver tänka på att hålla in magen längre även om man är proppmätt. Släpp hållningen :)


Plantskola

Idag var vi förbi ett trädgårdcenter och inhandlade lite jord och olika fröer. På väg hem stannade vi hos mamma där jag fick ett par påsar till. Här ska det sås. Jag hoppas verkligen att det tar sig och det känns ju som om oddsen är bra. 15 krukor blev det totalt:

 

  • Gräslök
  • Dill
  • Basilika
  • Thaibasilika
  • Persilja
  • Tomat
  • Paprika
  • Morot
  • Salladslök
  • Oregano
  • Rädisa
  • Sockerärt

 

 


Jag är inte bitter...

Om vi grillar, tar fram lite alkoholfri öl och solar i snålblåsten så kanske det kan kännas lite likt semester på Gran Canaria.


NEJ!!!



Kallt och jävligt i full storm kan vi kalla det men inte sjutton är det likt semester på Gran Canaria. Som sagt jag är dock inte bitter...


V18

Idag går jag ju in i vecka 18 och det är bra konstigt att jag fortfarande inte har någon vidare mage. Det är skönt att höra att det inte bara är en själv, men ändå..

Jag tycker att det är lite konstigt med tanke på allt som tydligen ska ligga därinne nu när det är nästan halvvägs. Livmodern är stor som en nätmelon och bara bebisen är allt mellan 14-20 cm beroende på var man läser.

Hur kan detta gömma sig i magen?

Det kanske ligger och trycker mot ryggraden eller så är allt fullkomligt ihoptryckt och helt enkelt delar på platsen.

Imorse vaknade jag och upptäckte det skummaste hittills. Jag hade en liten kula på höger sida av magen. En kula som ungefär hade samma storlek som en liten apelsin. Alien mage! Jag var tvungen att be sambon känna på den. Det var verkligen en liten kula. Ca 30 sekunder senare så hade den gått tillbaka och magen var som vanligt. Jag undrar om det kan ha haft något samband med att jag låg på sidan och "det" i magen samlat sig på höger sida. Mycket skumt.

Loppis

Lördagen spenderades med "skattjakt". Vi sökte fynd på loppis. Första åkte vi till ett ställe som jade "Jätte Loppis" enligt annongsen i tidningen. Det var två rader utomhus med skit och ett par rader till inomhus med mera skit. Man blir ju grymt besviken när annonsen säger att det ska va en ska och därefter är det något helt annat.

Den andra loppisen vi åkte till var däremot mycket bra. Kvadratmeter efter kvadratmeter med bra grejer. Jag var på jakt efter böcker och krukor.

Jag hittade egentligen inte något till mig själv men fynd gjordes ändå.





 Minsta systern fick Sune böcker och en bok om ett Gris projekt, 5 kr st



Hon  fick även en liten "hoppsa", 25 kr.



Flasklås, 20 kr!



Freddan hittade ett "flasklås", rustikt och charmigt med funktion. Klockrent!!! Man måste ju förbereda nu för de tonringar som komma skall :)


INSTÄLLT!

Resan är INSTÄLLD!!!


Aaaaaaaaaaah!


"Inget hopp om lördagsflyg"

Skriver GP och fortsätter sen med "Det svenska luftrummet hålls troligen stängt hela helgen. De senaste prognoserna ser inte lovande ut."

Vad ska man riktiga sitt hat mot?

Island?
Flygbolagen?
Vinden?
Vår otur?
Alla som sitter fast där som vi vill vara?
Tiden?

Vi har rätt att avboka och få pengarna tillbaka. Vi har kollat på lite resor i maj och det finns möjligheter att åka då istället, förutsatt att vi båda får ledigt. Vi vill ju gärna åka iväg om det går så vi hänger i och väntar, hoppet är ju det sista som lämnar säger man ju.

Det kan ju tilläggas att väskan står opackad...
Sakerna som ska med är framplockade men jag vägrar att packa ner dem tills det att vi får reda på mer.



Brännande känsla

Den här brännande känslan är konstig!

Rakt över magen på huden så har jag en otroligt brännande känsla. Det är liknande som om man smörjt in sig med aloe vera eller tiger balsam.

Ibland blir det så varmt att det känns som att det ska vara jättevarmt när jag tar på huden men den har samma temperatur som övriga kroppen. Ibland kan det liknas vid känslan som om man bränt sig i solen. Huden i sig gör inte ont vid beröring.

Jag nämnde detta för barnmorskan redan i vecka 6 men hon menade på att det är många "biverkningar" som kommer med graviditeten och detta är väl en av dem. Jag har kollat runt på webben, frågat vänner och bekanta men inte känner riktigt igen det. Vissa har haft en liknande känsla i slutet av graviditeten då huden varit väldigt utspänd eller bebis sparkat på nerver som ger en brännande känsla men inte så här tidigt.

Jag kom på då at det är ju bra om jag frågar nån som har samma gener som mig, MAMMA!
Men, nej inget där heller!

Ja hopp om någon hittar lite info om detta så skulle det vara kul att veta vad det kan vara. Det är ju ingen diffus känsla utan ganska påtaglig och den kommer och går under dagen ibland är det flera dagar på raken. Nu har det gått mer 10 veckor med detta och jag undrar vad det är.




Vänta, vänta, vänta ännu mer

Jaha då har vi fått senaste beskedet att innan kl 13.00 imorgon så kommer inte flygplatsen att öppna. Vårat flyg skulle ha gått kl 5 på morgonen så bara liiiite försenat om flygplatsen över huvudtaget öppnar.

Hmmm, snart får man nog inse att det inte blir någon resa. Aaaaaaaaaaah, skit väder. Den flyttas inte fram för

Gillar INTE Island just nu!

Vänta, vänta, vänta

Denna eviga väntan...

Vi vet fortfarande ingenting angående imorgon. Aaaah!

Utrustade med myskläder, musik, mat, kortspel etc så ser vi i alla fall till att uthärda väntan på flygplatsen.

Worst case scenario - ingen resa
Best case scenario - vi åker imorgon

Allt där emellan är bara bös...

Nu håller jag tummarna för att askan ska flytta sig (inte ner till dit vi ska bara).

Look-alike

Senaste tiden så har det cirkulerat bilder i media på två personer som jag tycker är bra lika.

Den katolska Anders Arborelius och Thomas Quick.

Vem är vem?

  

                                                                                   

 

 


WTF Eyjafjallajökull!!!

Varför är det alltid väderproblem när vi ska ut och flyga????
I julas visste vi inte om planen vare sig kunde lyfta eller landa pga av snöstorm både här och i England.

Jag tänkte senast igår att det är skönt att det inte är någon snö längre, ingen orkan eller liknande i syne.

Vad händer då?????


Ett rent ut sagt jävla askmoln från Island. Va i hela ......

Följande info finns på Apollos hemsida.

"Avresande gäster: Information om eventuella förändringar sker via sms eller på annat sätt. OBS! Avresande uppmanas att ha mobilen påsatt."


Det är mycket som man inte vet om.

Jag trodde att man i Sverige fick göra abort till och med vecka 12. Läste idag att det faktiskt är till och med vecka 18. Jag slungades från höger till vänster i tanke gångarna innan jag insåg att det måste ju faktiskt avgöras på personlig nivå.

 

Först tänkte jag att det är ju ren skandal. Skulle man ta bort det lilla livet inom sig. Seriöst det är ju verkligen en liten människa i dagsläget om än VÄLDIGT liten. Därefter insåg jag att i vissa fall kan det ju upptäckas väldiga missbildningar etc vid ultraljud som gör att föräldrarna väljer att göra abort.

 

Jag personligen tror inte att jag skulle kunna leva med att ha valt bort ett barn, för det är ju ändå det man gör. Vi kommer ju att gå på ultraljud i vecka 20 först vilket innebär att även om vi skulle upptäcka något fel så får man ändå inte göra abort.

 

Nä usch det är ett känsligt ämne och man ska nog inte tycka och tänka så mycket om man inte sitter i situationen själv och har alla fakta.

 

Men en sak är säker att göra abort i vecka 18 när inga problem har uppstått utan bara för att man inser att det är fel kön till exempel DET är galet.


Mammabyxor

Laredoute har inte så mycket kläder för gravida men det som de har är av intresse. De har många byxor med något så finurligt som låg midja. Om det är något som kommer passa mig det har jag ingen aning om men det såg ganska bra ut. Kan tänka mig att man kan använda de även efter att man fött. Jag ser en varm sommar framför mig där ett högt midjeband, som vanliga mammabyxor har, kommer att bli väldigt varmt. Kompisen har liknande och hon sa att de kan göra lite ont. Det är därmed mer bekvämt med ett "högt resår". De flesta byxor kostar också runt 299 kr, vilket är helt överkomligt.

 

Taco Pasta

Grymme recept som jag kom på på den sedvanliga hungersresan hem från jobbet. (Tänker ALLTID på mat)

Eller man kanske inte kan kalla det recept riktigt, I alla fall ett hopkok av ingredienser.

*Koka pasta, fullkorn
*Stek lök & köttfärs, lägg i tacokrydda
*Häll Pasta och köttfärs i en bunke (alt stekpannan eller kastrullen)
*Blanda i paprika & chilli créme fraiche

Iom att ovanstående blir lite starkt kan man lätta upp det med lite Heinz chillisås som är väldigt mild samt en skvätt mjölk som ger extra krämighet.

KLART!!!

Eller ja för Freddan ja iom att han inte äter grönsaker. Jag blandade mitt med lite blandad sallad.

Yummie yummie, hyfsat hälsosamt och otroligt lättlagat max 15 min.




Första rörelserna...

...har inte visat sig ännu. Här är det stiltje.

Magen står still, jag ser bara fet ut. Det känns som om det aldrig kommer en liten kula. De små rörelser jag känner är troligtvis gaser. :(

Nä nu hade det varit kul att känna och se lite gravid ut. Det är ju trots allt 5e månaden....

Jag har lånat lite kläder av vännerna inför resan men än har jag inte inhandlat något mamma klädesplagg. Inte ens till den lilla/e. Kompisarna frågar, men nej. Det kommer troligen när magen börjar visa sig och jag känner mig lite mer gravid än lönnfet med gasig mage.


v 17 info

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.


Fostret:
Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Mage

Allvarligt talat, är det så här man ska se ut i 17e veckan?


  

FETTOMAGE!!!

Sämsta tiden att åka på solsemester och konstant ha minikläder på sig.


v 17


Barnsaksdjungeln

I förra veckan blev jag erbjuden att köpa ett babyskydd (bilbarnstol) av en tjej på jobbet. 200 kr, vilket är nästintill ingenting om man jämför med de som finns i nuläget. Billigaste som vi kollat på har varit 2500 kr. För en sak som kan användas i max 9 månader :O!!!!

 

Vi började kolla på blocket mm, kolla stilar, storlekar, trepunkts fäste, ställningar, bas ja ja ja hela det tjötet. Det är verkligen en djungel därute. Det slutade med att vi tackade nej till erbjudandet och kände att det blir nog en BRIO för 1300 kr istället. Det var en butik som köpt upp ett restlager. Tog en fika med en väninna på fredagen och berättade om detta virrvarr av saker att tänka på. Hon erbjöd då att vi kunde låna hennes. Tack tack J Slapp vi tänka mer på det.

 

Det bästa med detta nu är att jag fått en spark i baken när det kommer till att titta på babysaker. Tidigare så har informationen runnit av mig iom med att det inte funnits ett gediget intresse. Första besöket i en barnvagnsaffär var mer än obekvämt.

 

Jag har fått några points under helgen när vi varit ute med vännerna och deras vagnar mm. Beväpnad till tänderna med nyfunnen information ska jag nu in i barnsaksdjungeln.

 

Vagn

Trehjul/fyrhjul

Fasta/rörliga

Duo/Enkel

Märke/annat märke

Fast Handtag/Rörligt handtag

Mjuklift/Hårdlift

 

Och sen….

 

…vilken färg?


Härliga helg

Söndag

Väckte en trött lillasyster som sov över genom att skramla gött med lite disk som var över från gårdagen. Så går det när man kollar på tv halva natten ha ha ha!

 



Om det ens var möjligt så var det bättre väder idag på morgonen än gårdagens morgon. Riktigt kanonväder så Freddan kom på den grymma idén att dra ner till Varberg, vilket vi gjorde.

Vi strosade runt i hamnen och runt fästningen. Gjorde ett par favorit i repris bilder med "the jumping tourist". Det kommer garanterat fler, det är ett löfte. Förra året blev det ju en del hoppande över mellersta Sverige. Vi år väl se vart det bär av i år. Första blev dock i Varberg.

Sen blev det mat på Varbergs sämsta restaurang med urdålig service etc "Steakhouse Knopen". Visserligen borde vi ha anat ugglor i mossen när det endast var vi där men men vi skulle ju utnyttja våra enjoy kuponger (2 för 1) Det slutade med att vi efter en timmas väntan, kom ihåg att det bara var vi där, funderade på att lämna stället men just då kom vår mat. nte kunde vi använda våra kuponger heller. Till restaurangens fördel så var faktiskt maten var faktiskt ok. Men men, vi hänger inte läpp för det. Vi hade det göra gött i solen :)














 


Härliga helg

Lördag kväll

Familjen var här på middag och filmkväll. Jag lagade thai.






Mamman, lilla lillasystern, lillasystern.


Härliga helg

Lördag

Vaknade upp av ett riktigt solsken redan vid 7 igår vilket är liiite tidigt för en helg. Ja ja vad ska man göra så här tidigt då? Jogga, jogga, jogga lite grann :)

Solen och den blåa himlen får min energi att stiga i topp. När jag kom ut och drog de första andetagen i denna underbara vårluft blev det ännu bättre. Det är helt fantastisk med vårväder och det bästa är att vi har allt det goa vädret framför oss.



Köpte färska frallor på vägen hem :) Sen drog vi inte till Slottskogen med ett par vänner och lite till. Efter ett tags bökande med vagnar, hundar och oss själva så kom vi till slut iväg. Precis som väderprognosen lovat så mulnade det till efter lunch, tyvärr. Vi böjde oss inte för Kung Bore som klamra sig fast med iskalla vindar utan knatade på.

I vår armé ingick två hundar varav en ogillar andra hundar och den andra ogillar barn som springer :O
Det behövs väl knappast tilläggas att i Slottskogen så utgör väl dessa två ca 50% av de som är i parken. Trots detta, inga olyckor eller anfall.
















Wtf är detta?

Bilden satt vid sidan av en slänt. Om den var avsedd att berätta att man kan ramla/falla så var det en bra onödig skyllt. Man ser ju att det är en slänt!!!


Träning

Skulle igår ut på en efterlängdad runda i skogen med en kompis. Vi skulle springa 3.5 km istället för den 5 km som vi gjort tidigare iom att vi båda är lite otränade efter en säsong inne. Jag sa på vägen dit att jag ska ta det lite lugnt med tanke på graviditeten. Vi började springa på slingan som var 3.5 km. Kompisen berättade längs vägen hur han sprang fel sist. På nåt vänster så lyckades vi naturligtvis också springa fel. Vi var tvugna och vända och springa tillbaka. Vi kom däremot aldrig tillbaka på den stig som vi sprungit på innan utan lyckades på nåt sätt hitta tillbaka till rätt slinga i rätt riktning så nu vet vi inte ens var vi tog av fel sist. Det slutade väl med att vi sprang 5 km istället för 3.5 km och jag som skulle ta det lugnt. Åh jag var så otroligt trött. Värre än vanligt. Förutom lite molande mensvärk gjorde sig inte magen påmind vilket var ett bra tecken. Det enda var det otroliga flåset. Huja

När parkering var inom synhåll och jag insåg att nu är detta äntligen snart över då faller jag som en kägla eller snarare flyger fram som superman på sidan. Tror att graviditeten hela tiden ligger i det undermedvetna och att det var därför jag slängde mig på sidan som en ren reflex. Jag skrapade upp båda händerna samt knäet och höften. En j%&/la ministubbe mitt i backen. Vem har ställt den där???

Aj aj aj.

Joggingturen var i alla fall helt underbar och jag längtar till nästa gång. Jag får hålla igång så länge det går :)



Resa

Nu har jag äntligen fått bokat resan till Gran Canaria. Efter många timmar i telefon med arbetsförmedlingen och försäkringskassan samt egen research på internet så har jag fått ledigt från min arbetspraktik. Snacka om att vara lik livegen när man är arbetslös. Jag ville inte lämna resan till längre fram utifall att något skulle hända som gör att jag inte kan flyga. Hade jag däremot velat åka när jag endast är arbetssökande och inte på praktik då blir jag avskriven :O

 

Konstiga regler och som en på arbetsförmedlingen sa ” Det är tråkigt att slösa kraften just på det istället för att bearbeta sorgen.”

 

Iom att det rör sig om dödsfall så får jag i alla fall möjlighet att ta EAV- ledighet (enskild angelägenhet av vikt).  Enligt Försäkringskassan så är antal dagar i en kortvarig EAV- ledighet inte reglerat utan det får bedömas av anordnaren. Tack och lov så har jag mer än mänskliga ”chefer” som självklart godkänner att jag åker till min familj när situationen är som den är.


Död

En nära familjemedlem som ändå var väldigt långt borta avled hastigt och olustigt under påskhelgen. Många tankar och känslor behöver tas om hand...

Många frågor finns och även om det så smånngom kommer att klarna så kvarstår faktum; han är död.


v 16 info

Fostret:

Längd 14-15 cm
Vikt 100 gram

Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e-45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud.

 Om fostret är en flicka bildas under veckan flera miljoner ägg i hennes äggstockar. Eftersom en kvinna inte kan reproducerar ägg ska dessa räcka till hennes cirka 400 ägglossningar i livet. 

Mamma:

En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24.

Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.

Partner:

Avlasta din partner med arbetsuppgifter i hemmet.


Vecka 16

60.4 kg


....

skriver inom kort. Tråkiga nyheter kräver time out...

Glad Påsk

Idag är det påskafton. Massa gott att äta och trevligt sällskap, precis som det ska vara under högtider.

Norrlands Guld har kommit med en alkoholfri variant så till och med jag får mig ett glas öl till sillen.

Tyvärr blir det ju inte riktigt så som man vill ha påskbordet då det är en del man inte kan äta. Men inga tårar för det. Det gäller bara att komplettera med andra saker som är goda. Istället för vin, goda ostar och lax så får jag njuta av min alkoholfria öl, räkor och olika sillar. Yum yum yum, längtar redan till kvällen :)


Glad Påsk

Idag är det påskafton. Massa gott att äta och trevligt sällskap, precis som det ska vara under högtider.

Norrlands Guld har kommit med en alkoholfri variant så till och med jag får mig ett glas öl till sillen.

Tyvärr blir det ju inte riktigt så som man vill ha påskbordet då det är en del man inte kan äta. Men inga tårar för det. Det gäller bara att komplettera med andra saker som är goda. Istället för vin, goda ostar och lax så får jag njuta av min alkoholfria öl, räkor och olika sillar. Yum yum yum, längtar redan till kvällen :)


Tidig påskhare

I år var påskhararna tidiga. Det ringde på dörren här på kvällskvisten och utanför stod en mamma och en systeryster. Med fjädrar i håret lämnade de över varsitt ägg till mig och sambon.

Alltid kul med oväntat besök :)

Själv satt jag och snickra ihop ett par ägg som skall användas i helgen. Snickra va la att ta i men jag la upp godis mm. Jag hade tänkt lura ut herrskapet på påskäggsjakt. Kartor, info och ägg är nu klara, hi hi.

Har man inte barn får man behandla andra som de, ha ha. Nä skämt och sido jag hoppas att det kommer var uppskattat.

Mitt i påskharensbesök stod jag i sill görat. Min faster gav mg ett recept en gång på purjosill.  Med lite modifikation är det nu gottigottgott. Jag brukar göra det inför helger som jul, påsk och midsommar.


Nu är det LÅNGLEDIGT!!!

Ville bara säga det :)

April april

Någon som råkat ut för ett aprilskämt ännu? Det gäller att vara på sin vakt. Jag har funderat lite på vem man skulle kunna lura och hur. Jag kommer tyvärr bara på elaka saker. Jag tycker själv att det ska vara ett roligt skämt och inte sånt som kan få tråkiga konsekvenser.

Min mormor hon var väldigt rolig. Varje 1 april fick hon i väg morfar på både det ena och de andra. Inte ont anande gjorde han precis som hon bad honom om och gick rakt in i skämtet. Ha ha ha.

Idag är det halvdag iom skärtorsdagen, härligt härligt.
Jag ska ut på stan och inhandla lite påskgrejer. Har ett par finurliga planer på lager inför helgen gällande påskägg





RSS 2.0