Landskrona

Pappa har ju sin lägenhet i Landskrona så vi tyckte att det var på sin plats att även denna stad fick sig lite besök. Landskrona är verkligen vackert och det rekommenderas varmt att åka hit. Bussar kör likt Götets spårvagnar med anslutningar till ledningar i luften. Stränderna är många och långa. Landskronaborna är också i allmänhet väldigt trevliga.

Vi började dagen på Citadellet. En fästning som hyser mycket av stadens historia. Vi besökte fängelsehålor och celler. Vandrade längs vallgrav och mur. Fick höra läskiga historier och man slutar aldrig att förundras över vår otacksamhet gentemot vissa saker när man blir påmind om hur eländigt det var förr. Min nioåriga syster sa efter rundvandringen att om hon fick välja vad hon skulle vara på den tiden så var det drottning..

Nu är det ju tyvärr så att det bara fanns en sådan per land, ett par kvinnor hörde till adeln men de allra flesta var ju tyvärr av mycket lägre rang. Men jag förtsår hennes tanke iom de berättelser vi fick höra.

Efter lunch åkte vi till stranden. Långgrunt som bara den och som vanligt blev det vadning istället för badning men o så varmt och gott det var.

Imorgon bär det av norrut. Först ska vi hem och hämta husvagn sen ska vi leka Svensson i en vecka :)

Dagens bild, i brist på kamera sladd.

Dagens inköp - En portabel fläkt! Perfekt preggogrej på sommaren och Freddan kom på att man inte ens behöver använda händerna för att hålla i den.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0