Kräftkalas

På dagen var vi vid stranden Hjällvik. Badade som vanligt inte men njöt ändå av sol och trevligt sällskap. Efter stranden så blev det en snabb ”makeover” i bilen. Av med bikini och på med ”finkläderna”. Sminket lades och frissan sattes, gött!

 

I sjöboden intill Freddans farbrorshus hade de ställt i ordning bord, en massa mat och typiska kräftattiraljer. Deras hus står precis vid Öckeröhamn. Utsikten är så pittoresk så det är helt otroligt. Det är som taget ur en gammal Astris Lindgren saga. Språket varierade beroende på i vilken del av boden man befann sig i. Många av dem var ändå förvånansvärt bra på svenska. Ibland fick översättning användas men mycket riktigt så var detta nästan endast då ömålet tog över. Sör till exempel….

 

Det betyder får. Gale är fiskmås. Mycke d istället för t som till exempel båd för båt. Och det är tydliga mig och dig (alltså inte uttalat som vi andra gör mej och dej). Men inget iande. Och det är väldigt viktigt att inte nämna detta heller (även om det bland låter lite så) för så pratar man högre upp på västkusten.

 

Kräfter fanns i mängder. Man kunde äta tills det kom ur öronen. Det är väl inte så vi ”sta´bor” är vana vid direkt. Här betalar man dyrt för en enda kräfta så de man har håller man hårt i.

 

Kvällen avslutades med att en tv flyttades in i sjöbod och Viva Espana! Hördes över hamnen ett antal gånger.

 

Vi fick med oss en del kräftor hem så idag kommer min kräftgalne mor och hennes fästman för att hjälpa oss äta upp det vi fick med hem igår.



Öckerös högsta berg :)



Sjöbod till vänster och höger



Hamnen



Hamnen andra sidan



Kräftorna anländer



Allvarligt!



Yummie!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0