Fredagsgott
Det här var nog det godaste jag smakat på länge. MMMMmmmmm
Och jag som inte riktigt gillar fisk. Snabbt och lättlagat passar mig perfekt!
Receptet är ifrån en ICA Buffé tidining (länk)
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4
Och jag som inte riktigt gillar fisk. Snabbt och lättlagat passar mig perfekt!
Receptet är ifrån en ICA Buffé tidining (länk)
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Ingredienser
- 400 g skinn- och benfri fiskfilé. t ex gös eller lax
- ca 300 g delikatesspotatis
- 3 msk konc. hummerfond
- 2 dl crème fraiche
- 200 g frysta tinade sugarsnaps
- ca 100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
- 1/2 dl hackad dill + vippor till garnering
- 1 citron
Gör så här
1. Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten. Ta upp potatisarna, men spara kokvattnet i kastrullen.
2. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet.
3. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen under lock 5-6
minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller
räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt.
4. Tillsätt hackad dill och 1 krm pepparmix. Garnera med dillvippor. Servera grytan med bröd och citronklyftor.
bild hämtat från Ica.se
Kommentarer
Postat av: Fiffi
Åh!! Det där skall jag göra till middag imorgon! Ser supersmarr ut!
Postat av: Ann-Sofie-mamma till Isak
Ser supergott ut! =)
kram
Trackback