Söndag

Helt slut efter helgens aktiviteter. Jag har skottat så mycket snö som jag aldrig tidigare gjort. Var lite försiktigt så jag inte gick upp på maxpuls. Har ju läst att man ska leva som vanlgt och att man kan träna etc så jag såg detta som en typ av träning. Nu är man helt slut och armarna är som spagettisar.

Jag hittade en graviditetsviktberäknare på Babycenters sida. Enligt den så kommer jag att gå upp ungefär 14 kilo räknat från dagens BMI. Det låter som en helt otrolig viktuppgång. Det känns näst intill omöjligt att göra det på de 30 veckor som är kvar men men. Jag kommer troligtvis förstå det sen när magen visar sig lite mer. Beräknaren radar också upp ungefär vad allt kommer att väga så som vatten, foster etc etc. Då är det helt plötsligt mer realistiskt.




1 dag kvar...

...sen är det vecka 10 :)

Bara längtar efter att tiden ska gå. Vill att det ska vara dags för det första ultraljudet snart. Måste få reda på om det är något liv där inne eller inte. Ja vill, ja vill, ja vill (ska läsas så där gnälligt som barn gör ha ha).

Nu kom jag precis hem efter en träff med mina nyblivna mammavänner alltså nyblivna mammor inte vänner, nä dem är gamla som gatan vi är nog mer som systrar än kompisar.

De har varsin liten knodd, de är 3 1/2 vecka respektive 4 dagar så de är pyttesmå. Man blir lite halvsugen men det är nog bra att det är nio månaders väntan så att man hinner vänja sig lite. Nu får jag ju rent av hands on övning också i de ca 7 månader som återstår :)


Gummiband

Har idag officiellt använt ett gummiband....

...till att hålla ihop byxorna.

Ett tips till er som tycker att det är bra tidigt att köpa mammabyxor men att de gamla är lite trånga över magen.
Fäst ett gummiband i knapphålet och trä det över knappen. Perfekt alternativ lösning :)


OBS! Det är inte jag på bilden, ha ha ha.

Vecka 9


Då är det dags för kort a la v 9

Det syns egentligen inget än. Det är bara jag som känner att byxorna sitter lite tight och att det sitter lite ökad mängd fett på kärlekshantagen.  Tur är väl egentligen detta då vi inte berättat det för mer än de närmaste vännerna. På jobbet är det 5 st gravida som skall ha i juli. Så jag kommer ju att läggas till skaran som är gravida. Kommer berätta det nästa vecka då jag ska på både inskrivning och ultraljud och tror att de kommer undra varför jag springer till läkaren hela tiden.

Vi hade tänkt berätta det för svärföräldrarna i helgen men pga snövädret kunde inte sambons pappa komma till stan och vi vill inte berätta det över telefon så nu skjuts det på framtiden och vi får vänta tills den helgen 13e mars. Nu har vi lagt upp en ”berättarplan”: Mamma 6e, pappa 7e och som sagt svärföräldrarna om ca 3 veckor.

Bilder kommer senare...


"Baby i magen – men ingen gröt i hjärnan" + Baby nr två

"Kvinnor får inte ”gröt i hjärnan” under graviditeten."

En ny rapport slår fast att den påstådda dumheten snarare beror på sömnbrist.

– Ytterligare en myt om graviditeten är nu krossad, säger hjärnforskaren Martin Ingvar.

Läs hela artikeln här på aftonbladet.se

Underbart att höra att det äntligen kommit fram att man faktiskt inte blir dum av att bli gravid. Jag tycker själva påståendet är dumt! :)


Äntligen kom den andra lille knodden ut. En liten Charlie blev det :) Eler ja liten var väl inte rätt ord han var ganska stor. Över 4 kg och 52 lång. Det var en jobbig och utdragen process, 26 timmar och 3 timmar krystvärkar. Saw 5 var det ord som beskrev det bäst tyckte pappan, hmm.

Jag säger det att jag är så glad att jag inte har förlossningen i kikaren ännu. När det blir dags för mig så har nog deras minne bleknat.



Så trött

Det senaste har jag varit så otroligt trött. Hormonellt uppror blandat med annat i livet. Kvällarna tillbringas mest i soffan för att sen gå till sängs långt innan det är kvart över läggdags.


Vecka 8


Kul bild!

Den här kan ni dela med er av till era män. Ganska kul bild som jag fick av en vän.


Hormoner

Men Åhhhhh

Nu börjar verkligen hormonerna sätta in. Jag hade en lite fight med skrivaren, velade i ca 20 min innan den fungerade sen när jag väl hade fått skrivit ut det som jag skulle ha då visade det sig att det var fel material. En sådan liten motgång fick det att vända sig upp och ner. Var nära att brista. Kanske inte storböla men jag kände att mitt coola jag inte höll längre.

Dessförinnan hade jag pratat med min mamma som för andra gången detta året, observera att det är början av februari, frågade om jag var gravid. Nu var det inte min kusin som trodde detta pga en dröm utan nu hade även min moster ringt mamma. När mamma undrade varifrån hon hade fått det hade min moster svarat: -Ryktet går. Vilket rykte??? Undrar jag….

Ingen förutom mina tre närmaste, berättade för den tredje igår, vet om det. Det är som jag sa till mamma: - Hur kan det komma ett rykte när det liksom inte finns nåt att sprida? Nån har ju hittat på det här.


Ja det ska bli intressant att höra varifrån det kommer i alla fall. Sen tänker jag att hon kanske rent av har läst min blogg och, trots att den är anonym, gissat att det är jag. Jag känner mig inte redo att berätta för allt och alla än. Jag är fortfarande väldigt orolig för att det lilla embryot inte blir nåt barn. Jag vill vänta tills efter ultraljudet innan jag berättar det för familj och andra vänner.


PS Om det är så att nån av mina vänner och bekanta läser detta och har fattat att det är jag, sprid inte detta vidare, snälla. Som jag skrev tidigare, jag är inte redo att berätta för alla än.


Bristningar

Är det nån som vet vad man kan göra åt bristningar? Kan man göra nånting? Jag har otroligt lätt för att få bristningar trots minsta uppgång! Jag har endast rört mig ca 2 kg fram och tillbaka de senste 10 åren, ändå fått bristningar så man kan ju bara gissa vad som kommer hända under graviditeten. "-Ta det för var det är och var stolt över din kropp. Bristningar är beviset för att du har burit på ett barn." Ungefär så står det i olika böcker men jag tror inte att jag tänker så när jag står där som en polkagris.

Nån som vet???


Får man må så här oförskämligt bra??? del 2

Läste på familjeliv.se att det var en tjej som bara helt plötsligt blev illamående en morgon. Så vi som tror att det kommer smygande eller att det bör ha visat sig nu får tänka om.

Jag håller tummarna i alla fall!


Får man må så här oförskämligt bra?

Jag mår inte illa, har inte ont, springer inte på toa i ett, ja allt är bara helt ok. Sambon får la ta ett par rytningar iom häftiga humörsvängningar men det är det.

Nu kan man ju hoppas att detta håller i sig ett tag till :)


Vecka 7


Kaffe, kaffe, kaffe

Sitter på min arbetspraktik och suktar efter kaffe. Iom att det finns en gräns för hur mkt man ska dricka så blir det ett evigt tänkande på just kaffe. Under helgen dricker jag en max två koppar. Här får jag verkligen passa mig. Innan jag blev gravid så tror jag att jag drack säkert 5 koppar eller nåt. Espresso maskin... vad göra?

Jag har kommit på att dricker jag latte istället för capuccino så får jag mer volym, lite kavantitet framför kvalitet :)


Gratis babyprylar

Jag har kikat runt lite för att hitta gratis babyprylar så som varuprover etc. Hittills har jag bara hittat dessa hemsidor som erbjuder något.

Tyvärr måste man bli medlem på vissa men det kostar ju inget :)

www.babybox.se/?partner=BABYPROFFSEN
www.goboken.se/Verktyg/Registrering/?promotioncode=I0100000

www.libero.se


Nån som vet fler sidor man kan kolla på?


Olika forum

För er som inte har gjort det än så kan jag verkligen rekommendera att gå in på ett par forum och kolla läget när ni har något ni undrar över. Många gånger så känner man att man varken är knäpp eller ensam om vissa tankar. En varningens ord är ändå att inte lite blint på det man läser utan ta det med en nypa salt och om det är nåt man verkligen undrar över ta det med barnmorskan.

När jag gick och väntade på att tiden skulle vara inne för BIM så kollade jag på en massa diskussioner om väntan, ägglossning, tidiga tecken osv. Jag måste medge att jag blev direkt påverkad och tänkte det är ju näst intill omöjligt att bli gravid. Här har jag gått och oroat mig i åratal. Jag har t.o.m tagit gravtest när jag gick på P-piller eller när vi använde annat skydd... Jag blev nog lite av en pessimist tror jag. Jag upplevde det som att var och varannan graviditet slutade i Missfall om de överhuvudtaget blev någon befruktning alls.

Här är en del som är bra (fyll gärna på med kommentarer om fler bra sidor)
www.gravid.se
www.familjeliv.se
www.minbebis.com
www.alltforforaldrar.se/gravid

 


Min graviditetsmätare!

Ser att min graviditetsmätare högst upp till vänster indikerar på fel vecka. BF är rätt men veckonumret är fel. Har hört att vi räknar olika i Sverige och i andra länder. Är det någon som vet var man kan hitta en sån här mätare med "svenska veckor"? Tycker att det är så kul att se utvecklingen :)

Det blev en pojk!

Listan nedan är absolut inte att lita på. Jag tror att min vän kunde ticka i 7-8 st eller fler på tjejsidan. Jag var helt övertygad om att det var en tjej men icke sa nicke. Det blev en pojk! Finaste lille pojken. Fick höra allt om allt dagen efter och kände mig inte direkt påverkad i den bemärkelsen att det skulle hända även mig.

Jag har känt att det är faktiskt väldigt bra att man väntar ca 12 veckor innan man berättar det för övriga familj och vänner. Den här tiden behövs för att man själv ska vänja sig vid tanken. Iom att det varken syns eller känns (med undantag för brösten som ökat minst en storlek) så kan man inte riktigt inse att jag kommer ha ett litet knyte när vi kommer till hösten. Dels är det väl som sagt för att det inte syns men sen är det väl en typ av försvarsmekanism för att undvika att bli ledsen om det nu inte skulle gå vägen.

Imorgon är det dags för första MVC besöket. Jag har inga direkta funderingar eller frågor. Jag har ju google... Nä skämt o sido men det är faktiskt inga direkta frågor som jag känner att jag behöver svar på. Vi får väl se, det kanske ploppar upp under besöket imorgon.

Vecka 6


RSS 2.0