Gravid i Kina

Pratade med en kollega idag som just börjat efter en lång tid i Kina. Hon berättade lite om hur det är att vara gravid i Kina och även vad som väntas efter det att man kommit hem.

Det är som man kan förvänta stora skillnader och jag skrattade gott åt en del som hon berättade. De tror bland annat att det inte är bra att ha åtsittande kläder när man är gravid. Det kan då trycka på fostret. Gravida går därför omkring stora skjortor som ser ut som tält eller klär sig i de supersnygga snickarbyxor som är så klassiskt. Helst ska de ha motiv av en liten björn eller liknande på magen. När barnet föds så är man på BB länge, ibland upp till en månad. Och det som väntar när man kommer hem är....

...svärmor. Det är nämligen tradition att svärmor/mor bor hos en i ca två år efter det att man fött. Inget illa ment till er berörda men jag skulle inte vilja ha vare sig min mor eller svärmor hos oss dygnet runt efter förlossningen och en bra tid framöver.

Min kollega hade även reagerat över att man aldrig såg några barn utomhus under vintern. Svaret hon fick när hon frågade var att det är ju kallt. Ja? tyckte hon, som jag tror att många med henne tycker.
-Ja, det är inte bra för barn att vistas ute när det är kallt :o

Kina, kina, kina. Men men vi kanske inte ska klandra dem. Får man bara en chans så gör man nog det mesta möjliga av både tiden på BB samt annan omsorg.


Kommentarer
Postat av: Helena

ojoj vilka skillnader, o här ställer folk ut barnvagnar i minusgrader för att barnen sover bra i kylan :-)

och svärmor eller mamma hemma hos oss i 2 år.. hmm.. vet inte riktigt om det hade kännts klockrent heller...

Kul med skillnader mellan länder alltså :-)

De tycker säkert vi är helt tokiga haha



kram

2010-06-03 @ 08:57:36
URL: http://tausert.wordpress.com
Postat av: Ann-Sofie

hihi vad sjukt! Förresten vad gör dem om mamma får ett andra barn? Dödar dem barnet då eller?? hmm

2010-06-03 @ 15:09:30
URL: http://futurum-nobis-est.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0